به گزارش خبرگزاری مهر، کمیته راهبردی اقتصادی دولت ، وزارت صنایع و معادن را مکلف نموده تا مطالعات امکان سنجی طرحهای تیپ ( نمونه ) صنعتی را با هدف راهنمایی و هدایت سرمایه گذاران انجام دهد که بخشی از این مطالعات از سوی وزارت متبوع به این سازمان محول شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، مدیر تامین منابع مالی و سرمایه گذاری سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با بیان مطلب فوق گفت: در حال حاضر مطالعات به روز رسانی 500 طرح صنعتی کوچک و متوسط که در پایگاه اطلاع رسانی سازمان موجود است، آغاز شده که در مرحله انتخاب مشاوئر ذیصلاح است.
فرخ رمدانی با بیان اینکه این سازمان علاوه بر به روز رسانی طرح ها، بر مطالعه بازار ( عرضه و تقاضا) نیز تاکید دارد، تصریح کرد: فراخوان عمومی انتخاب مشاوران ذیصلاح جهت انجام مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح های صنایع کوچک و متوسط انجام گرفته که حدود 300 متقاضی ، اعم از شرکت های مهندسین مشاور، موسسات ، دانشگاه ها و افراد حقیقی ، اسناد مناقصه را دریافت نمودند. از این میان حدود 103 متقاضی ، اسناد مرحله اول مناقصه بررسی کیفی ( R.F.Q ) را در مهلت مقرر تحویل و در نهایت 51 متقاضی دارای رتبه از سازمان مدیریت و برنامه ریزی به مرحله دوم راه یافتند.
وی افزود: از میان پذیرفته شدگان مرحله اول ، تنها 28 متقاضی ، اسناد مرحله دوم ارزیابی فنی و پیشنهاد قیمت ( F.R.P) را تحویل دادند و پس از بررسی امتیازات و پیشنهادهای قیمت 6 متقاضی برنده نهایی مناقصه شدند که برای انجام مطالعه 193 فقره طرح قرار داد منعقد و در حال انجام است.
مدیر تامین منابع مالی و سرمایه گذاری سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با بیان این که انجام این مناقصه کاملا ازاد و در حضور خود شرکت کنندگان برگزار شد،اظهار کرد: باید تلاش شود تا با مهیا نمودن امکانات و انجام حمایت های لازم ، نسبت به ارتقا دانش کارشناسی متخصصین صنعتی و رفع مشکلات واحدهای صنعتی اقدامات لازم به عمل آید.
وی ادامه داد: مهندسین مشاور طبق قرار داد منعقده موظفند اطلاعات مربوط به مطالعات طرح ها را تا یک سال پس از تحویل همچنان به روز نگهدارند.
رمدانی گفت: تولید و بازار مکمل یکدیگرند و طبیعی است که چنان چه محصولی با مرغوبیت و کیفیت مناسب نتواند بازار را در اختیار بگیرد ، در صحنه رقابت برنده نخواهد بود.
تولید کنندگان صنعتی باید علاوه بر بازار داخل ، بازار های جهانی را نیز هدف قرار دهند؛ چه بسا تولید محصولی در کشور به حد وفور باشد ولی از نظر بازاریابی و صادرات کال چندانی نشده باشد در این صورت شاید به کار بردن واژه اشباع برای چنین محصولی از نظر کارشناسی ، مناسب نباشد.
وی خاطرنشان کرد: تنها مشکل صنعت ،مسائل ملی نیست ،بلکه بحث کارشناسی ، بازار تخصص، تجربه ، علاقه ، سابقه و ... نیز در ایجاد و گسترش صنعت دخیل هستند.
در برنامه سال 1386 این مدیریت پیش بینی شده چنان چه امکانات لازم فراهم گردد. مطالعات امکان سنجی مقدماتی حدود یک هزار طرح جدید انجام پذیرد.
نظر شما