به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر غلامحسین الهام با اعلام اینکه دولت رسیدگی به تخلفات خبرگزاریها در دادگاه مطبوعات را تصویب کرده است، گفت که این مصوبه بزودی درچارچوب لایحهای به مجلس ارائه خواهد شد تا مراحل قانونی را طی کند.
وی با اشاره به اینکه قانون مطبوعات فعلی درخصوص خبرگزاریها دارای ابهام است،افزود: براساس قانون مطبوعات فعلی اگر در خبرگزاری یک تخلف مطبوعاتی یا جرمی واقع شود،با خبرنگار یا مدیر مسوول آن مانند یک فرد عادی برخورد و به جرم در دادگاه عمومی رسیدگی میشود.
دکتر الهام تصریح کرد: این وضعیت خبرگزاریها و برخی سایتها را که به یک سبک کار میکنند از شمول قانون مطبوعات خارج میکند.
سخنگوی دولت که در جریان بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی در این باره سخن می گفت افزود: با تصویب این لایحه و شمول خبرگزاریها در قانون مطبوعات اگر تخلفی از سوی یک خبرگزاری رخ دهد، در قالب حمایتهای قانون مطبوعات قرار میگیرد و این بدین معناست که جرم و تخلف خبرگزاری ها در دادگاه مطبوعات و با حضور هیات منصفه رسیدگی خواهد شد.
وزیر دادگستری، دادگاه مطبوعات را دارای یک ظرفیت حمایتی برای مطبوعات دانست و گفت: رسیدگی به تخلفات مطبوعاتی در دادگاه مطبوعات در واقع به نفع مطبوعات است که با این لایحه شامل خبرگزاریها نیز خواهد شد.
الهام تصریح کرد: مشابه هیات نظارتیهم که الان برای مطبوعات وجود دارد برای خبرگزاریها تعیین خواهد شد و همه وظایف هیات را برعهده خواهد داشت و مدیر مسوول خبرگزاریها همچون مدیر مسوول مطبوعات دیده خواهند شد.
از سخنگوی دولت در این خصوص که چرا خبرنگارانخبرگزاریها همچون همکاران خود در روزنامهها مشمول قانون سختی کار نمیشوند ، پرسش شد و وی در پاسخ گفت: گام اول برای حل این مشکلدر دولت برداشته شدهاست و از نظرما خبرنگار روزنامه و خبرنگار خبرگزاری تفاوتی از نظر سختی کار ندارد.
وزیر دادگستری افزود: باید مشکلات اداری و اجرایی این تصمیم برطرف شود و از طریق قانون برای حل آن اقدام کرد و خبرنگاری باید تمام رسانهها اعم از مکتوب، دیجیتالی و غیره را شامل شود که این مشکل با اصلاح قانون از سوی مجلس شورای اسلامی حل خواهد شد. الهام، " انگیزه " را موتور حرکت خبرنگار دانست وبا تاکید بر ضرورت ارتقا جایگاه خبرنگاری و خبرنگاران ، گفت: باید به خبرنگار موجودیتی جدای از رسانهاش بدهیم و اعتقاد من است که شخصیت و جایگاه و شان ویژه خبرنگار باید حفظ شود.
نظر شما