سعید بکتاش در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان اظهار داشت: حوزه فلات مرکزی دارای تمدنی بیش از هفت هزار و 500سال است که باید حرکتی در راستای تولید دانش تمدنی صورت می گرفت که در همین راستا اصفهان منطقه مرکزی پژوهش کشور شناخته شد.
وی ادامه داد: برای تولید (دانش تمدن) با توجه به در دست داشتن ابزارها نگاه میراث تنها به تنهایی امکان پذیر نخواهد بود و آنچه مهم است مهندسی فکر و اندیشه است که باید بازسازی شود.
بکتاش تصریح کرد: نیاز جدی به یک مرکز پژوهشی در منطقه احساس می شد، لذا کار در یک چهارچوب خاص تعریف و شروع شد که در قالب این تعریف برای اولین بار سازمان میراث فرهنگی به ایجاد چنین مرکزی کرد.
وی ادامه داد: در این مرکز پژوهشی توسعه الگوهای تمدنی، کارگاه آموزشی، پروژه های سازمان میراث، و ... مجموعا در پنج کارگروه تعریف شده است.
این مقام مسئول بیان داشت: ما در ایران دارای سبک و مکتب هستیم و نیاز به مستند سازی یک ضرورت اصلی برای ایران به حساب می رفت که متاسفانه مورد غفلت قرار گرفته بود.
بکتاش ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی با احداث این مرکز در اصفهان یک حرکت ارزشمند را آغاز نموده که می تواند الگوی ممتازی برای کل جامعه بشریت باشد.
وی تصریح کرد: در آینده نزدیک مجموعه کارهای پژوهشی به صورت کتاب، سی دی تولید خواهد شد و در اختیار استفاده کنندگان قرار خواهد گرفت.
بکتاش بیان داشت: تا کنون هیچ استانی دارای این گونه مراکز پژوهشی نبوده است و این مرکز در اصفهان می تواند به عنوان یکی از غنی ترین مراکز پژوهش به حساب رود که استان های همجوار خود را نیز تحت پوشش قرار دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در اصفهان برای اولین بار مرکز اسناد کتابخانه ای و همچنین مرکز هم اندیشی احداث شده است.
بکتاش در بخش پایانی سخنان خود بیان داشت: در حال حاضر نگاه ویژه ای به اصفهان رغم خورده است و اصفهان به عنوان مرکز تولید علم به حساب می آید و در مجموع 31 استان کشور رتبه اول را از لحاظ ارزشیابی و عملکرد کسب نموده است.
نظر شما