۲۱ مرداد ۱۳۸۶، ۹:۳۶

تغییر روند ابتلا به هاری از سگ‌های ولگرد به سگ‌های خانگی

تغییر روند ابتلا به هاری از سگ‌های ولگرد به سگ‌های خانگی

رییس اداره ایمن سازی وزارت بهداشت گفت: بیشترین آمار حیوان گزیدگی از جانب سگ های «خانگی» و «گله» بوده که کم توجهی به امر واکسیناسیون این حیوانات ابتلا به هاری را در کشور افزایش می دهد .

دکتر عبد الرضا استقامتی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : در سال 85 ، صد و بیست و چهار هزار مورد حیوان گزیدگی در کشور داشتیم که از این تعداد موارد ابتلا به هاری تعداد بسیار محدودی را به خود اختصاص داده است و فقط در سال گذشته کمی افزایش داشته و به 10 مورد هاری منجر شده ولیکن در تمامی سال های قبل این میزان کمتر از پارسال یعنی حدود 5 یا 6 مورد بوده است.

رییس اداره ایمن سازی وزارت بهداشت همچنین گفت : بر طبق شاخص بین المللی میزان هاری از طریق حیوان گزیدگی در ایران 10 مورد، آن هم فقط در سال 85 بوده است و این نکته بسیار حائز اهمیت است که این میزان هاری در مقابل صد و بیست و چهار هزار مورد حیوان گزیدگی صورت گرفته است و این امر نشان دهنده اقدامات کنترلی وزارت بهداشت در خصوص جلوگیری از این بیماری است.

وی خاطر نشان کرد : بیشترین موارد هاری در استان های اردبیل و گلستان بوده و در آمار گذشته بیشترین مورد حیوان گزیدگی از سگ های ولگرد منشا گرفته است اما در سال‌های اخیر این آمار به سگ های خانگی و صاحب دار و روستایی بدل شده است.

استقامتی گفت : بیشتر از 90 درصد گزش از این قبیل حیوانات به خاطر کوتاهی از امر واکسیناسیون و قلاده بندی این حیوانات صورت می گیرد.

وی خاطر نشان کرد : سازمان دامپزشکی آمادگی کامل برای واکسیناسیون این حیوانات را دارد و با مراجعه روستائیان در امر واکسیناسیون حیوانات می توان از ابتلا به هاری جلوگیری کرد.

رییس اداره ایمن سازی وزارت بهداشت با بیان اینکه در درجه اول سگ ها منتقل کننده هاری در کشورند گفت : بعد از سگ ها ؛ گرگ و گرگ سانان بیشترین منتقل کننده هاری هستند و در آخرین رتبه خفاش ها هستند که هاری را از خود به انسان انتقال داده اند.

وی تاکید کرد : امر واکسیناسیون حیوانات مخصوصا سگ های خانگی و گله برای جلوگیری از ابتلا به هاری بسیار ضروری است و در این راستا امسال برای اولین بار هفدهم بهمن ماه را برای روز جهانی هاری در جامعه جهانی نام گزاری کرده اند تا مردم دنیا بیش از پیش با این بیماری و نحوه جلوگیری از آن آشنا شوند چرا که برای این بیماری تا کنون راه درمانی کشف نشده است و تمام مبتلایان به آن در نهایت بعد از تحمل درد بسیار فوت میکنند.

کد خبر 532829

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha