به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان زارع صبح یکشنبه در جلسه احیای تالاب انزلی با بیان اینکه این تالاب میراث طبیعی گیلان است که ارزش بالایی برای همگان دارد، اظهار کرد: در دهههای گذشته به سبب ورود و تجمع آلایندهها، رسوبات و فاضلاب کیفیت مطلوب و ارزش زیستی تالاب به مرور کاهش یافته و کاهش تراز سطح آب متأثر از کاهش سطح آب دریای خزر وضعیتی نگرانکننده را پدید آورده است.
استاندار گیلان تکیه بر برنامهریزی اصولی و مطالعه علمی و نگاه کارشناسی را بهترین روش احیای تالاب انزلی دانست و بیان کرد: حاصل اقدامات کارشناسانه در چند سال اخیر منجر به تدوین برنامه هفت ساله برای احیای تالاب انزلی شد که در سال جاری اعتباراتی مناسب برای هر دستگاه تعیین شده که بیشتر آن از محل اعتبارات ملی است.
وی با تاکید بر تعیین و برگزاری جلسات زیرکمیتههای هفت گانه کمیته مدیریت تالاب انزلی حداکثر تا یک هفته دیگر، افزود: انسانها مهمترین عامل تغییر طبیعت هستند لذا احیای تالاب انزلی نیازمند بهرهگیری از ظرفیت جوامع محلی است.
زارع با اشاره به رونمایی از طرح «سیپا» برای احیای تالاب انزلی، گفت: هر جامعهای که با استفاده از جوامع محلی در راستای توسعه پایدار و رونق بخش کشاورزی گام برداشته، موفق تر بوده لذا در سالهای اخیر تشکیل نهادهای مردمی حفاظت از محیط زیست افزایش یافته است.
استاندار گیلان با تاکید بر فراهم کردن زمینه مشارکت ذینفعان در احیای تالاب انزلی، عنوان کرد: ۳۵ روستا در ارتباط مستقیم با تالاب انزلی هستند و تمامی اقدامات مربوط به احیای این تالاب باید در یک راستا و موازی یکدیگر و با بهره گیری از ظرفیت جوامع محلی ذینفع انجام شود.
وی اقدامات اجرایی اثربخش را امری مهم در احیای تالاب انزلی دانست و افزود: مبارزه با گیاه سنبل آبی یک پروژه نیست زیرا این گیاه در هر فرصتی رشد میکند و مبارزه با آن باید به طور مستمر انجام شود.
نظر شما