۱ شهریور ۱۴۰۰، ۱۵:۵۰

همزمان با تحولات افغانستان و موج جدید مهاجرت‌ها؛ 

مقامات ترکیه: مرزهای ما عبورناپذیر است

مقامات ترکیه: مرزهای ما عبورناپذیر است

مقامات استان شرقی ترکیه از افزایش اقدامات امنیتی و سختگیرانه جهت جلوگیری از هجوم موج جدید پناهجویان افغان به مرزهای ترکیه خبر می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، همزمان با افزایش تلاش‌های مقامات ترکیه برای جلوگیری از ورود هجوم پناهندگان به این کشور، افغان‌هایی که موفق می‌شوند سفر چند هفته‌ای را از طریق ایران، پیاده تا مرز ترکیه انجام دهند، با دیواری به ارتفاع سه متر، گودال و خندق‌ها یا سیم‌های خاردار مواجه می‌شوند.

«محمت امین بیلمز» استاندار «وان» در گفتگو با رویترز گفت: ما می‌خواهیم به تمام دنیا نشان دهیم که مرزهای ما عبورناپذیر هستند. بزرگترین امید ما این است که هیچ موج مهاجرتی از افغانستان (به سمت مرزهای ما) در کار نباشد.

طبق اظهارات نیروهای امنیتی ترکیه، مهاجرانی که در حال عبور از مرز این کشور مشاهده شوند، به داخل ایران بازگردانده می‌شوند، اگرچه اکثر آنها برمی گردند و دوباره تلاش می‌کنند.

بیلمز در همین رابطه گفت: فارغ از اینکه چه تعداد اقدامات سطح بالا انجام می‌دهیم و چه تدابیر امنیتی در نظر می‌گیریم، بازهم ممکن است کسانی باشند که گهگاه از موانع فرار می‌کنند.

مقامات ترکیه تصمیم دارند ۶۴ کیلومتر دیگر به دیوار مرزی این کشور با ایران که ساخت آن از سال ۲۰۱۷ آغاز شده است، تا پایان میلادی جاری اضافه نمایند. گودال‌ها، سیم‌های خاردار و گشت‌های امنیتی به صورت شبانه روزی بقیه این مرز ۵۶۰ کیلومتری را پوشش می‌دهند.

ترکیه تنها کشوری نیست که در مرزهایش موانع ایجاد کرده است. یونان همسایه ترکیه نیز به تازگی حصارکشی به طول ۴۰ کیلومتر همراه با سیستم نظارتی را برای جلوگیری از ورود مهاجرانی که همچنان موفق به ورود به ترکیه شده و سعی می‌کنند به (کشورهای عضو) اتحادیه اروپا برسند، تکمیل کرده است.

مقامات می‌گویند که تعداد ۱۸۲ هزار مهاجر ثبت شده افغان در ترکیه هستند و تخمین زده می‌شود که حدود ۱۲۰ هزار مهاجر ثبت نشده افغان نیز در این کشور حضور داشته باشند.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه نیز در همین رابطه از کشورهای اروپایی خواسته که در قبال موج جدید پناهجویان مسئولیت پذیر باشند و هشدار داده است که ترکیه قصد ندارد به «محل ذخیره مهاجران اروپا» تبدیل شود.

وی پیشتر در گفتگو با «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس گفته بود که جلوگیری از موج مهاجرت و فاجعه انسانی، ارسال کمک‌های فوری به افغانستان و مشارکت از سوی کشورهای همسایه بسیار ضروری و حائز اهمیت است. به منظور کاهش فشار باید کمک‌های مالی سازمان ملل متحد و نهادهای مربوطه به ویژه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان افزایش یابد و آنها نقش فعال‌تری را در این باره ایفا کنند.

متعاقب خروج غیرمسئولانه نظامیان آمریکایی و ناتو از افغانستان و سقوط کابل به دست طالبان، موج جدیدی از مهاجران افغان در حال هجوم آوردن به کشورهای همسایه هستند.

کد خبر 5287459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha