۲۰ مرداد ۱۳۸۶، ۱۰:۴۹

5 گروه کالایی موظف به دریافت ایران کد شدند

رئیس مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران از اعلام اولویت‌های نخست پوشش شناسنامه ملی کالا و خدمات کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد غلامزاده در جمع خبرنگاران اعلام کرد:5 اولویت نخست پوشش شناسنامه ملی کالا و خدمات کشور که براساس آن کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی تولید کننده و واردکننده کالا در کشور باید از مرداد 86 فرآیند دریافت آن را آغاز کنند، اعلام شد.

وی گفت: در این مرحله 5 دسته از صنوف تولیدی و توزیعی در زمینه های موادغذایی، ملزومات خانگی و اداری، پوشاک، دارو و تجهیزات پزشکی، خودرو و قطعات وابسته از مرداد ماه جاری به مدت یکسال فرصت دارند تا به پرتال ملی شماره گذاری کالا و خدمات کشور بپیوندند.

غلامزاده تصریح کرد: مقدمات اولیه طراحی و ایجاد نظام ملی طبقه بندی و خدمات شناسه کالا به پایان رسیده و در مرحله اول، واحدهای تولیدی و توزیعی در زمینه های مذکور باید از طریق دفاتر نمایندگای که در پرتال مرکزی معرف شده، اقدامات لازم جهت ثبت نامه را انجام دهند.

وی افزود: در صورت نپیوستن واحدهای یادشده به سامانه ایران کد، برای دریافت خدمات دولتی با محدودیت هایی مواجه خواهند شد و هرگونه خرید متوسط و بزرگ دستگاهها و سازمانهای دولتی منوط به داشتن این شناسه توسط عرضه کنندگان کالا خواهد بود.

رئیس مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات  ایران با انتقاد از هزینه بالای تولید با وجود انرژی و نیروی کار ارزان گفت: هزینه تمام شده تولیدات ایران نسبت به بسیاری از کشورهای رقیب بالا است این درحالی است که طراحی نظام ملی طبقه بندی و خدمات شناسه کالا (ایران کد) می تواند بسیاری از هزینه های تولید و قیمت تمام شده را کاهش دهد.

احمد غلامزاده افزود: این نظام به نحوی عمل می کند که در حقیقت هزینه های تحمیلی به مصرف کننده را کاهش می دهد چراکه شاید به دلیل عدم وجود سیستم های بهینه توزیع کالا، قیمت تمام شده به میزان 40 درصد ارتقا می یابد و این نیز به دلیل عدم قرارگرفتن تمامی شبکه های توزیع کالا در کشور تحت یک سیستم و بسته اطلاعاتی است.

وی با بیان اینکه ایران کد ضعف مذکور را پوشش می دهد، تصریح کرد: ایران کد با حذف واسطه ها، تبادل سریع و ارتقا سرعت انتقال اطلاعات می تواند هزینه تمام شده را به طور قطع کاهش دهد.

غلامزاده با اشاره به قیمت بالای تمام شده فرش دستباف ایران در مقایسه با کشورهایی همچون چین، هند و پاکستان گفت: درکشور بالغ بر 5/1 میلیون نفر بافنده وجود دارد که از قیمت تمام شده فرش تولید شده دستمزد اندکی نصیب آنها می شود اما 50 درصد قیمت تمام شده فرش دستباف از طریق شبکه توزیع به سیستم عرضه نهایی آن در کشورهای هدف تحمیل می شود.

وی افزود: ایران کد در نهایت شفاف سازی، سعی درحمایت از قشر تولیدکننده و مصرف کننده دارد ضمن اینکه می تواند در کنترل قاچاق کالاها دولت را یاری رساند.

این مسئول در وزارت بازرگانی گفت: ایران کد یک کد 16رقمی است که زبان مشترک چرخه تولید، توزیع و صادرات کالا در کشور را در برمی گیرد و کلیه مراحل تولید، توزیع، فروش و صادرات کالا از طریق آن قابل پیگیری است.

غلامزاده گفت: همچنین این نظام ملی زمینه را برای صرفه جویی کلان اقتصادی، کنترل قیمت ها و تنظیم بازار و حذف واسطه ها فراهم می نماید.

وی افزود: ایران کد با سیستم ثبت و سفارش نیز لینک شده و در آینده ای نزدیک سیستم یکپارچه ای وجود خواهد داشت تا مصوبات دولت را با راه حل نرم افزاری کنترل کند.

غلامزاده از کاهش تعرفه های ورود به ایران کد خبرداد و گفت: از دو هفته قبل، تعرفه های عضویت در ایران کد به یک سوم کاهش یافته این درحالی است که بخش خصوصی اگر بخواهد جایزه صادراتی، ثبت و سفارش و تمدید کارت بازرگانی خود را دنبال کند باید حتما ایران کد داشته باشد.

رئیس مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران افزود: نقطه اطلاع رسانی ایران کد نیز به زودی شروع به کار می کند که در آن خبرهای تخصصی مربوط به این شناسه به اطلاع مردم خواهد رسید.

کد خبر 532422

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha