به گزارش خبرگزاری مهر، سرطان کبد یکی از شایع ترین دلایل مرگ در دنیا است که اگر در مراحل اولیه توسعه تشخیص داده شود، می تواند تا حد قابل ملاحظه ای مانع مرگ شود.
به تازگی گروهی از متخصصان فناوری های زیستی موسسه "ویب" و دانشگاه "گاند" بلژیک در همکاری با مراکز تحقیقاتی چینی در پکن و شانگهای، موفق شدند روشی را ارائه کنند که تنها با آزمایش یک قطره خون می تواند تا 50 درصد از موارد مشکوک به سرطان کبد را زودتر از روش های قبلی تشخیص دهد.
سرطان هپاتوسلولی (اچ سی سی) درحال حاضر یکی از گسترده ترین انواع سرطان کبد است. این نوع تومور اغلب در اثر آسیب های دیگری که به کبد وارد می شود، مثل هپاتیت B و C شکل می گیرد.
این درحالی است که در مراحل اولیه تقریبا در 80 درصد از موارد به عنوان بیماری هپاتیت تشخیص داده می شود.
این تومور امروزه یکی از شایع ترین موارد مرگ در آسیا است، بطوری که در چین همه ساله نیم میلیون نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می دهند.
در بلژیک نیز هر سال 350 مورد جدید ابتلا به این بیماری به ثبت می رسد. تنها روش درمان این بیماری پیوند کبد است که تنها در مواردی ممکن است که بیماری به موقع و در مراحل اولیه تشخیص داده شود.
براساس گزارش پایگاه خبری سایبر مد، تاکنون برای تشخیص این بیماری از آزمایش خون بیمار استفاده می شد. در این آزمایش نشانگرهای "اچ سی سی" و "ای اف پی" که در مراحل پیشرفته این تومورها درخون آزاد می شوند، شمارش می شد.
اما در این روش جدید، تمرکز دو نوع قند ویژه در خون که از نظر سیستماتیک در اثر رشد تومورهای کبد ازدیاد می یابند، مورد آزمایش قرار می گیرد.
نظر شما