اکبر کرامتی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به سال آوری سیب درختی در سال جاری و تغییرات شرایط آب و هوایی و خشکسالی در استان، در حال حاضر، از بیش از یک میلیون و ۲۷۰ هزار تُن سیب درختی تولیدی در سطح استان، میزان ریزش سیب صنعتی به بیش از ۳۵۰ هزار تن افزایش یافته است.
وی اظهار کرد: با توجه به مشکلات اخیر در جذب این محصول در صنایع تبدیلی و کارخانههای کنسانتره استان به لحاظ حمایت از باغداران استان بر اساس هماهنگیهای انجام شده در جهت صادرات این محصول و همچنین خرید فوری توسط شرکتهای صنایع تبدیلی کشور اقدامات لازم انجام شده است.
کرامتی تصریح کرد: از امروز خرید حمایتی سیب صنعتی به صورت نقدی توسط شرکتهای استان قدس رضوی و از روز۶ مهرماه نیز خرید تضمینی به قیمت هر کیلو سیب صنعتی ۱,۴۶۰ تومان در مراکز مجاز خرید سیب صنعتی استان آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس توافق انجام شده هیچ گونه محدودیتی در میزان خرید این محصول در مراکز مجاز وجود ندارد، افزود: به جهت حفظ کیفیت محصول و رعایت مسائل بهداشتی جهت تولید کنسانتره و آب میوه سالم ضروری است باغداران در اسرع وقت و به صورت بهداشتی محصول سیب صنعتی خود را به مراکز مجاز خرید تحویل دهند.
کرامتی بیان کرد: هم اکنون بیش از ۸۲ مرکز خرید مجاز محصولات کشاورزی به همراه مراکز خرید تعاون روستایی در سراسر استان به صورت تمام وقت جهت خرید محصولات کشاورزی به خصوص سیب صنعتی در استان در حال فعالیت هستند که نظارتهای لازم جهت جذب حداکثری این محصول توسط عوامل اجرایی در حال اجراست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: هر گونه خرید و فروش محصولات کشاورزی از جمله سیب صنعتی در مراکز غیر مجاز و کنار معابر و جادهها ممنوع بوده و تمهیدات لازم جهت جمع آوری این اماکن توسط دستگاههای ذیربط در دستور کار قرار دارد.
کرامتی اضافه کرد: امیدواریم با همکاری باغداران و تحویل محصول خود به کارخانههای فرآوری، ضمن حذف دلالان، مزد زحمات کشاورزان نیز به جیب خودشان برود و متضرر نشوند.
وی با تاکید بر اینکه کشاورزان نگران فروش محصولات خود نباشد، بیان کرد: طبق هماهنگی صورت گرفته در صورت تسهیل و رفع موانع صادراتی، بخشی از تولید سیب زیر درختی آذربایجانغربی به تعدادی از کارخانههای کنسانتره فعال در خارج از استان انتقال خواهند یافت و بخشی دیگر نیز به خارج از کشور صادرات میشوند.
نظر شما