۱۵ مهر ۱۴۰۰، ۱۶:۵۴

مهر گزارش می دهد؛

فرجام تیره روستاهای گیلان در غبار مهاجرت‌ها

فرجام تیره روستاهای گیلان در غبار مهاجرت‌ها

رشت- آمار، شواهد و مطالعات در سال های اخیر نشان از افزایش مهاجرت به گیلان دارد در این میان روستاها، اراضی باغی و زراعی این استان نیز از آسیب‌های این روند در امان نمانده‌ است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- مریم ساحلی: گستره سبز گیلان در سال‌های اخیر، همواره توجه مهاجران از دیگر استان‌های کشور را به خود جلب کرده است. نگاهی کوتاه به معاملات اراضی و املاک، خانه‌هایی که چراغ‌هایشان تنها در تعطیلات روشن می‌شوند و در هم تنیده شدن حضور افراد غیر بومی در جمعیت گیلان، نشان از اشتیاق غیر بومی‌ها برای زندگی یا برخوردار بودن از خانه دوم در این استان است.

مطابق گزارش دفتر آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان به نقل از معاون این دفتر «وحید طیفوری» چنین آمده است: «بررسی شاخص‌های مهاجرت استان گیلان طی سال‌های مورد مطالعه نشان می‌دهد که میزان خالص مهاجرت سالانه از «۷.‌۰-‬» در سال ۷۵ به ۳.۴ در ۱۰۰۰ نفر در سال ۹۰ افزایش داشته و به همین ترتیب خالص مهاجرت سالانه نیز در حال افزایش بوده و از «۱.۶-» هزار نفر در سال ۱۳۷۵ به حدود ۲.۷ هزار در سال ۸۵ و به ۵.۹ هزار نفر در سال ۹۰ رسیده است که نشان می‌دهد طی دهه اخیر حجم مهاجر سالانه وارد شده به استان گیلان افزایش قابل توجهی داشته است.»

مهاجران در روستاها

آب و هوای مناسب، مالکیت اراضی وسیع و فاصله کم روستاهای گیلان از شهر، جاذبه مهمی برای علاقمندی مهاجران به روستاهای گیلان است. بنابراین گستره روستاهای این استان از حضور مهاجران رو به افزایش درامان نمانده‌اند.

مرکز آمار، جمعیت شهری استان گیلان در سال ۹۵ را یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۲۶ نفر و جمعیت روستایی این استان را ۹۲۷ هزار و ۶۶۰ نفر اعلام کرد. داده‌های این مرکز در این سال حاکی از این است که تعداد کل خانوارهای استان گیلان ۵.۳ درصد تعداد کل خانوارهای کل کشور است و۰.۳ درصد خانوارهای شهری و ۲.۵ درصد خانوارهای روستایی کشور در استان گیلان ساکن هستند.

سخن از روستاهای گیلان که به میان می‌آید، تصویر شکوهمند شالیزارها، باغات و جالیزها به اذهان متبادر می‌شود. حکایت سخت کوشی انسان‌هایی که بخشی مهم از بار تولید و اقتصاد را در گیلان بر عهده دارند. اما مشاهده آگهی‌های فروش اراضی در روستاها، تغییر کاربری‌ها و افزایش ویلاها نشان از آسیب گسترده‌ای دارد که روستاهای گیلان و به تبع آن اقتصاد و تولید استان را تهدید می‌کند.

فرجام تیره روستاهای گیلان در غبار مهاجرت‌ها

روستاییان راهی شهر می‌شوند

«زری بانو» یکی از اهالی روستاهای غرب گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر علت اشتیاق روستاییان به فروش زمین‌های خود را چنین شرح می‌دهد: پدران و مادران ما معتقد بودند، زمین ریشه ما است؛ اما این اعتقاد کم کم رنگ باخته است.

وی با اشاره به اینکه کشاورزی کار سختی است، ما آن را تحمل کردیم اما فرزندانمان حاضر نیستند مشقت‌های این کار را با توجه به مشکلاتی که در معیشت با آن مواجه هستند بپذیرند، ادامه می‌دهد: اگر نگاهی به روستاهای گیلان بیندازید، متوجه می‌شوید اکثر جوانان راهی شهر شده‌اند و فقط سن و سال دارها مانده‌اند.

این بانوی روستایی اضافه می‌کند: جوان‌های تحصیلکرده می‌روند شهر تا شاید مطابق درسی که خوانده‌اند شغلی داشته باشند، اگر هم ممکن نشود آنها ترجیح می‌دهند با سرمایه‌ای که از فروش زمین‌های روستایی به دست می‌آورند، کسب و کاری در شهر برای خود دست و پا کنند.

وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم فرزندانمان را قانع کنیم تا در زادگاهشان بمانند، ادامه می‌دهد: مسئولان باید زمینه ماندگاری جوانان در روستاها و کاهش مهاجرت روستاییان را فراهم کنند مسئولان باید برای ماندگاری جوانان در روستاها و کاهش مهاجرت روستاییان چاره اندیشی کنند.

این بانوی روستایی اضافه می‌کند: وقتی کسی زمینش را برای فروش می‌گذارد، بیشتر از شهرهایی مثل تهران، کرج، اصفهان و تبریز به عنوان مشتری مراجعه می‌کنند و من یک وقت‌هایی فکر می‌کنم بعد از مرگ نسل ما آیا گیلکی در روستایمان باقی خواهد ماند؟

تقاضا برای تغییر کاربری اراضی

آسیب‌هایی که مهاجرت روستاییان، تغییر کاربری اراضی و حضور مهاجران غیر بومی در پی دارد موضوعی است که از سوی متولیان ذی ربط هم بارها مورد تاکید قرار گرفته اما راهکار، برنامه ریزی و تدابیر کارآمدی که به حل مسئله بیانجامد، متأسفانه در کار نیست.

اوایل شهریور ماه امسال مدیر کل وقت بنیاد مسکن گیلان، میزان تقاضای تغییر کاربری در استان را معادل ۲۰ درصد اراضی زراعی و باغی دانست و با اشاره به بسیاری هجمه‌ها برای تغییر کاربری اراضی در گیلان، یادآور شد: تقاضا برای تغییر کاربری اراضی سال گذشته شش هزار و ۳۰۰ مورد بوده که امسال به پنج هزار تقاضا رسیده است.

محمد اکبرزاده با اشاره به تقاضا برای تغییر کاربری اراضی و همچنین موضوع ساخت خانه‌های دوم در روستاهای گیلان از سوی سایر هموطنان، بیان کرد: نمی‌توان از مردم خواست که خانه دوم نسازند و در آمایش سرزمین پیش بینی شده که در طرح هادی به متقاضیان خانه دوم پاسخ دهیم که برای اجرای این امر بافت شهر در نظر گرفته شد اما این طرح به موفقیت نرسید و معلق ماند.

فرجام تیره روستاهای گیلان در غبار مهاجرت‌ها

ضرورت مطالعه و بررسی

«محمد کهنسال» کنشگر اجتماعی در پاسخ به اینکه چرا فروش اراضی روستایی در گیلان شدت گرفته است به خبرنگار مهر گفت: عوامل متعددی را می‌توان برای پاسخ به این سوال برشمرد و البته باید توجه داشت که هم‌زمانی این عوامل، موجبات افزایش تقاضا را نیز فراهم کرده است.

وی در ادامه تقسیم و کوچک شدن اراضی طی چند نسل بعد از اصلاحات اراضی و غیر اقتصادی شدن کشاورزی به دلیل مساحت پایین اراضی، افزایش انفجاری جمعیت و عدم ایجاد ظرفیت‌های شغلی جدید و کاهش درآمد روستاییان را بخشی از عوامل نام برد و ادامه داد: تمرکز ۲۰ درصد جمعیت در دو استان تهران و البرز و علاقمندی درصد بالایی از این جمعیت به گذراندن تعطیلات در شمال، اهمیت ملک به عنوان راه حفظ ارزش سرمایه در اقتصاد با تورم بالای ایران نیز بخش دیگری از عوامل است.

کهنسال ادامه داد: بی برنامگی در توسعه مراکز گردشگری روستایی به جای سیاست نانوشته هر خانوار ایرانی یک ویلا، علاقمندی شهروندان به داشتن فضای اختصاصی و دنج به دلیل برخی قوانین محدود کننده، علاقمندی روستاییان مهاجر ساکن در شهرها به داشتن ملکی در محل تولد، ورود برخی شوراها و دهیارها و ادارات مرتبط به موضوع تغییر کاربری برای کسب منفعت، انفعال دستگاه‌های نظارتی در برخورد با تغییر کاربری، تغییر اقلیم و مشکلاتی از قبیل ریزگرد و کم آبی در استان‌های مرکزی، اعتقاد برخی از متخصصان و صاحبان مناصب به توسعه آفرین بودن این پدیده و تسهیل فرآیندها از طرق قانونی و غیرقانونی نیز از عوامل دیگری است که می‌توان در پاسخ به این سوال به آن اشاره کرد.

وی با بیان اینکه همزمانی این عوامل و اشباع شدن مازندران که از گیلان به کرج و تهران نزدیک تر است سبب شده تا داشتن خانه در روستاهای گیلان، طرفداران زیادی پیدا کند، افزود: پایین بودن درآمد سالانه روستاییان و امید به تغییر زندگی با فروش بخشی از اراضی منجر به شدت گرفتن پدیده فروش اراضی روستایی در سال‌های اخیر شده است.

پیامدهای فرهنگی و اجتماعی حضور مهاجران در گیلان

کهنسال در ادامه به آثار فروش اراضی روستایی و سرازیر شدن مهاجران غیربومی اشاره کرد و گفت: بدون شک افزایش تراکم جمعیت تبعات مختلفی اعم از اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، محیط زیستی و سایر موارد دارد.

وی با بیان اینکه ورود افراد با فرهنگ‌های مختلف از طبقات متفاوت و با بینش‌های اجتماعی مختلف در زمانی کوتاه و با شتاب بالا، بدون وجود تمهیدات قبلی می‌تواند به محل تقابل تبدیل شده و تبعاتی به دنبال داشته باشد ورود افراد با فرهنگ‌های مختلف از طبقات متفاوت و با بینش‌های اجتماعی مختلف در زمانی کوتاه و با شتاب بالا، بدون وجود تمهیدات قبلی می‌تواند به محل تقابل تبدیل شده و تبعاتی به دنبال داشته باشد، ادامه داد: در سال‌های اخیر شنیده شده در برخی شهرستان‌های مازندران، بخشی از پرونده‌های قضائی ناشی از نزاع بومیان و خوش نشینان است.

این کنشگر اجتماعی با اشاره به اینکه خوش نشینان چون اغلب با نیت خوشگذرانی اقدام به خرید ملک کرده‌اند، رفتارهایی دارند که ممکن است در تقابل با فرهنگ روستا باشد و بدیهی است که این موضوع تأثیراتی منفی بر میزبان خواهد گذاشت، اضافه کرد: همچنین از آنجا که گیلان پس از تهران و البرز پر تراکم ترین استان کشور بوده، محیط زیست آن بسیار آسیب پذیر است و آلودگی منابع آب و خاک ناشی از عدم مدیریت فاضلاب و پسماند به بحران تبدیل شده، طبعاً این پدیده بر مقوله محیط زیست نیز تأثیر منفی خواهد داشت و فشار بر این زیست بوم را بیش از توان اکولوژیک آن خواهد کرد.

وی افزود: از سوی دیگر بالا رفتن مصرف گاز در ماه‌های سرد و مصرف آب و برق در ماه‌های گرم از جمله مزاحمت‌هایی است که به میزبان یعنی مردم گیلان لطمه می‌زند.

کهنسال با اشاره به اینکه فشار بیش از حد بر منابع شن و ماسه استان به دلیل بالا رفتن ساخت و ساز معضلی است که در حال حاضر با آن مواجه هستیم و صرف نظر از آسیب به محیط زیست هزینه مصالح سنگی و بتن در گیلان بالاتر از استان‌های مجاور است، گفت: به همین دلیل آسیب زیادی به پروژه‌های عمرانی و زیر ساخت‌های عمومی وارد آورده و هزینه و زمان اجرا را افزایش داده است.

فرجام تیره روستاهای گیلان در غبار مهاجرت‌ها

ضرورت وضع قوانین متفاوت برای مهاجران در زمینه استفاده از خدمات

وی با تأکید بر اینکه باید تدابیر لازم برای معضل فروش اراضی روستایی و تبعات حضور مهاجران غیر بومی در روستاها اندیشیده شود، ادامه داد: متناسب با عوامل مختلف راهکارهای مختلفی نیز باید به کار بسته شود.

این کنشگر اجتماعی با بیان اینکه در این راستا باید در نظر داشت که ضمن برخورد سریع دستگاه‌های نظارتی و قوه قضائیه با مافیای تغییر کاربری برخورد سریع دستگاه‌های نظارتی و قوه قضائیه با مافیای تغییر کاربری باید قوانین و مجازات‌های سخت گیرانه تصویب شود، ادامه داد: مدیران دستگاه‌های وابسته و مؤثر اعم از اجرایی و نظارتی همانند بنیاد مسکن، فرمانداری و بخشداری، منابع طبیعی از میان سالم‌ترین افراد تعیین شوند و با کوچک‌ترین تخلف این مدیران سریعاً برخورد شود.

کهنسال با اشاره به اینکه دهیاران به ویژه در روستاهایی که پتانسیل بالاتری برای فروش زمین دارند با حساسیت ویژه انتخاب و بر کار آنها و شوراها با دقت نظارت شود، گفت: یکی دیگر از مواردی که برای جلوگیری از تغییر کاربری‌ها باید به آن توجه شود بررسی دقیق‌تر اجرای طرح‌های هادی روستایی است.

وی با بیان اینکه باید قوانینی وضع شود که هزینه‌های مربوط به عوارض ساخت و ساز و استفاده از خدماتی مانند آب، برق، گاز را برای مهاجران متفاوت از اهالی در نظر گرفته شود، اضافه کرد: باید این مبالغ در صندوق جداگانه ای جمع و صرف مواردی مانند ایجاد اشتغال در روستاها شود.

فردا دیر است

آسیب‌های تغییر کاربری اراضی کشاورزی و افزایش علاقمندی غیر بومی‌ها برای سکونت یا برخوردار بودن از خانه دوم در روستاهای گیلان از سوی کنشگران، سمن‌ها، رسانه‌ها و حتی مدیران بارها مورد تاکید قرار گرفته اما متأسفانه این مسئله همچنان به قوت خود باقی است.

نگاهی به جلسات و اخبار انتشار یافته در رسانه‌ها حاکی از این است که احیای فضای کسب و کار روستایی، گسترش مشاغل خانگی، افزایش زیرساخت‌های روستایی، حمایت از تولید و مواردی این چنین در راستای باقی‌ماندن روستاییان در روستاها و تشویق به مهاجرت معکوس ایشان تمهیداتی است که از سوی مدیران ذی‌ربط مطرح و تا حدودی اجرا می‌شود اما واقعیت این است که این اقدامات تا کنون تأثیر مناسبی نداشته و اشتیاق برای تغییر کاربری و فروش اراضی در روستاها همچنان وجود دارد.

بی‌تردید قد علم کردن ویلاها و حضور رو به افزایش غیربومی‌ها، آینده‌ای تیره و تار را برای روستاهای گیلان و کشاورزی این استان به دنبال خواهد داشت و این معضلی است که همین امروز، نیازمند اقدامات اساسی است و فردا بسیار دیر خواهد بود.

کد خبر 5321672

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۶:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      15 0
      کم کم از روستاهای گیلان سرسبزی رخت بر میبندد بجایش ساختمان وبلوک سیمانی جایش می‌گیرد
      • زهرا IR ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
        4 0
        باید کمک کنیم ما مردم باید اینکارو انجام بدیم
      • IR ۱۲:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۰
        4 0
        به غیر بومی نباید مجوز بدن
    • علی IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      4 7
      با هرگونه تبعیض در ارائه خدمات دولتی مخالفم
      • باید کمک کنیم ما مردم باید اینکارو انجام بدیم IR ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
        1 0
        باید کمک کنیم ما مردم باید اینکارو انجام بدیم
    • IR ۰۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      16 0
      سلام عرض ادب گزارش خوب و ثمربخشی برای استان گیلان عزیزمون بود امیدوارم مسولین پیگیری کنند زمینهای روستاهای گیلان همشون فروخته شدن وتبدیل به ویلا شدن
      • زهرا IR ۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
        3 0
        باید کمک کنیم ما مردم باید اینکارو انجام بدیم
    • رئوفی IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      6 0
      سلام مطلب خوبی را ارائه کردید،اما همه میدانیم که تقاضا برای تغییر کاربری مزارع و باغات به جهت نیاز روستائیان جهت تامین سرپناه برای بچه های خود همچنین مهاجرت شهر نشینان یک امر اجتناب ناپذیر بوده و هست. حال سوال اینجاست برای مدیریت این امر مسلم چه کرده ایم؟آیا نیازسنجی لازم را بعمل آوردهایم؟
      • زهرا IR ۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
        2 0
        باید کمک کنیم ما مردم باید اینکارو انجام بدیم
    • علیرضا پاکدل IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      0 0
      سلام به نظر من در اقدامی ضطراری بازنگری طرح هادی روستا ها برای هر شهرستان بصورت کلی و در بازه ی زمانی یکسال توسط بنیاد مسکن استان گیلان با در نظر گرفتن پتانسیل ها و اقلیم و غیره کاملا کارشناسی انجام پذیرد و طبق همان طرح هادی اجرا شود چون طرح هادی روستا ها الان خیلی مشکل دارند که همش تغییر کاربری می
    • IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      18 0
      گیلانی ها زمین ها خود را می فروشند به غیر گیلانی ها این باعث تغییر ساختار فرهنگی-اجتماعی و...چند صد ساله گیلان می شود این برای گیلان خطرناک است
    • عباس IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      13 0
      این روستا ها و شهرهای گیلان توسط مردم استانهای دیگر نابود دالا میشه استاندار و مسولین به داد مردم گیلان برسند هر چی زمین کشاورزی را نابود کردند
    • مهرداد IR ۱۲:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      7 0
      سلام وقتی حضور این مهاجرتها برای بومیان هیچ چیز جز سو استفاده ندارد چرا تصمیمی یا قانونی برای اینکه حداقل کنترلی صورت بگیرد یا اگر مهاجرتی انجام میشود مالیاتی و امکانی برای بومیان منطقه در نظر گرفته شود که یا مهاجرت کم شود اگر مهاجرتی اتفاق می افتد به نفع مردم استان باشد جای دودش که به چشم استان برو
    • ابراهیم RO ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      6 2
      قوانین سختگیرانه ونظارت برانتخاب مدیران؟؟؟؟واقعادلتان خوشه اگرهم کسی بخوادطبق قانون عمل کنه دستهائی پنهانی انچنان طرف راسالتوباراندازمیکنن که نتونه ازجابلندشه ای باباتمام رفتارهافقط وفقط برانابودی کشاورزی هست چراچون هرچی بخوای ازشیرمرغ تاجان ادمیزادازچین میشه آورد بیخیال
    • عباس IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      19 0
      وقتی هیچ ارزشی برای کشاورز و کشاورزی قایل نیستید وقتی یک کشاورز هیچ اعتباری در هیچ کجا ندارد وقتی یک کشاورز تا وقتی قدرت دارد وکار میکند زندگیش میچرخد وقتی که قدرتش لز بین رفت از گرسنگی باید بنیرد چون هیچ ارگانی ازش خبر ندارد وقتی هیچ بازنشستگی برای کشاورز وجود ندارد نتیجه همین میشود و .....‌.‌
    • AE ۱۴:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      11 0
      همه این آسیب ها رو می دونن ولی کی باید به فکر جلوگیری از این بلای خانمان سوز باشه؟ وقتی استاندار غیر بومیه ما از کی باید انتظار داشته باشیم ؟
    • IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      9 0
      هر کی یدونه لانه مرغ داره به اسم ویلا دارن زمینهای کشاورزی چپاول میکنند چی که تو شمال خونه داریم این ملت چقدر هرس دارن طبیعت خوشوش اینه که بکرر ودست نخورده باشه نکه این شهر بغل هم دارن خونه میسازند که چی ویلا داریم۰
    • امین IR ۱۵:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      6 3
      چونکه کشاورز و صنعت کشاورزی رو دولت نابود کرده بدون امکانات چرا بمانند
    • بابک IR ۱۵:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      27 1
      مدیران و مسئولان استان بومی نیستند. تخصص ندارند. بودجه کافی ندارند، خلاقیت ندارند. جامع فکر نمی‌کنند. حتی ما نصف منابع مالی بانک‌های خودمون رو هم مصرف نمی‌کنیم و میدیم استان‌های دیگه. این مدیریت در حد مهرو امضا نامه روزمرگی رو سپری می‌کنند. و قدرت روبه رو شدن با چالش ها و فرصت‌های موجود رو ندارن.
    • عبدالناصر فنائی IR ۱۵:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      8 0
      باسلام بسیار عالی معضلات را یادآوری کردند وباید گفت آنروز دیرنیست که درگیلان هیچ طبیعت جذاب قبل وجودنداشته باشد واقعا باید برای این قضیه فکری کرد که جلوی مهاجرت روستا نشینان استان گیلان گرفته شود بیشترین ضرر به محیط زیست وارد می آید فردا دیر است
    • مهدی IR ۱۶:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      16 0
      حیف این جغرافیای گیلان که به ویلا و خانه وجاده تبدیل شود. . نباید اجازه داد یک وجب از این خاک زرخیز آغشته به آهک وسیمان شود. مسئولین امروز بجنیبد که فردا دیر است . تنها شمال کشور در موقعیت اضطراری نان و غذای مردم رو میدهد . فردا دیر است آب خوزستان برایتان عبرت باشد.
    • امیر IR ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      11 27
      مگه استان گیلان فقط برای گیلک زبان ها هست پس باید قانونی تصویب بشه کسانی که از گیلان در تهران مشغول تحصیل و کار هستند مالیات جداگانه ای دریافت بشه چون حق مردم تهران داره تضعیف میشه
      • IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
        12 4
        مگه تو تهران تهرانی داریم؟همه مهاجرن
      • محمد محمدنژاد US ۰۴:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
        6 1
        ماتهران شالیزار وباغها رو ودرختان را تخریب نمیکنیم بعدش تهرانی اصیل کجاست همه مهاجر هستند. تهران در قدیم برای مازندران بود که شاهان جدایش کردند
      • ایرانی IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
        2 0
        خدمات رسانی ضعیف ادارات آب و برق و گاز ناشی از سرمایه گذاری ناکافی از گذشته در زیر ساختارها و ضعف عمومی کارکنان این مناطق تفاوت فرهنکی ، دریافت ریالی بیشتر از مسافران و مهاجران نسبت به جمعیت بومی حتی در برف چند ساله در گیلان این ضعف ها نمایان شد که ارتباطی به مسافران نداشت این حضور نعمت است برای همه
      • ایرانی IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
        1 0
        خدمات رسانی ضعیف ادارات آب و برق و گاز ناشی از سرمایه گذاری ناکافی از گذشته در زیر ساختارها و ضعف عمومی کارکنان این مناطق تفاوت فرهنکی ، دریافت ریالی بیشتر از مسافران و مهاجران نسبت به جمعیت بومی حتی در برف چند ساله در گیلان این ضعف ها نمایان شد که ارتباطی به مسافران نداشت این حضور نعمت است برای همه
      • IR ۲۳:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
        6 0
        ۸۰درصد تهرانی ها مهاجرن. بابابزرگت هم از روستا رفته تهران و الان ادعای بچه تهرونی بودن داری.
    • رسول IR ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      16 0
      اگر به روستای جوریاب از توابع لشت نشاء از رشت بیان می بیند که زمین های کشاورزی میلیاردی فروخته شده ، در اینجا شما یک شهرک خواهید دید، شورای روستا و دهیار دست به یکی کردند تا این روستا رو تبدیل به شهرکت کنند
      • خداداد IR ۱۵:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
        1 0
        فقط دریک روستا نیست بلکه بیشتر روستاهای بزرگ وسرسبز باتبانی مدیران محلی وبنگاه داری ودلالی به آپارتمان ویلا مبدل شده وفرزندروستایی توان مقابله باقوانین دست وپاگیر مجوز احداث بناندارد وگاهی محاکمه می شودولی تهرانی بایه بار مراجعه وپرداخت زیرمیزی وروابط دوستی داغ هوای کارش داشته میشه وتاییده فراهمه .
    • فرزاد IR ۱۸:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      3 0
      چرا همیشه تو این مملکت سهل انگاری میشه،مثلآ یه ویلای میلیاری ساخته میشه بعد میان خرابش میکنن،درحالی که جای اون ۲متربتن ریخته شده ک درختی سبز نمیشه،خوب اجازه ندین بسازن، یه مقدار نظارت بر دهیاری ها رو بیشتر کنید ک در گوشه دنجی در حال تبدیل شدن به زالو هستند،تمام!
    • ایران IR ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      8 0
      اصفهان را نابود کردنند خشکاندند نه هوایی نه سر سبزی نه ابی گیلان را هم جوری دیگر نابود می کنند همه جارا نابود میکنند
    • منتظر IR ۲۱:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      5 2
      برام جای سواله که چطور مردم کشورهای اروپایی با این همه مهاجر زندگی مسالمت آمیزی دارن ولی مردم استانهای ایران نباید با یکدیگر مسالمت آمیز زندگی کنن؟چرا یک شهروند اصفهانی بعنوان غریبه در استان گیلان معرفی میشه؟مگه قرار بر اینه که هر کس در استان خودش زندگی کنه؟
      • پوریا IR ۰۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
        1 0
        مقایسه درستی نیست، تو کشورهای اروپایی هم اگر مهاجرت اتفاق میفته سعی شده براش برنامه‌ریزی انجام شده باشه و در بیشتر مواقع یک بازی برد و برد برای میزبان و مهاجر اتفاق میفته، حالا می‌خواد نیروی کار باشه، سرمایه باشه ویا هرچی. شما فکر می‌کنید یک شمال چقدر ظرفیت داره که از کل کشور براش مهاجر میاد!
      • بابک US ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
        0 0
        اون شهروند اصفهانی که می فرمایید، با نهایت وقاحت احساس مالکیت می کنه و مردم بومی را مثل نوکران خودش می بینه. برخوردهای زشت و توهین آمیزی دارند که بارها دیدم. آدمهای نوکیسه ای که دو وجب زمین اینجا خریدن ویلا ساختند و حالا تمام مردم منطقه رو به چشم سرایدار می بینن
    • IR ۲۳:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
      7 0
      بداد گیلان برسید
    • IR ۰۰:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
      0 1
      با تشکر از نویسنده مقاله. چگونه باید به گوش مسئولان رسانده شود. من به عنوان یک گیلانی واقعا یکی از دغدغه های اصلیم است. افرادی با فرهنگ های متفاوت از سایر اقوام وارد گیلان می شوند صاحب ملک و زمین می شوند به همین راحتی به همین راحتی..... تا چند سال آینده دیگر اصالت گیلانی از بین خواهد رفت...
    • جعفر IR ۰۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
      3 0
      اگر جلوی این مهاجرتها به گیلان گرفته نشه چندسالی طول نمیکشه که تمام اراضی مزروعی وباغات حتی درمواقعی جنگلهای گیلان هم به ساختمان تبدیل میشه. دلیلش هم وجود استانداران وفرمانداران وشهرداران بومی هستند که با ارتباط همشهری بودن تغییر کاربری زمینها را انجام وبومی ها هم به مهاجران جنوب کشور میفروشند.
    • ناشناس IR ۰۲:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
      14 3
      گیلان فلسطینی دیگری هست که کم کم به دست یهودیان خواهد افتاد و گیلان توسط انها اشغال خواهد شد، به داد مردم زحمتکش گیلان برسید به داد جوانان گیلانی برسید، چرا جوانان گیلانی باید برای کار مجبور شوند به تهران بروند چرا؟چرا؟
    • سیده کبرا IR ۰۶:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
      11 1
      این جریان مثل جریان فروش زمین فلسطین به اسرائیل هست. داستانها تکرارمیشوند
    • مسعود IR ۰۹:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
      2 0
      به نظر من وقتی که مردم برای مناسبتهای مختلف مثلا تفریح،زندگی در ییلاق،کنار دریا به شمال مهاجرت میکنند معلومه که باید دولت و مسئواین با این مسئله مقابله نکنند چون فایده نداره فقط در این شرائط باید این مسئله مدیریت بشه و شمال کشور در بحث گردشگری و سکونتهای ییلاقی تقویت بشه و درامد کسب کنه
    • IR ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
      0 0
      گوسفند را به دست گرگ سپرده اید ا کثر قریب به اتفاق شوراها و دهیارها در امر معاملات ملکی و تبدیل اراضی به مسکونی میباشند.شالی را خشک میکنند بعد کاربری صیفی و باغ میگیرند بعد از دو سال کاربری باغ را تبدیل به مسکونی میکنند مگر میشود این اتفاقات که بغل گوششان می باشد را نبینند هیچ نظارتی به این کار نیست
    • نیری IR ۱۲:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
      2 51
      تهرانی ها نباید اجازه دهند که جوانان گیلانی جهت کار وزندگی مقیم تهران شوند .یا آبونمان شمالیها رو افزایش داده ومالیات مضاعف از انان بگیرند چون همین گیلک ها موقعیت شغلی تهرانی ها رو به از بین برده وحق انان را ضایع میکنن
    • زهرا IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
      0 0
      سلام
    • IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
      3 1
      مردم گیلان زمینشان رو به مردم غیر بومی نفروشن
    • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
      4 2
      میشه خیریه ای راه اندازی کرد مردم بومی یا کشاورزان که برای نیاز مالی زمین خودشون رو میفروشن خیریه زمین رو از کشاورز یا مردم بومی خریداری کنه و بدون هیچ تعقیری زمین رو به طبیعت بر گردونه داریم خیرین مدرسه ساز یا مسجد ساز حالا یکی باز کنیم خیرین طبیعت ساز
    • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
      1 0
      میشه خیریه ای راه اندازی کرد مردم بومی یا کشاورزان که برای نیاز مالی زمین خودشون رو میفروشن خیریه زمین رو از کشاورز یا مردم بومی خریداری کنه و بدون هیچ تعقیری زمین رو به طبیعت بر گردونه داریم خیرین مدرسه ساز یا مسجد ساز حالا یکی باز کنیم خیرین طبیعت ساز
    • RO ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
      2 1
      پدران اکثر گیلانی ها بر چه اساس می گفتند زمین ریشه است در حالیکه اکثرا رعیت ارباب بودند و از طریق اصلاحات ارضی صاحب زمین شدند ؟؟؟ همچنی
    • IR ۱۹:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
      1 0
      استان گیلان شش ماه هست کارنه پزشکان را دولت نداده پزشکان اگر یک نیم میلیون تومن کار بکنند ۷۰۰ هزار تومن را دولت مالیات برداشت میکنه کجای دنیا پزشک کار میکنه زحمت بکشه دولت اینقدر مالیات برداره
    • زهرا سنگر IR ۰۱:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
      2 0
      قیمت شمال با تهران یکی میشود یعنی اشباع صورت میگیرد مشکل تغیر کاربری نیست چرا که مردم خانه های خود را میفروشند وبه شهر مهاجرت میکنن مشکل تغییر فرهنگ است فرزندان دیگر کار زیاد بادرامد کم پدران را نمی پسندند وزندگی با رنج را برای کشت برنج نمی پذیرند انهم درامد کم پس زمین میفروشند به قیمت کم وبه خیال
    • IR ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
      1 0
      بهترین مکان برای زندگی یک روستایی زندگی در زادگاهش هست در صورتی که بتواند از حقوقش استفاده کند راحت به فعالیت کشاورزی بپردازد ایا این حق از لحاظ مسله تغییر کاربری اراضی تامین امنیت شغل و..در روستاهها هست از اتش مهاجر روستاییان میسوزند و همه چیز رو یکجا از دست مدهند ....
    • IR ۱۶:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
      3 0
      از تهران و اصفهان و... امدند و با شرتک تو روستا می چرخند و ... مسولین خودشان هم دنبال زمین و ویلا تو گیلان هستند به اونها نمیشه امید داشت !!!!!!!!!
    • عرشیا IR ۱۹:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
      0 1
      من دلم میگیره وقتی میبینم شالیزار های گیلان تبدیل به ویلا میشه مازندران خصوصا غرب مازندران نابود شد تو رو خدا گیلان رو نابود نکنین قوه قضاییه وزارت کشاورزی لطفاً جلوی این کار رو بگیرین بیشرفا جلوی این کار رو بگیرین
    • IR ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
      1 0
      چرا همه جا را دران دیوار بلوکی میکشن؟اینهمه شن و سیمان بردن تو زمینهای کشاورزی باعث تخریب خاک میشه.با پرچین و سیم خاردار حصار بکشن.این زمینها از بین بره یا ویلا بشه دیگه از گیلان و طبیعت چیزی نمیمونه.مسئولین باید در فکر معیشت کشاورزا باشن تا به دلیل فقر زمین را نفروشن.همین جمعیت گیلان واسه خودش خوبه
    • IR ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
      1 0
      من هر وقت از کنار این جادها گدر میکنم به پهنا صورتم گریه میکنم برای شالیزارهای برای درختان برای کشاورزی خدایا ما ادمها کجا میخوایم بریموتا کجا
    • زهرا IR ۱۵:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
      1 0
      خواهشا هر چه سریعتر در این زمینه بیندیشید وگرنه گیلان نابود خواهد شد
    • IR ۲۲:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
      4 0
      ما ساکن مازندران هستیم. مسافرها که میان شمال فکر میکنند به اروپا وارد میشن شروع میکنند جفتک اندازی.نه اعتقاد مردم مهمه براشون و نه فرهنگشون. ما روستایی ها صبح زود شروع به کار میکنیم اینا تازه نصف شب شروع میکنند به عربده کشی.از فشار برق و گاز که صحبت نکنیم بهتره.
    • IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۰
      7 0
      برادرم می خواست خونه بسازه مجوز ندادن گفتن صیفی کاریه نمیدیم ولی به یه تهرانی تو شالیزار طی یک هفته مجوز دادن به نظر شما چه جوری مجوز گرفته ؟
    • بهمن شیرگیر RO ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۲
      0 0
      روستاهای گیلان زمین تمام شد همه ازشهرهای دیگراومدن خریداری کردن زمینی دیگرندارند یامستاجر هستتد یا هم آواره این روستای ها دیگرتمام شد