به گزارش خبرنگار مهر از تبریز، دکتر نجف قراچورلو ظهر امروز در جمع خبرنگاران افزود: بودجه ای که برای امور پژوهشی جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی تعریف می شود یک چهارم رقمی است که این واحد از منابع داخلی خود در امر پژوهش هزینه می کند.
به گفته وی اعتبارات جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی در امور پژوهشی در جایگاه بسیار پایین کشوری قرار گرفته است.
وی پژوهش را امری هزینه بر خواند و خاطر نشان کرد: نتایج پژوهش ها همواره بسیار با ارزش تر از هزینه های صرف شده برای آن می باشد اما بدون هزینه در این بخش ، نتیجه ای عاید کشور نخواهد شد.
دکتر قراچورلو عنوان کرد: اگر این واحد خود را متکی به بودجه های تعیین شده نماید هیچ پروژه تحقیقاتی قابل اجرا نخواهد بود لذا جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی به طور متوسط یک سوم بودجه خود را صرف کارهای تحقیقاتی می کند .
رئیس جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی همچنین از عدم همکاری و حمایت دستگاههای اجرایی استان در امور تحقیقاتی و پژوهشی انتقاد کرد و افزود : درحالیکه در بسیاری از استان ها برای پیشبرد امور پژوهشی در جهاد دانشگاهی کمک های شایانی به عمل می آید اما این همکاری در آذربایجان شرقی به چشم نمی خورد .
دکتر قراچورلو اما فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی را قابل قبول توصیف کرد و افزود : ارزشمندترین فعالیت تحقیقاتی انجام شده در این مرکز ، پروژه تحقیقاتی "ریسک" می باشد که برای نخستین بار در کشور صورت گرفته و نتایج منتشر شده آن تنها منبع مدیریت ریسک در کشور به شمار می آید .
وی افزود : در همین رابطه نخستین کنگره بین المللی "مدیریت ریسک" از سوی این مرکز به زودی برگزار خواهد شد .
رئیس جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی همچنین اجرای طرح ملی جایگاه های سوخت در ایران را یکی از افتخارات جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی دانست و گفت : طرح ملی جایگاههای سوخت برای امکان یابی بهینه در محیط " GIS " در این واحد تهیه و ارایه شده است.
دکتر قراچورلو با اشاره به اینکه در برنامه چشم انداز 20 ساله کشور 5 منطقه ویژه اقتصادی با فن آوری های برتر پیش بینی شده است گفت : با وجود اینکه شهر تبریز نیز در جمع 5 شهر یاد شده قرار دارد اما تاکنون هیچ اقدامی از سوی دستگاههای اجرایی مسئول در این رابطه صورت نگرفته است .
به گفته وی این درحالی است که شهرهایی مانند شیراز با راه اندازی "شهرک الکترونیک" و اصفهان با "شهر اپتیک " گام های بلندی برای ورود به عرصه فن آوری های مدرن برداشته اند .
رئیس جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی با اشاره به پتانسیل های تبریز در عرصه های نانو تکنولوژی ، بیوتکنولوژی و صنایع خودروسازی افزود : جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی آمادگی دارد با بهره گیری از مجرب ترین محققان و پژوهشگران این علوم ، دستگاههای اجرای را در راه اندازی شهرک فن آوری در تبریز یاری نماید.
دکتر نجف قراچورلو ، با اشاره به فعالیت های آموزشی جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی گفت : هم اکنون 800 نفر در سراسر استان در دانشگاه های علمی - کاربردی این مرکز تحت آموزش قرار دارند که این ظرفیت در سال های آینده به بیش از یک هزار و 500 نفر خواهد رسید .
وی همچنین به فعالیت های آموزشی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت : این مرکز از سال 1359 تاکنون 115 هزار نفر را با شرکت در دوره های کوتاه مدت تحت آموزش قرار داده که فقط 30 هزار نفر مربوط به سال گذشته بوده است .
دکتر قراچورلو یادآور شد: برگزاری دوره های کوتاه مدت و نیز دانشگاه علمی - کاربردی از اهداف میان مدت این واحد است چراکه جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی قصد دارد در اولین فرصت موجود با کسب مجوزهای لازم، نسبت به راه اندازی یک واحد دانشگاهی غیر انتفاعی مستقل اقدام نماید.
نظر شما