به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدای آلمان، فولر در تاریخ ۱۳ آوریل ۱۹۶۰ در شهر «هاناو» واقع در ایالت هسن آلمان، در یک خانواده فوتبالدوست چشم به جهان گشود. پدرش که مربیگری تیم جوانان این شهر را برعهده داشت، او را از 8 سالگی همراه خود به تمرینات فوتبال میبرد. فولر از همان آغاز میخواست در خط حمله بازی کند و در این پست از خود استعداد زیادی نشان داد.
رودی فولرفولر 15 ساله بود که توجه مربی تیم دسته دومی «کیکرز اوفنباخ» را به خود جلب نمود. اما مادر فولر میخواست که او در کنار فوتبال حتما دوره کارآموزی خود را در رشته بازرگانی اداری به پایان رساند. چنین نیز شد و فولر در همان تیم باشگاهی خود، دوره کارآموزی خود را نیز به موازات ورزش فوتبال دنبال کرد.
16ساله بود که برای نخستین بار با بازیکنان حرفهای کیکرز اوفنباخ شروع به تمرین نمود. وی به عنوان بازیکن حرفهای رویهم ۶۷ بازی برای این تیم انجام داد و ۱۷ گل به ثمر رساند. در سال ۱۹۸۰ به تیم دسته اولی «ت.اس.فاو مونیخ ۱۸۶۰» پیوست. مونیخ برای این انتقال ۷۰۰ هزار مارک به باشگاه اوفنباخ پرداخت و این رقم نشان میداد که فولر در همان زمان بازیکن باارزشی به شمار میرفته است.
تیم «مونیخ ۱۸۶۰ » در نخستین سال پیوستن رودی فولر به این تیم چهره موفقی نداشت و به دسته دوم سقوط کرد. با اینکه رودی فولر در نخستین فصل بازیها در دسته دوم ۳۷ گل برای این تیم به ثمر رساند و آقای گل مسابقات دسته دوم شد، اما تیم مونیخ نتوانست به لیگ برتر صعود کند. از همین رو فولر در سال ۱۹۸۲ به تیم موفق وردربرمن در «بوندسلیگا» پیوست.
فولر در همان سال به تیم ملی فوتبال آلمان دعوت شد و نخستین بازی ملی خود را در نوامبر سال ۱۹۸۲مقابل ایرلند شمالی انجام داد. آلمان در میان شگفتی، آن بازی را با نتیجه یک بر صفر واگذار کرد. اما این شکست، آغاز راهی پرافتخار بود. فولر در سال ۱۹۸۶ با تیم ملی فوتبال آلمان به مقام نایبقهرمانی جهان و چهار سال پس از آن در ایتالیا به مقام قهرمانی جهان رسید. وی با همین تیم در سال ۱۹۹۲ نایب قهرمان اروپا شد.
رودی فولر در سطح باشگاهی نیز دورههای موفقی داشت. وی در نخستین فصل حضورش در وردربرمن، آقای گل مسابقات بوندسلیگا شد و در همان سال به عنوان بهترین بازیکن آلمان برگزیده شد. وی رویهم ۱۳۷ بازی برای وردربرمن انجام داد و ۹۷ گل برای این تیم به ثمر رساند.
فولر در سال ۱۹۸۷ به تیم «آ.اس رم» پیوست و به مدت 5 سال برای این تیم صاحبنام ایتالیایی توپ زد. فولر با این تیم یک بار قهرمان جام حذفی فوتبال ایتالیا شد. او رویهم ۱۴۲ بازی برای «رم» انجام داد و ۴۴ گل به نام خود ثبت کرد.
فولر در سال ۱۹۹۲ به تیم پرآوازه «المپیک مارسی» فرانسه پیوست و یک سال پس از آن با همین تیم قهرمان باشگاه های اروپا شد. ترازنامه فولر در این باشگاه فرانسوی نیز درخشان بود و او در ۵۸ بازی رویهم ۲۴ گل برای این تیم به ثمر رساند.
فولر در سال ۱۹۹۴ به میهنش بازگشت و این بار در خدمت تیم بایر لورکوزن قرار گرفت. دو سال پایانی فعالیت ورزشی او در این تیم سپری شد و فولر در ۶۲ بازی برای این تیم، ۲۶ بار دروازه حریفان را فروریخت.
به موازات آن، رودی فولر رویهم ۹۰ بازی برای تیم ملی فوتبال آلمان انجام داد و ۴۷ گل برای این تیم به ثمر رساند. وی در سال ۱۹۹۴ کفشهای فوتبال خود را آویخت، اما این به معنای گسستن پیوندهای او با ورزش فوتبال نبود.
تیم ملی فوتبال آلمان در سال ۲۰۰۰ در حالی در چارچوب رقابتهای جام ملتهای اروپا شرکت کرد که مقام قهرمانی اروپا را همراه خود یدک میکشید. اما این تیم تحت مربیگری «اریش ریبک» در همان دور مقدماتی در گروه خود آخر شد و از صعود به دور بعدی بازماند. این برای فوتبال آلمان یک فاجعه و آغاز بحرانی جدی بود.
سرانجام پس از کشمکشهای فراوان میان مسئولان فوتبال در آلمان، برای تعیین مربی جدید تیم ملی، قرار شد این پست به مدت یک سال در اختیار رودی فولر قرار گیرد. تیم ملی فوتبال آلمان تحت مربیگری فولر، توانست بر بحران خود غلبه کند و در مسابقات جام جهانی سال ۲۰۰۲ در ژاپن و کره جنوبی به دیدار نهایی راه یابد. آلمان آن دیدار را مقابل تیم ملی فوتبال برزیل با نتیجه دو بر صفر واگذار و به مقام نایبقهرمانی جهان بسنده کرد. این بزرگترین افتخار ورزشی رودی فولر در مقام مربیگری بود.
پس از اینکه تیم ملی فوتبال آلمان در مسابقات جام ملتهای اروپا در سال ۲۰۰۴ در رقابتهای گروهی ناموفق ماند و حذف شد، رودی فولر از مقام مربیگری این تیم کنارهگیری کرد. فولر پس از آن برای مدت بسیار کوتاهی مربی تیم باشگاه «.رم» و بایر لورکوزن بود. او هماکنون مدیر ورزشی باشگاه بایر لورکوزن است.
نظر شما