۱۷ مرداد ۱۳۸۶، ۱۸:۵۸

احمدیه در جشنواره حرکت:

ادبیات بومی در انیمیشن به هویت ملی کمک می‌‌کند

ادبیات بومی در انیمیشن به هویت ملی کمک می‌‌کند

اسفندیار احمدیه، نخستین انیماتور ایرانی، در مراسم اختتامیه جشنواره پویانمایی حرکت در خرم‌آباد ادبیات بومی ‌ایران را به حدی غنی دانست که استفاده از آن می‌تواند به هویت و انسجام ملی و ماندگاری اثر کمک کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ستاد خبری جشنواره حرکت اعلام کرد مراسم اختتامیه جشنواره پویانمایی حرکت‌ با حضور اسفندیار احمدیه، کیارش زندی و امیرمسعود علمداری و جمعی از هنرمندان لرستانی و آذربایجانی صبح چهارشنبه 17 مرداد در سینما استقلال خرم آباد برگزار شد.

در این مراسم احمدیه با اشاره به اهمیت فیلمنامه در انیمیشن اظهار داشت: "متاسفانه در انیمیشن‌های امروز شاهد حضور شخصیت‌های خارجی هستیم، در صورتی که با الگوبرداری از داستان‌ها و قصه‌های محلی و بومی ‌می‌توان فیلمنامه مستحکم‌تری نوشت. جوانانی که می‌خواهند وارد عرصه فیلم انیمیشن شوند، اول باید عشق و علاقه فراوانی داشته باشند. یاد گرفتن طراحی گام اول در مسیر فعالیت در زمینه انیمیشن هم دیگر مطلب مهم این عرصه است."

سپس کیارش زندی، فیلمساز انیمیشن، درباره آثار جشنواره حرکت گفت: "با توجه به اینکه این جشنواره در سطح استان لرستان برگزار شد، اما آثار قابل ملاحظه‌ای در آن به چشم می‌خورد و به نوعی داوری در آن آسان بود. چون آنقدر آثار شاخص وجود داشت که به راحتی می‌شد انتخابشان کرد. شهر خرم‌آباد با توجه به بافت و پیشینه تاریخی قابلیت این را دارد که نه تنها میزبان جشنواره‌های سراسری که بانی جشنواره‌های بین‌المللی در زمینه انیمیشن باشد."

در ادامه با اهدا لوح تقدیر از سوی حسن بنیانیان، رئیس حوزه هنری، از زحمات اسفندیار احمدیه در عرصه انیمیشن ایران تجلیل به عمل آمد. سپس آراء هیئت داوران این جشنواره متشکل از اسفندیار احمدیه، علیرضا گلپایگانی و کیارش زندی ‌اعلام شد.

"راز نو" سعید شاهوری جایزه بهترین فیلم، "هدیه" حمیدرضا صالحی جایزه بهترین فضاسازی، "جهش از نوع ژنتیکی" سعید شاهوری جایزه بهترین انیماتور، "بازگشت" غلامرضا سنت‌پور جایزه بهترین کارگردانی و "علمدار نیامد" پگاه خرم‌آبادی جایزه بهترین تدوین و صدا را دریافت کردند.

جایزه ویژه هیئت داوران نیز به شرکت آریا صنعت تخیل اهدا شد و جایزه بهترین فیلم ‌پویانمایی با موضوع اتحاد ملی و انسجام اسلامی ‌نیز مشترکاً به "سرزمین بلوط‌ها" اثر شکاری و "زدی ضربتی، ضربتی نوش کن" شهرام کاظمی تعلق گرفت. تقدیر از فعالترین خبرنگار فرهنگی هنری لرستان به مناسبت فرارسیدن روز خبرنگار نیز از دیگر برنامه‌های جنبی جشنواره حرکت بود.
کد خبر 531958

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha