۲۹ شهریور ۱۴۰۰، ۱۹:۰۵

سهم ۴۰ درصدی ایران از پرداخت یارانه گاز جهان

سهم ۴۰ درصدی ایران از پرداخت یارانه گاز جهان

سال گذشته میلادی در مجموع ۳۵ میلیارد دلار یارانه در بخش گاز پرداخت شده که از این رقم، ۱۲.۲ میلیارد دلار معادل ۴۰ درصد از یارانه پرداختی جهان در بخش گاز، سهم ایران بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، آژانس بین‌المللی انرژی گزارشی از مقدار یارانه پرداخت‌شده به حامل‌های انرژی در سال ۲۰۲۰ میلادی منتشر کرده که بر اساس آمار اعلام‌شده از سوی این آژانس، ایران رتبه نخست را در پرداخت یارانه انرژی جهان به خود اختصاص داده است.

ایران پارسال حدود ۵ میلیارد دلار یارانه در بخش نفت، ۱۲.۵ میلیارد دلار در بخش برق و ۱۲.۲ میلیارد دلار در بخش گاز پرداخت کرده که در مجموع ۲۹.۵ میلیارد دلار یارانه به انرژی اختصاص داده است.

این در شرایطی رخ داده که مجموع یارانه پرداخت‌شده انرژی در جهان عددی حدود ۱۸۱ میلیارد دلار بوده، بنابراین ایران سال گذشته میلادی ۱۶.۲ درصد از کل یارانه پرداخت‌شده به حامل‌های انرژی را به خود اختصاص داده است.

این در حالی است که در سال ۲۰۲۰ مقدار یارانه پرداختی انرژی در جهان ۴۰ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بوده و با رقمی حدود ۱۸۱ میلیارد دلار به پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۰۷ تاکنون رسیده است.

به عبارتی دیگر، حدود ۵۰ میلیارد دلار کمتر از سال ۲۰۱۹ بوده است. در سال ۲۰۲۰ مقدار یارانه پرداختی انرژی در جهان ۴۰ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بوده و با رقمی حدود ۱۸۱ میلیارد دلار به پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۰۷ تاکنون رسیده بدان معنا که حدود ۵۰ میلیارد دلار کمتر از سال ۲۰۱۹ بوده است.

آمارهای آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد در مجموع یارانه پرداخت‌شده در بخش برق در جهان سال گذشته میلادی معادل ۵۰ میلیارد دلار بوده که از این رقم، ۱۲.۵ میلیارد دلار معادل ۲۵ درصد سهم ایران است؛ شرایط در پرداخت یارانه انرژی به گاز بسیار بدتر است.

مجموع یارانه پرداخت‌شده به بخش گاز در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۵ میلیارد لار بوده که ایران با پرداخت ۱۲.۲ میلیارد دلار یارانه در این بخش سهمی بیش از ۴۰ درصدی را به خود اختصاص داده است.

این در حالی است که ایران اگرچه دومین کشور دارنده ذخایر گاز جهان است و ظرفیت تولید گاز آن نیز بیش از یک میلیارد مترمکعب در روز است، اما برای تأمین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها با مشکل روبه‌روست.

شدت عرضه انرژی در ایران بیش از سه برابر میانگین جهانی است و ایران از نظر میزان عرضه انرژی نزدیک به کشور آلمان است، اما شدت انرژی ایران ۶ برابر آلمان است. این در شرایطی است که مقدار تولید ناخالص آلمان با توجه به شاخص برابری قدرت خرید بیش از سه برابر و بدون در نظر گرفتن این شاخص ۶ برابر ایران است و این اعداد نشان می‌دهد مصرف انرژی در ایران در خدمت بخش غیر مولد است.

کد خبر 5309434

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۹:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۹
      0 0
      کاهش یارانه حامل های انرژی منجر به رفع کسری بودجه و کاهش تورم ناشی از کسری بودجه میشود که درنهایت با انباشت سرمایه مردمی به بهبود معیشت مردم کمک میکند، همچنین کاهش یارانه حامل های انرژی منجر به اصلاح الگوی مصرف و صرفه جویی خواهد شد تا سهم صادرات حامل های انرژی از محل صرفه جویی افزایش یابد
    • علی IR ۱۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۹
      0 0
      برای حفظ محیط زیست، تولید ثروت و اشتغال و افزایش درآمدهای ارزی و بی اثر کردن تحریم ها نیازمندیم تا کم تر از نفت و گاز به عنوان سوخت استفاده کنیم، باید در مصارف داخلی نفت و گاز صرفه جویی کنیم تا سهم بیشتری از نفت و گاز تولیدی را توسط پالایش و پتروشیمی با ارزش افزوده صادر کنیم،
    • علی IR ۱۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۹
      0 0
      در بخش خانگی برق را جایگزین مصارف گاز بکنیم، گرمایش منازل و پخت و پز با وسایل برقی امکان پذیر است و میتواند از حوادث ناشی از مصرف گاز در بخش خانگی بکاهد، برای تولید برق هم بیشتر باید از منابع تجدید پذیر و انرژی اتمی به جای نیروگاههای حرارتی استفاده کنیم، نفت و گاز را با ارزش افزوده صادر کنیم