۳۰ شهریور ۱۴۰۰، ۱۵:۴۸

مهر گزارش می دهد؛

قصه جنگل، قاچاقچیان چوب و جنگلبانان/ امنیتی که وجود ندارد

قصه جنگل، قاچاقچیان چوب و جنگلبانان/ امنیتی که وجود ندارد

رشت- جنگلبان گیلانی با وجود کمبود امکانات، نبود امنیت شغلی و حقوق اندک از جان خود برای حراست و صیانت از جنگل های استان می گذرد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: استان گیلان ۵۶۵ هزار هکتار جنگل دارد این در حالی است با وجود این وسعت و گستردگی و حضور همیشگی سودجویان و قاچاقچیان تنها ۵۵۷ جنگل بان از این عرصه‌های طبیعی صیانت و حراست می‌کنند.

در ماه‌های اخیر بارها خبر ضرب و شتم محیط بانان و جنگلبانان شهرهای مختلف استان گیلان توسط سودجویان و قاچاقچیان چوب به منتشر شده است. افرادی که برای حفاظت از این میراث ملی و امانت آیندگان با کمترین امکانات و تجهیزات و حتی حقوق‌های اندک و شرایط سخت کاری از جان خود می‌گذرند تا اجازه ندهند عده‌ای برای کسب منفعت یک تکه از درختان که حیات جنگل به آنها بستگی دارد را جدا کنند و در این میان حتی جان خود را نیز از دست می‌دهند.

شهید «ناصر پیروی» از جمله این افراد بود که که در زمان ریاست خود در اداره منابع طبیعی ماسال به دلیل امتناع از برآوردن خواسته‌های گروهی از سودجویان ترور شد. از وی به عنوان یکی از خوشنام ترین و شجاع‌ترین جنگلبانان ایران نام برده شده است.

قصه جنگل، قاچاقچیان چوب و جنگلبانان/ امنیتی که وجود ندارد

نبود امنیت شغلی و حقوق کافی

یکی از جنگلبانان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کمبود نیرو برای حفاظت از عرصه‌های طبیعی استان گیلان، اظهار کرد: بیشتر نیروها شرکتی و قرقبان بوده و حقوق‌های خود را به موقع دریافت نمی‌کنند.

وی با تأکید بر ضرورت توجه و حمایت مسئولان از جنگلبانان، افزود: یکی از مطالبات مهم از مسئولان این است که امنیت شغلی ما را فراهم کنند یکی از مطالبات مهم از مسئولان این است که امنیت شغلی ما را فراهم کنند.

این جنگلبان در ادامه به موضوع قراردادهای کاری جنگلبان اشاره و اضافه کرد: جنگلبانان برای حراست از جنگل از جان خود می‌گذرند در مقابل حقوق اندکی دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به مظلومیت قشر جنگلبان، تأکید کرد: مسئولان باید صدای ما را بشنوند و برای رفع مشکلات ما اقدامی انجام دهند.

رفع تصرف ۱۵۰۰ هکتار از اراضی جنگلی گیلان

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان نیز با اشاره به اینکه جنگل‌های هیرکانی به عنوان یک میراث طبیعی جهانی در استان گیلان قرار دارد، اظهار کرد: صیانت و حفاظت از این میراث ارزشمند وظیفه و تکلیف همه ما است.

احمد آقایی با اشاره به اینکه در سال گذشته با حمایت دستگاه قضائی، متولیان حوزه منابع طبیعی موفق شده‌اند هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی جنگلی استان را رفع تصرف کنند، گفت: در پنج ماه نخست امسال نیز ۲۸۲ هکتار از اراضی جنگلی رفع تصرف شده است.

وی به تشکیل حدود ۹۱۶ فقره پرونده با موضوع تعرض به منابع طبیعی و جنگلی نیز اشاره و تصریح کرد: برای رسیدگی به این موضوع کمیته صیانت از جنگل‌ها در استان گیلان راه اندازی و فعال است.

قصه جنگل، قاچاقچیان چوب و جنگلبانان/ امنیتی که وجود ندارد

برخورد قاطع با متصرفان اراضی ملی

آقایی با اشاره به برگزاری ۷۰ جلسه در قالب این کمیته، بیان کرد: در این جلسات همه اعضای اعم از انتظامی، نظامی و امنیتی، منابع طبیعی، محیط زیست و دادستان‌های سراسر استان تلاش کرده در برخورد با متخلفان اقدامات مناسبی انجام دهند.

وی با بیان اینکه منابع طبیعی و محیط زیست متعلق به همه نسل‌ها است و باید از آن حفاظت و صیانت شود، گفت: در سال‌های اخیر مشاهده شده عده‌ای به منابع طبیعی تعرض کرده و در مقابل مأموران از قبول قانون تمرد کرده و ایراد ضرب و جرح می‌کنند.

معاون پیشگیری از جرایم دادگستری گیلان با اشاره به تقدیم شهدایی در زمینه حفاظت و صیانت از منابع طبیعی، اظهار کرد: دستگاه قضائی با این افراد برخورد قاطع انجام می‌دهد دستگاه قضائی با این افراد برخورد قاطع دارد.

وی با بیان اینکه متأسفانه عده‌ای در استان از این افراد حمایت می‌کنند، گفت: دستگاه قضائی به این افراد نیز هشدار می‌دهد زیرا خط قرمز دستگاه قضا صیانت از منابع طبیعی است.

آقایی همچنین به موضوع ضرب و جرج محیط بان فومنی اشاره و اظهار کرد: ضاربان دستگیر و بازداشت شدند و قطعاً مجازت سخت در انتظار این افراد است.

کد خبر 5309574

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha