۱۶ مرداد ۱۳۸۶، ۱۵:۱۹

سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی ؛

مولود انقلاب اسلامی 27 ساله شد

مولود انقلاب اسلامی 27 ساله شد

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه : بیست و هفتمین سالگرد تاسیس مولود مبارک انقلاب اسلامی که به تعبیر مقام معظم رهبری جزو معدود رویش های اصلی انقلاب است فرا رسید، رویشی که می خواهد تا پایان چشم‌ انداز بیست ساله ‌اش‌ به پیشگام توسعه علم و فن‌آوری در کشور تبدیل ‌شود و مقام معظم رهبری نیز بازدید از آن نهاد را بستری برای تجلیل حرکت علمی عظیم کشور در سال جاری قرار داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سالگرد نهادی انقلابی فرا رسیده که مقام معظم رهبری برای بازدید از یک پژوهشکده آن بیش از دو ساعت و نیم زمان گذاشتند و درباره آن فرمودند : جهاد دانشگاهی از ابتدا براساس دین و تقوا شکل گرفت و باید هویت جهادی و ایمانی و انقلابی آن همچنان حفظ و تقویت شود.

حضرت آیت الله خامنه ای که همواره بر توأم بودن علم و دین تاکید دارند در بازدید از همان پژوهشکده ای که یادآور شهید نهضت علمی ایران است، یادآور شدند : با علم توأم با دین و تلاش علمی برای خدا و در راه خدا، می توان به توفیقات پایداری دست یافت که دستاوردهای جهاد دانشگاهی نمونه ای از آن است.

"رویان" همان یادآور کاظمی آشتیانی که در جهاد دانشگاهی ماندگار شد، مقام معظم رهبری چنان نگاهی به آن دارند که فرموده اند : پژوهشکده رویان، مرکزی موفق و نتیجه ای درخشان از ترکیب علم، ایمان و تلاش است. مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی فردی با ایمان، تلاش گیر و خستگی ناپذیر بود و با مدیریت موفق خود توانست مؤسسه ای علمی به وجود آورد که در بافت آن، تحقیق علمی جدی همراه با ایمان و تقوا مورد توجه کامل قرار گرفته است.

رهبر انقلاب اسلامی سپس در جمع مسئولان، دانشمندان و محققان پژوهشکده رویان و مراکز جهاد دانشگاهی سراسر کشور با اشاره به حرکت علمی مبارکی که در چند سال اخیر در کشور آغاز شده و در میان اهل علم گسترش یافته است، خاطرنشان کردند: هدف از حضور در پژوهشکده رویان اقدامی نمادین به منظور تجلیل از حرکت علمی عظیم و گسترده جاری در کشور و قدردانی از همه محققان و دانشمندان ، به ویژه محققان پژوهشکده رویان و جهاد دانشگاهی است.

حضرت آیت الله خامنه ای واژگانی را دست مایه توصیف جهاد دانشگاهی می کنند که ایرانیان به خاطر آن انقلاب اسلامی را به پا کردند. رهبر معظم انقلاب در بیان نگاه خود نسبت به جهاد دانشگاهی چنین می فرمایند : ترکیبی از جهاد و دانشگاه یعنی جهاد و مبارزه هدفمند، هوشمندانه، عاقلانه و دشمن شکن در مسیر آرمانها، آن هم در برترین و والاترین سطوح یعنی علم و دانشگاه.

گزارش مهر از سالگرد نهادی انقلابی با هویت اسلامی حاکیست که جهاد دانشگاهی نهادی است که در چشم انداز بیست ساله نظام جمهوری اسلامی ایران صاحب جایگاهی ویژه است. 

جایگاه جهاد دانشگاهی در سایه ایمان و کوشش جهادگران دانشگاهی در مسیر تحقق آرمان‌ ها و اهداف انقلاب اسلامی، قانون اساسی و انقلاب فرهنگی، در چشم‌انداز بیست ساله جمهوری اسلامی چنین است: "جهاد دانشگاهی نهادی است انقلابی با هویت اسلامی، برخوردار از منابع انسانی متعهد و کارآمد، الهام‌ بخش و موثر در کشور، پیشگام در توسعه علم، فناوری و فرهنگ با تعامل سازنده در عرصه ملی و بین‌المللی."

بی شک چنانچه نقطه عزیمت جهاد دانشگاهی بر پایه دو بال علم و ایمان نبود، امروز شاهد حضور آن در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی و آموزشی نبودیم. امروز نه تنها استوانه های نظام جمهوری اسلامی ایران بر بهره گیری از امکانات و برکات جهاد دانشگاهی تاکید دارند بلکه مردم شریف ایران نیز خود از جهادگرانند.

دستیابی به فناوری راه اندازی واحدهای پتروشیمی بسیاری از محصولات شیمیایی، صنایع دفاعی، دانش فنی بیشتر شوینده ها، تولید فرستنده های موج متوسط رادیویی و فرستنده های اف ام دیجیتال و صادرات آنها و ساخت و راه اندازی تجهیزات کارخانه های تولید سیمان برای مصرف داخل و فروش به کشورهای خارجی از نمونه های موفقیت محققان جهاد دانشگاهی در چند سال گذشته است .

هدف از تشکیل جهاد دانشگاهی از همان آغاز شکل گیری اش شناخت و حمایت از استعدادها و دانش جوانان ایرانی و دستیابی به فناوری های بومی بود و در حال حاضر از موفق ترین دستاوردهای پژوهشگران جهاد دانشگاهی در حوزه فنی راه اندازی 21 کارخانه سیمان در کشور و در اوج شگفت زدگی شرکت های غربی، عقد قرارداد برای احداث و راه اندازی فناوری ایرانی برج های خنک کن این کارخانجات در عراق و عربستان است .

حوزه علوم پزشکی یکی از موفق ترین بخش های فعالیت جهاد دانشگاهی است و آموزش خدمات درمان نازایی به متخصصان 15 کشور جهان، پذیرش بیماران خارجی در این زمینه، پذیرش دهها متخصص خارجی دوره های آموزشی مربوط به دانش سلول های بنیادی در موسسه رویان از آن دسته موفقیت ها است.

دکتر حمید رضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی در آستانه بیست و هشت سالگی این نهاد اعلام کرد: یکی از برنامه های آینده جهاد دانشگاهی به دلیل عملکرد موفق محققان در ساخت سکوهای حفاری، ورود به حوزه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی است. اکتشاف و مطالعه مخازن نفت و گاز و تدوین دانش فنی تولید محصولات نفت و گاز و پتروشیمی از جمله این طرح ها است.

رئیس جهاد دانشگاهی به نمایندگی از خیل جهادگران اعلام کرده است : با قدمت 100 ساله اکتشاف نفت در ایران دیگر نباید از فناوری های خارجی در این علم استفاده کنیم.

کد خبر 531147

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha