دکتر سید طه هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر درخصوص ثبت جهانی جنگلهای هیرکان، افزود: پرونده جنگلهای هیرکان قرار است به طور مشترک با آذربایجان، آماده و برای ثبت در فهرست میراث طبیعی جهانی به یونسکو ارسال شود .
وی خاطر نشان کرد : متاسفانه سال گذشته آذربایجانی ها در این زمینه آمادگی نداشتند به همین دلیل نتوانستیم پرونده را آماده و برای ثبت ارسال کنیم و زمان را از دست دادیم .
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی ، صنیایع دستی و گردشگری تاکید کرد : ایران به تنهایی می تواند این اثر را به ثبت برساند اما به دلیل حق همسایگی و رابطه دوستانه ای که با این کشور داریم و همچنین با توجه به توصیه یونسکو، منتظر همکاری آذربایجان برای تهیه نقشه مدیریتی در این زمینه هستیم .
طه هاشمی گفت: جنگلهای هیرکان ایران با دارا بودن گونه های منحصر به فرد گیاهی و جانوری وبه وسعت یک میلیون و 800 هزار هکتار قابل مقایسه با هریکان آذربایجان به وسعت 200 هزار هکتار ، نیست و به همین دلیل یونسکو رسما اعلام کرده بود که اگر ایران مشترک با آذربایجان وارد ثبت نشود آذربایجان به تنهایی نمی تواند هریکان را به ثبت برساند.
وی ادامه داد : یونسکو تا ماه سپتامبربرای تکمیل پرونده و ارسال آن مهلت داده به همین دلیل چنانچه تا این زمان پرونده آماده نشد و آذربایجان نیز همکاری نکرد ، ناچار هستیم جنگل هیرکان را خود به ثبت برسانیم .
وی تصریح کرد: هم اکنون این پرونده مراحل پایانی خود را طی می کند.
شایان ذکر، جنگل هیرکان از منطقه هیرکن جمهوری آذربایجان آغاز و تا استان گلستان ادامه دارد و با میلیونها سال قدمت، یکی از ارزشمندترین جنگلهای جهان است.
نظر شما