۲۱ مرداد ۱۳۸۶، ۸:۲۳

پشت پرده خط لوله صلح در دوره تیم سابق مذاکره کننده

پشت پرده خط لوله صلح در دوره تیم سابق مذاکره کننده

سید کاظم وزیری هامانه وزیر نفت پشت پرده عدم به نتیجه رسیدن 14 دوره مذاکرات خط لوله صلح در دوره تیم سابق مذاکرات این خط لوله را فاش کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر نفت که شب گذشته به مناسبت روز خبرنگار در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، اظهارداشت: تاکنون 17 دوره مذاکرات درباره خط لوله صلح میان ایران، پاکستان و هند برگزار شده که 14 دوره در زمان ریاست هیئت مذاکره کننده پیشین این طرح بوده است.

سید کاظم وزیری هامانه گفت : در دوره تیم سابق مذاکرات، چهار فرمول قیمتی برای طرح ساخت خط لوله صلح پیشنهاد شد که تمام آنها حداقل 34 درصد بالاتر از بهترین قرارداد گازی کشور در آن مقطع زمانی بود. این درحالی است که در همین دوره، قراردادهای گازی با برخی کشورهای حوزه خلیج فارس با 50 درصد زیر قیمت پیشنهاد خط لوله صلح منعقد شده بود.

وی تصریح کرد : این مسئله نشانگر این است که تیم سابق مذاکره کننده خط لوله صلح، تمایلی به امضای قرارداد نداشته و سیاست وقت کشی را در پیش گرفتند؛ به نحوی که قراردادی نیز در این زمان به امضا نرسید.

وزیری هامانه با تاکید بر هدف اصلی تیم جدید مذاکرات خط لوله صلح مبنی بر امضای قرارداد، مطرح کرد : این تیم در دوره اول مذاکرات خط لوله صلح که بین ایران، پاکستان و هند برگزار شد، برروی فرمول قیمتی آن به توافق رسیده و دو دوره مذاکرات دیگر نیز بر روی مفاد قرارداد صورت گرفته است.

وی خطاب به افرادی که تفاهم فعلی خط لوله صلح را خلاف منافع ملی دانسته‌اند، گفت : امضای قرارداد کرسنت با یک پنجم قیمت پیشنهادی خط لوله صلح، خلاف شرع نبود. ولی در حال حاضر تفاهم بر روی این خط لوله خلاف شرع اعلام شده است. از این رو، جناح‌های سیاسی نباید منافع ملی را زیر پا بگذارند.

وزیر نفت اظهارات اخیر منتقدان درباره خط لوله صلح را نوعی بی انصافی دانست و در عین حال اعلام کرد : تا کنون قرارداد ساخت خط لوله صلح امضا نشده و فقط روی فرمول قیمتی آن میان سه کشور ایران، هند و پاکستان توافق کلی حاصل شده است.

وی گفت : قطعا گزارش نهادهای نظارتی مشخص خواهد کرد که کار کدام تیم مذاکره کننده درباره خط لوله صلح، خلاف منافع ملی بوده است.

وزیر نفت، قیمت صادرات گازطبیعی را کاملا منطقه ای عنوان کرد و گفت : این قیمت در همه جای دنیا، براساس شرایط منطقه ای تعیین و توافق می شود. به نحوی که نمی توان گاز طبیعی را همه جای دنیا به یک قیمت عرضه کرد.

وزیر نفت کشورمان گفت : وزیر نفت هند، قیمت پیشنهای گروه قبلی مذاکره کننده ایرانی را با قیمت اصلی پیشنهادی ایران مقایسه کرده و سخنان وی، مبنی بر دریافت تخفیف 30 درصدی نیز از همین امر ناشی می شود.

 پیشتر هادی نژاد حسینیان، معاون سابق امور بین الملل وزارت نفت و رئیس سابق تیم مذاکره کننده ایران در خط لوله صلح، با انتقاد از ارزان فروشی گاز ایران به هند و پاکستان، از روند کنونی مذاکرات اعلام نارضایتی کرده بود.

کد خبر 532887

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha