علی طاهری در گفتگو با مهر گفت: از مدتها قبل در بنادر ایران از جهت اینکه طرح جامع نداشتیم طبیعتا تصمیمگیری ها و توسعهها نیز در نبود این نوع طرح صورت می گرفت. ضرورت طرح جامع بنادر و بازرگانی کشور دو، سه سال قبل مطرح شد و هماکنون طرح با 90 درصد پیشرفت روبرو است.
وی افزود: باتوجه به این موضوع، اواسط شروع کار مطالعات طرح ده ساله جامع بنادر و بازرگانی تقریبا می دانستیم که همجهت و هم سو با این مطالعات باید کار کنیم؛ بنابراین در بخش دریایی کارهای توسعهای در چارچوب همین مطالعات است. در اواسط کار مطالعه این طرح بودیم که برنامه چشم انداز توسعه نیز ابلاغ شد و برنامههایمان را با آن تنظیم و تطبیق کردیم.
طاهری با بیان اینکه در این طرح چشمانداز مطلوب دریایی مشخص شده است، تصریح کرد: از این رو، اساسا بنادر ما در حال حاضر نقش بنادر ملی و زیر منطقهای را ایفا می کند. دلایل این امر نیز مشخص است؛ افزایش تجارت منطقهای و جهانی، افزایش تقاضا و نیاز گسترده پسکرانه بنادر ایران مشتمل بر 7 کشور منطقه که با ایران دارای مرز مشترک هستند و افزایش تقاضا برای توزیع منطقهای کالا می توانند نقش برجستهای در سطح بنادر منطقهای ایفا کنند.
مدیرعامل سازمان بنادر و کشتیرانی خاطرنشان کرد: خلاصه گزارش طرح جامع بنادر و بازرگانی نیز حاکی از آن است که در ده سال آینده ( از زمان آغاز مطالعه ) یک توسعه نسبتا سریع داریم و ارایه خدمات بندری را تا نزدیک به 110 میلیون تن کالای غیر نفتی ( اعم از واردات، صادرات، ترانزیت و ... ) با کیفیت ، سرعت و قیمت رقابت پذیر در بازار حمل و نقل دریایی منطقه میرسانیم.
به گفته وی، باتوجه به اینکه ما جزئیات این طرح را می دانیم طرحهای توسعهای را نیز براساس آن اجرایی می کنیم تا از برنامه عقب نمانیم.
نظر شما