۱۵ مرداد ۱۳۸۶، ۱۱:۲۶

تلاش تازه در حمل و نقل شهری

تاکسی و اتوبوس‌های با کیفیت برای تهرانی ها

تاکسی و اتوبوس‌های با کیفیت برای تهرانی ها

خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی: شهروندان تهرانی سالهای سال است که به شرایط سخت موجود در وسائل نقلیه عمومی نظیر تاکسیها و اتوبوسها عادت کرده اند و این در حالی است که قرار است تاکسیها و اتوبوسهای وارداتی تا مهرماه وارد شبکه حمل و نقل عمومی تهران شوند.

ازدحام مسافران ایستاده و نشسته در اتوبوسهایی که به زحمت خود را در خیابانهای شهر حرکت می دهند، گرما و سرمای طاقت فرسا که سرنشینان اتوبوسها مجبورند آن را در فصول مختلف تحمل کنند و اتوبوسهایی که پس از انتظار طولانی می آیند و در اواسط مسیر خراب می شوند و سرگردانی مسافران تصاویری است که همه شهروندان تهرانی از اتوبوسهای پایتخت به خاطر سپرده اند.

هنوز با تمام نوسازیهای صورت گرفته در ناوگان تاکسیرانی تهران، تاکسیهای پیر و فرسوده در خیابانها جولان می دهند و  البته تاکسیهای جدید هم برای خود حکایتی تازه دارند. تاکسیهای جدید همگی از خودروهای تولید داخل هستند و کیفیت پایین این خودروها، استهلاک بالا و دارا نبودن استانداردهای لازم تاکسی عرصه را بر رانندگان، مسئولان تاکسیرانی و مدیران حمل ونقل شهری تنگ کرده است و در نهایت این شهروندان هستند که مجبورند بهای گزاف حمایت های بی چون و چرا از صنعت خودروسازی داخلی را با تحمل سختیها و نارساییهای موجود در وسائل نقلیه عمومی متحمل شوند.

حسین تیموری ، مدیر عامل سازمان تاکسیرانی تهران معتقد است : هر زمان تولید یک نوع از خودرو در داخل کشور زیاد بوده ، قسمتی از تولید را به تاکسیها اختصاص داده اند، بدون آنکه استانداردهای لازم در یک تاکسی نظیر خصوصیات فنی خاص تاکسی، مصرف سوخت، میزان آلایندگی، سنگینی و سبکی بدنه، کولر و تهویه مناسب وبسیاری از مشخصه های دیگر را لحاظ کنند.

اتوبوسهای شهر 11میلیونی تهران نیز وضعیتی مشابه با تاکسی های آن دارند. در حالی که سهمیه بندی بنزین مردم را به استفاده از اتوبوس جهت انجام مسافرتهای درون شهری سوق داده است ، نارساییها و کمبودهای موجود در این حوزه بیش از هر زمان دیگری نمایان شده است و کمبود اتوبوس، سرعت پایین حرکت آنها، فرسوده بودن و نبود ظرفیت مناسب وحداقل امکانات رفاهی  در آنها شرایط سختی را برای آن دسته از مردم که مجبورند از اتوبوس استفاده کنند رقم زده است. 

 معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران در این خصوص می گوید : به خوبی به شرایط سختی که مردم در استفاده از اتوبوسها متحمل می شوند واقفیم، اتوبوسهای تولید داخل علاوه برمشکلات فنی دارای نارساییهایی ازقبیل فاصله زیاد از کف، مناسب نبودن دربها جهت ورود و خروج، تهویه و دیگر تجهیزات رفاهی هستند و شهرداری  جهت ارتقای کیفیت و رفع کمبود ناوگان اتوبوسرانی چاره ای جز واردات از خارج ندارد.

در حالی که تهران به 10500 دستگاه اتوبوس نیاز دارد و کمبود تعداد اتوبوسها بیش از هر زمان دیگری  در تهران مشکل ساز شده است، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از توقف بیش از 230 دستگاه اتوبوس صفر کیلومتر به علت نقص فنی خبرداده است که همچنین باید توقف بیش از 1200 دستگاه اتوبوس کارکرده را نیز با همین دلیل مشابه به این تعداد افزود.

اردشیر بیژنی  در آخرین جلسه شورای شهر گفته است : این شرکت به همراه نمایندگان وزارت کشور و سایر نهادهای مسئول نهایت دقت را در زمان تحویل اتوبوسها به کار می گیرند ولی شرکتهای خودروساز داخلی در مورد نقص  اتوبوسها پاسخگو نیستند و حتی به تعهدات خود در زمینه خدمات پس از فروش و تأمین قطعات عمل نمی کنند.

تمامی مسائل یاد شده در حالی است که هنوز حمایت از خودروسازان داخلی، مخالفت با واردات اتوبوس و تاکسی از خارج و لزوم تأمین نیازهای حمل ونقل شهری توسط صنایع داخلی  از جانب برخی نهادها، مسئولین و کارشناسان مطرح می شود.

بدیهی است که باید از خودروسازان داخلی حمایت کرد، واضح است که در صورت واردات تاکسیها و اتوبوسها از خارج، ارز از کشور خارج می شود و برهمه روشن است که بهای خرید اتوبوس و تاکسی  ازخودروسازان داخلی به مراتب ارزانتر از خرید آن از خارج است ولی ... .

مردم حق دارند وقتی از اتوبوسها استفاده می کنند احساس آرامش و راحتی داشته باشند. سالمندان و معلولین باید بتوانند از اتوبوس برای حمل ونقل درونشهری خود بهره گیرند،شهروندان تهرانی نباید حسرت تردد تاکسیهای مدرن، راحت و مجهز را که در کشورهای اطراف تردد می‌کنند را بخورند و تابستان از گرما و زمستان از سرمای تاکسیها در رنج باشند.

به گزارش مهر ، حال که نارساییهای موجود در وسائل نقلیه عمومی به واسطه سطح نازل کیفیت تولیدات داخلی  شهروندان، رانندگان و مدیران شهری را به ستوه آورده و شهرداری تهران علیرغم صرف هزینه های گزاف  در صدد خرید تاکسی و اتوبوس از خودروسازان خارجی برآمده ، تا کی باید خودروهای بی کیفیت داخلی در نقش تاکسیها و اتوبوسها در خیابانهای تهران تردد کنند و تا کی باید این شهر و شهروندانش تاوان حمایت بی چون وچرا از خودروسازان داخلی را بپردازند. 

اما از همه اینها گذشته، یک نکته بسیار حائز اهمیت است، تا جائیکه بی توجهی به این نکته ضرر و عواقب بسیار بدتری را به دنبال خواهد داشت. نکته‌ای که در بسیاری موارد دیگر مغفول مانده است. و آن اینست که آیا صرفاً خارجی بودن تاکسی و اتوبوس کلید حل این مشکلات است؟ یا خارجی و استاندارد؟!

گاهی پیش آمده است که در خریدهای خارجی با توجیحاتی مثل صرفه جویی ، اقدام به خرید وسائلی می‌شود که قرار است خارجی‌ها آن را دور بیاندازند. و رفاه نیم‌خورده آنان نصیب شهروندان ما شود. و یا حتی گاهی این وسائل به لحاظ شرایط و استاندارد ، در کشورهای خارجی از رده خارج شده و نصیب ما می‌گردد.

پس باید به صورت مسئله توجه کرد و نباید هدف اصلی از وارد کردن تاکسی و اتوبوس را فراموش نمود. از یاد نبریم که صرفاً برای این مبادرت به واردات اتویوس و تاکسی می‌شود که ناوگان موجود و صنایع تولید داخل دارای استاندارهای کیفی و کمی لازم برای فراهم کردن رفاه و آسایش مردم را ندارند.

کد خبر 528804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha