به گزارش خبرنگار مهر، جعفرزاده رئیس فراکسیون مناطق آزاد در نشست مشترک هیئت رئیسه فراکسیون مناطق آزاد مجلس شورای اسلامی با مهند محمود صلاحی دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادیگفت: عضویت 180 نماینده مجلس در فراکسیون مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نشانه اهمیت این مناطق در توسعه اقتصادی کشور است. اما متاسفانه هنوز استراتژی مشخصی در قبال مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وجود ندارد.
وی کم توجهی به مناطق آزاد را بزرگترین مشکل این مناطق دانست و افزود: برای رسیدن به جمع بندی نهایی در مورد وضعیت مناطق آزاد و ارائه راهکار مشخص جهت حل مشکل آنها، بازدید از مناطق آزاد کشور و ارائه مشخص جهت حل مشکل آنها، بازدید از مناطق آزاد کشور و در صورت لزوم مناطق آزاد کشورهای دیگر را در دستور کار داریم .
وی سپس با انتقاد از مخالفت ها و سخت گیری های برخی نهادها و سازمان ها در مورد واردات قانونی حجم مشخصی کالا از مناطق آزاد گفت: نمی توان بخشنامه کرد که مناطق آزاد حق واردات ندارند.
در ادامه، هادی حق شناس نماینده مردم انزلی با اشاره به بودجه ناچیز اختصاص یافته به طرح های عمرانی مناطق آزاد گفت: تازمانی که منبع رسمی برای تامین بودجه عمرانی مناطق آزاد وجود ندارد، نباید انتظاری برای ایجاد زیرساخت ها در مناطق آزاد داشت.
وی افزود: اتهام ورود کالا به کشور از مناطق آزاد علیرغم افزایش حجم واردات کشور امری غیر واقع بینانه است.
در ادامه رفعت بیات، عضو دیگر هیئت رئیسه فراکسیون مناطق ازاد و ویژه اقتصادی نیز عملکرد مناطق آزاد را با توجه به امکانات محدود آنها در خور توجه دانست و گفت: به رغم این مسئله، پتانسیل های بسیاری در مناطق آزاد وجود دارد که هنوز به طور کامل مورد استفاده قرار نگرفته است.
کمال دانشیار، عضو دیگر هیئت رئیسه فراکسیون مناطق آزاد مجلس نیز تحقق و تفحص فراکسیون را موجب کمک به مناطق دانست و گفت: دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در حال حاضر بهترین دوره مدیریتی خود را طی می کند.
وی گفت: باید توجه داشت که کشورهای دیگر، میلیاردها دلار در مناطق آزاد خود خرج می کنند تا مناطق آزاد ایران نظیر قشم و کیش نتوانند به موفقیت دست یابند.
در ادامه این جلسه، محمود صلاحی بودجه 10 میلیارد تومانی اختصاص یافته برای ایجاد زیرساخت ها در مناطق آزاد و ویژه کشور را بسیار ناچیز دانست و گفت: 5 تا 7 میلیارد دلار برای ایجاد زیر ساخت ها در منطقه آزاد جبل علی هزینه شده که همین امر باعث شده که این منطقه در حال حاضر پذیرای سرمایه گذارانی از 73 کشور جهان باشد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه گفت: هنوز امکان اخذ مجوز ساخت فرودگاه چابهار حتی با امکانات خود منطقه میسر نشده ،اگر چه با همین امکانات محدود نیز تاکنون اقدامات خوبی در راستای ایجاد زیربناها در مناطق آزاد انجام شده است.
وی ادامه داد: یکی از این اقدامات، دریافت مجوز توسعه فرودگاه قشم با هزینه 80 میلیون دلار به صورت فاینانس خودگردان است این درحالی است که توسعه قشم حداقل به 3 میلیارد دلار برای ساخت زیر بناها احتیاج دارد که ظرف سه سال نیز این سرمایه گذاری بر خواهد گشت.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ادامه این نشست تامین هزینه ساخت زیربناها در مناطق آزاد از محل اخذ عوارض از واردات کالای مسافری به این مناطق روشی غلطی دانست و گفت: این روش در سالهای گذشته اعمال شده که همین امر نیز عملکرد مناطق را زیر سئوال برده است.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه در حال حاضر اگر مسافری از دوبی وارد کشور شود، ساک و چمدانش مورد بازرسی قرار نمی گیرد. اما اگر از کیش و قشم وارد شود، وسایلش بازرسی کامل می شود. که این امر نشان دهنده ذهنیت و نگرش غلط نسبت به مناطق آزاد است.
صلاحی در پایان تعامل مثبت و همراهی با نمایندگان و به ویژه فراکسیون مناطق آزاد را مورد تاکید قرار داد و گفت: مسلما در تعامل هر چه بهتر با نخبگان ملت می توان به رشد و توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی امیدوار بود.
نظر شما