۱۶ شهریور ۱۴۰۰، ۱۴:۴۶

مهر بررسی کرد؛

«اکتمرا» دارویی موثر ولی با عوارض/برای دریافت آن اصرار نکنید

«اکتمرا» دارویی موثر ولی با عوارض/برای دریافت آن اصرار نکنید

کرمانشاه- استان کرمانشاه در پیک پنجم بیماری کرونا قرار گرفته و برخی خانواده بیماران مبتلا به کرونا با شنیدن تاثیرات مثبت داروی «اکتمرا» اصرار به تهیه و استفاده از این دارو دارند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، یحیی بیابادی: پیک پنجم بیماری کرونا ویروس از اوایل مرداد ماه شروع شد و رفته رفته خود را به اوج این بیماری رساند، در حال حاضر استان کرمانشاه با ۱۲ شهرستان با وضعیت قرمز و ۲ شهرستان با وضعیت نارنجی در قله این پیک قرار دارد و به گفته استاندار کرمانشاه با توجه به سیر نزولی تعداد بستری‌ها، این بیماری در استان کرمانشاه در پیک پنجم در حال کنترل شدن است.

سویه جدید این ویروس با نام دلتا که عاملی برای آغاز موج پنجم کرونا در کشور و در استان کرمانشاه بود با سرعت انتقال بیشتر و قدرت سرایت بالاتر سراسر کشور را درگیر این بیماری کرد و در این موج تعداد رکورد بستری‌های کرونایی و حتی تعداد فوت بر اثر ابتلاء به این بیماری شکسته شد.

یکی از داروهایی که این روزها برای بیماران کرونایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، «اکتمرا» است که با توجه به تأثیر چشم‌گیری که بر درمان شرایط وخیم بیماران مبتلا به کرونا دارد، در بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پیش از این نیز داروهایی مانند «رمدسیویر» و «فاویپیراویر» به‌عنوان درمانی برای بیماران مبتلا به کرونا محسوب می‌شدند، اما شایعات ضد و نقیض در خصوص این ۲ دارو، کارایی این داروها را به چالش کشیده است.

«اکتمرا» دارویی موثر ولی با عوارض که برای دریافت آن اصرار نکنید

این روزها که استان کرمانشاه همچنان درگیر موج پنجم ویروس کرونا است، «اکتمرا» در کنار سایر داروها به‌عنوان درمانی مؤثر برای درمان و کنترل علائم کرونا استفاده می‌شود؛ و عملکرد این دارو با درمان التهابات شدید ریه ناشی از آسیب ویروس کووید -۱۹ به بافت‌ها، باعث بهبود شرایط تنفسی بیمار طی چند ساعت بعد از تزریق می‌شود.

همین امر سبب شده بیماران مبتلا به ویروس کرونا در کرمانشاه با شنیدن تأثیرات مثبت داروی «اکتمرا» بر تهیه و استفاده از این دارو بدون توجه به احتمال بروز عوارض خطرناک این دارو اصرار کنند.

خانواده بیماران برای دریافت «اکتمرا» اصرار نکنند

قباد محمدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: داروی «اکتمرا» از جمله داروهایی است که در حال حاضر برای بیماران بستری مبتلا به کرونا با درگیری بالای ریه تجویز می‌شود.

وی با اشاره به عوارض منفی که ممکن است این دارو داشته باشد، افزود: در حال حاضر برای تصمیم گیری در مورد استفاده از این دارو برای بیماران، چهار تن از متخصصان استان کرمانشاه از طرف رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه تعیین شده که با تأیید ۲ نفر از آنها، دارو برای بیمار تجویز و استفاده می‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: در بسیاری از موارد خانواده‌ها برای دریافت این دارو به متخصصان اصرار می‌کنند که با توجه به عوارض بسیار شدید این دارو، خواهشمندیم خانواده‌ها و پزشکان تجویز این دارو را بر عهده کمیته ذکر شده بگذارند.

«اکتمرا» دارویی موثر ولی با عوارض که برای دریافت آن اصرار نکنید

وی ادامه داد: اصرار بیجا و دریافت این دارو برای بیمارانی که به تشخیص متخصصان معتمد دانشگاه علوم پزشکی نیازی به آن ندارند، سبب تحمیل هزینه ۵۲ میلیون ریالی به خانواده‌ها و منجر به مضرات و عوارض شدیدی برای این بیماران می‌شود.

«اکتمرا» علاوه بر فواید زیاد، عوارضی دارد

بابک صیاد متخصص بیماری‌های عفونی و از اساتید دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این خصوص اظهار کرد: داروی «اکتمرا» از داروهایی است که در درمان بیماری کرونا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به مطالعاتی که در سطح جهانی روی این دارو انجام شده است، افزود: این دارو در موارد شدید بیماری می‌تواند مؤثر واقع شود و اثر بخشی آن با مطالعات گسترده تأیید شده است.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به موارد استفاده این دارو در بیماران کرونایی، تصریح کرد: مصرف این دارو فقط در موارد حاد ابتلاء به ویروس کرونا تجویز می‌شودکه سطح اکسیژن به شدت پایین آمده باشد و احتمال این توبه شدن بیمار باشد.

وی ادامه داد: در مواردی همچون پایین بودن پلاکت خون، بالا بودن آنزیم‌های کبدی، وجود سابقه خونریزی گوارشی و عملکرد نامناسب کلیه این دارو منع استفاده دارد.

صیاد خاطر نشان کرد: در کنار فواید زیاد این دارو، عوارضی چون شعله‌ور شدن عفونت در بدن و یا حتی عوارضی که منجر به مرگ شود پیش بینی می‌شود که همین مساله سبب شده تنها پزشکان متخصص با حضور بر سر بیماران و برآورد حال بیمار و تشخیص اینکه سود استفاده از این دارو بیشتر از زیان آن برای بیمار است، تجویز شود.

این پزشک متخصص گفت: از همشهریان عزیز خواهش می‌کنم تجویز این دارو را به پزشکان متخصص بسپارند و اصراری بر استفاده از این دارو نداشته باشند.

کد خبر 5299071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha