۱۰ شهریور ۱۴۰۰، ۸:۲۹

سرپرست کانون پرورش فکری گیلان:

آشناسازی نسل امروز با فرهنگ ایثار و شهادت یک ضرورت است

آشناسازی نسل امروز با فرهنگ ایثار و شهادت یک ضرورت است

رشت- سرپرست کانون پرورش فکری گیلان با اشاره به ظهور و بالندگی واژه های شهید، شهادت، ایثار و جانبازی در دوران دفاع مقدس، گفت: آشناسازی نسل امروز با فرهنگ ایثار و شهادت یک ضرورت است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید جلیل میر عظیمی عصر سه شنبه در ویژه برنامه «سلاله ها» به اهمیت تعامل و هم‌گرایی در اجرای فعالیت‌های فرهنگی، به ویژه در حوزه ادبیات آئینی و پایداری اشاره و اظهار کرد: توجه به این بخش حرکتی سازنده در جهت انتقال ارزش‌های دفاع‌مقدس، آرمان‌های ملی و اسلامی به آینده‌سازان است.

وی با اشاره به ظهور و بالندگی واژه‌هایی همانند شهید، شهادت، جانباز و ایثارگر در دوران دفاع مقدس، گفت: این فرهنگ واژگانی ارزشمندی برای خلق آثار در حوزه شعر و داستان به وجود آورده است.

سرپرست کانون پرورش فکری گیلان در ادامه به دستاوردهای هشت‌سال دفاع مقدس و معرفی شخصیت‌های برجسته و الگوهای مناسب اشاره کرد و افزود: در منطقه، شاهد ناامنی‌های فراوانی هستیم و لازم است قدردان شهیدان و فعالان عرصه صیانت از امنیت و آرامش ایران اسلامی باشیم.

وی با بیان اینکه آشنایی کودکان و نوجوانان ایران با فرهنگ دفاع مقدس، ایثار و شهادت رسالت تمام افراد جامعه به ویژه صاحبان قلم و اندیشه و کنش‌گران عرصه فرهنگ است، اضافه کرد: باید با برنامه‌ریزی هدف‌مند و همراه‌سازی تمامی دستگاه‌های اجرایی و گروه‌های مردم نهاد، به بسط و گسترش این فرهنگ کمک کنیم.

قیام حسینی خاستگاه ادبیات پایداری

کارشناس مسئول آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری گیلان نیز در ادامه این ویژه برنامه به تبیین و تشریح ادبیات پایداری پرداخت و اظهار کرد: این گونه ادبیات به تصویر کشیدن غیرتمندی و آزادگی مردمان این دیار در صیانت از مرزهای فکری و جغرافیایی ایران اسلامی است.

حمیرا خدابنده با اشاره به خاستگاه ادبیات پایداری، افزود: ارزش‌های حاکم بر این ادبیات را باید در سیره عملی رسول‌اکرم (ص) و قیام امام‌حسین (ع) جستجو کرد.

این شاعر و نویسنده ادامه‌داد: قیام کربلای حسینی، اوج حماسه و ایثار است و برای صیانت از فرهنگ عاشورایی و جاری‌سازی این پیام نیازمند حمایت از شاعران و نویسندگان این عرصه هستیم.

وی همچنین با اشاره به پیشینه ادبیات پایداری در کشور، اضافه کرد: شاهنامه فردوسی و مختارنامه از جمله این آثار است که پشتوانه‌های ارزشمندی در کنار فرهنگ غنی دفاع‌مقدس، بهره‌گیری از نیازهای عصر حاضر و استفاده از واژگان امروزی بوده و می‌تواند به غنی‌سازی ادبیات پایداری کمک کند.

معرفی‌کتاب «مثل‌باران»، مجموعه اشعار ۷۳ عضو نوجوان کانون پرورش فکری استان گیلان که به همت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به چاپ رسید و آشناسازی مخاطبان با شاعران، نویسندگان و آثار دست‌اندرکاران عرصه ادبیات پایداری بخش دیگری از این ویژه برنامه بود.

گفتنی است؛ «سلاله‌ها»، عنوان طرحی است که به همت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس و به منظور نهادینه سازی فرهنگ ایثار و شهادت، با حمایت از شاعران و نویسندگان حوزه ادبیات پایداری و معرفی آثار برگزیده این عرصه برگزار می‌شود.

کد خبر 5294179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha