به گزارش خبرنگارسياسي مهر، سخنگوي وزارت امورخارجه كشورمان درنشست هفتگي باخبرنگاران داخلي و خارجي درباره اظهارات اخير برخي مقامات آمريكايي درباره فعاليتهاي هسته اي ايران گفت : براي ما روشن بود كه موضوع تفاهم با اروپا و برخي كشورهاي ديگر به سرانجام رسيده است. برخي محافل ازجمله آمريكاييها ازاين تفاهم خوشحال نيستند و اظهار نظرهايي مي كنند تا در روند همكاري ايران با كشورهاي اروپايي وقفه ايجاد كنند.
آصفي با اشاره به سفرروحاني به فرانسه گفت : طرفين مصمم هستند همكاري هاي خود را دراين زمينه دركنارسايرابعاد به پيش ببرند و ايران اعلام كرده است اقداماتي كه انجام مي دهد صلح آميز است و از حق دسترسي به فناوري صلح آميز نمي گذرد و ازآن صرفنظر نخواهد كرد چون حق مردم ماست و ما در اين زمينه بسيار جدي هستيم .
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره تاسيس 6 نيروگاه دركشورگفت: تاسيس اين نيروگاهها مراحل اداري ومناقصه وگفتگو با طرف هاي ديگر را طي مي كند و در مسير طبيعي خود درجريان است.
آصفي درباره تاثير وضعيت موجود در مجلس بر روند تصويب امضاي پروتكل الحاقي درمجلس ششم گفت: بحث تصويب پروتكل ابتدا بايد كارهاي مقدماتي آن در دولت آماده شود و سپس براي تصويب به مجلس ارائه گردد و بايد مسير خود را طي كند.
سخنگوي وزارت امورخارجه درباره انتقاد مقامات فرانسوي ازروند انتخابات در ايران درسفر اخير روحاني به اين كشور گفت: نظرفرانسويها درباره مجلس طبيعي است آن چيزي كه براي ما غير قابل قبول است مداخله درامورداخلي است ولي اگر يك كشوري درصدد مداخله باشد ما مستدل پاسخ خواهيم داد.
سخنگوي وزارت امورخارجه درباره روابط ايران و مصر و همچنين اعلام برخي پيش شرطها افزود: روابط ايران و مصر مسير طبيعي خود را طي مي كند ووزراي خارجه دو كشور مسئول پيگيريهاي اين موضوع هستند و بايد مراحل آن طي شودو زماني كه به انتهاي كار برسيم افكار عمومي را در جريان خواهيم گذاشت. وي خاطر نشان كرد درباره پيش شرطها ، درگفتگو با مصريها اين چينن مسائلي مطرح نبوده است نه بحث جزاير ونه مسائل ديگر. اين يك بحث رسانه هاي است كه ما شاهد هستيم برخي رسانه هاي مشخص از بهبود روابط ايران و مصر خوشحال نيستند و با انتشار اخباري درصدد مسموم كردن فضا هستند .
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره تاثير تحصن نمايندگان بر مسائل سياست خارجي و اقدامات وزارت امور خارجه گفت : اميدوار هستيم كه به نحو احسن و با توجه به شرايطي كه كشور دارد به پايان برسد و حل وفصل شود ما فكر مي كنيم چارچوبي را كه رهبري تعيين كردند بسيار راهگشا، مشخص ، دقيق و طبقه بندي است و اگر اين مسئله را مورد توجه قرار دهيم مشكلات حل خواهد شد .
وي افزود : برخي از كشورها در خارج درصدد هستند تا هر مسئله اي را در داخل ايران بزرگ نمايي كنند و وضعيت را به نحو ديگري ارائه دهند. ما بايد مراقب باشيم كه بهانه براي بزرگ نمايي به دست ديگران ندهيم نظام مسئوليت دارد تا مراقبت كند تا حقي از كسي ضايع نشود ما اميدوار هستيم كه موضوع با تدبير به سرانجام خوبي برسد.
سخنگوي وزارت امورخارجه درباره اظهارات برخي از نمايندگان انگليس درخصوص عدم بازگرداندن برخي از منافقين به ايران و خروج نام منافقين از ليست گروههاي تروريستي گفت : اظهار نظركنندگان متوجه اين امر نبوده اند كه چه چيزي را عنوان كرده اند و اين حرف خيلي بدي است. آنها اعلام كرده اند چون تابعيت ما را دارند بايد برگردند و سختگيري نشود اين نشان مي دهد كه اگركسي ازكشورهاي اروپايي باشد مي تواند تروريست باشد و اين موضع با موضع دولت انگليس درتضاد است و با شناسايي منافقين به عنوان يك گروه تروريستي از سوي اروپا در تضاد مي باشد.
وي درباره سفر خاتمي به سوئيس گفت: سيد محمد خاتمي براي ديدار با مقامات اين كشور به به سوئيس مي رود و مذاكرات دو جانبه اي با مسئولين سوئيسي خواهد داشت و در حاشيه ان به روال هميشه گفتگو و ديدارهائي با برخي از مسئولين كشورهاي مختلف خواهد داشت .
آصفي درباره انتخابات درعراق و نگاه ايران به برگزاري اين انتخابات گفت: اين موضوع گفتگو بين طرفهاي عراقي است و مسئولين اين كشور بايد اين مسئله را روشن نمايند و ما به عنوان كشورهمسايه عراق فكرمي كنيم كه رجوع به دموكراسي و فرايند وروندهاي دموكراتيك بهترين راه حل براي عراق است و با توجه به پايگاه مرجعيت درعراق به خصوص شخص آيت الله سيستاني بايد به نظرات ايشان توجه شود ولي به هرحال راه حل بايد توسط خود عراقيها اتخاذ شود.
وي درباره سفرهاي اخير مقامات اروپايي به ايران و هم چنين سفر خرازي به اسپانيا و روحاني به پاريس گفت : رفع محدوديتها و ممنوعيت هاي اقتصادي و صنعتي و كالاهاي دومنظوره در گفتگوهاي ما با كشورهاي اروپايي همواره مد نظر بوده است و اينكه چه زماني به نتيجه مثبت و روشن برسيم نمي توان پيش بيني كرد. ما تلاش خود را خواهيم كرد تا ايران از اين كالاها استفاده كند چون براي مصارف صلح آميز است.
سخنگوي وزارت امورخارجه درباره اظهارات مقامات جمهوري آذربايجان درباره توقف برنامه هاي شبكه سحر براي بهبود روابط ايران و آذربايجان گفت :ما چنين پيش شرطي را از آذريها نداشته ايم و پيش شرط را از هيچ كشوري براي روابط نمي پذيريم. رسانه هاي طرفين بايد مراقب باشند و توجه كنند كه اراده مسئولين دو كشور گسترش رابطه است.
آصفي درباره موارد ذكر شده از سوي پارلمان اتحاديه اروپا مبني بر نقض حقوق بشر درايران درقبال ايران گفت: اروپا فرايند دموكراسي و انتخابات را مورد توجه قرار مي دهند و بحث مي كنند و به پيچيدگيهاي جمهوري اسلامي ايران واقف نيستند. زود و شتاب زده ارزيابي و قضاوت مي كنند. مهمترين مسئله چگونگي روند انتخابات است البته تاكيد كرده اند كه قصد مداخله نداريم و ديدگاههاي خود را عنوان مي كنيم چون جمهوري اسلامي ايران اجازه دخالت به هيچ كشوري را نخواهد داد ما در طول انقلاب و برگزاري انتخابات در طول بيست و پنج سال نشان داده ايم كه كشوري مردم سالارهستيم و البته بعضي مواقع برخي مشكلات و سوء تفاهمات پيش مي آيد كه با تدبير حل شده و اميدواريم كه اين بارهم حل شود.
آصفي درباره سخنان روحاني در مصاحبه با روزنامه فيگارو درباره از سر گيري روابط ايران و آمريكا گفت: روابط ايران و آمريكا روزي از سر گرفته مي شود اما مهم روز و زمان است .
سخنگوي وزارت امور خارجه با تاييد سفر رييس جمهور اتريش به تهران گفت: اين سفر براي بهبود روابط و همكاري هاي دو جانبه و گسترش آن خواهد بود.
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: ايران از ابتدا اعلام كرده است كه برنامه هاي هسته اي ما با اهداف صلح آميز صورت مي گيرد و گزارش آژانس بين المللي انرژي اظهارات جمهوري اسلامي ايران را تاييد كرد .
کد خبر 52887
نظر شما