به گزارش خبرنگار مهر، "محمدرضا سنگری" دبیر علمی یازدهمین دوره جایزه انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس در نشست مطبوعاتی این جشنواره که صبح امروز برگزار شد گفت: باید شرایطی را به وجود آوریم که خودمان فضای اطرافمان را مورد نقد و بررسی سازنده که از مهمترین فاکتورهای پیشرفت است قرار دهیم. جریان انتخاب کتاب سال را باید به نحوی انجام داد که کمکی برای افرادی باشد که خواهان ورود به این عرصه هستند.
وی خاطرنشان کرد: اگر امروز بخواهیم آفرینندگان و نویسندگان حوزه دفاع مقدس را دسته بندی کنیم باید بگوئیم که وارد نسل چهارم از این نویسندگان شده ایم. باید شرایطی فرآهم آورد تا این نسلی که شکل گرفته از تجربه های خیل نویسندگان قبلی بی بهره و بی نصیب نماند.
سنگری ادامه داد: افق روشنی پیش روی ما ترسیم شده و اطمینان داریم که این نویسندگان با نگاه کاوشگرانه و مطلوب به مسئله دفاع مقدس نظر خواهند انداخت. این هنرمندان باید مورد حمایت همه جانبه قرار گیرند تا آسوده تر و راحت تر بتوانند به فعالیت های اساسی شان ادامه دهند.
وی گفت: آمار کل آثاری که تا امروز به دبیرخانه همایش رسیده است 283 عنوان است که نسبت به دوره دهم کاهشی 50 درصدی داشته اما به جرات می توان گفت از لحاظ کیفی بهبود یافته است.
دبیر علمی همایش انتخاب کتاب سال افزود: تاکنون 7 اثر در زمینه تحقیق ادبی 22 عنوان در زمینه تحقیق نظامی 28 اثر در زمینه جنگ ، 67 اثر خاطره 49 داستان ، 60 اثر زندگینامه ، 29 اثر شعر، 10 اثر داستان کودک ونوجوان،4 اثر شعر کودک و نوجوان و 7 اثر هنری به دبیرخانه جشنواره رسیده است.
وی آمار آثار ارسالی دوره دهم را این گونه خواند: در دوره دهم برگزاری جمعا 494 عنوان اثر به دبیرخانه رسید که 49 اثر در حوزه تحقیق ادبی ، 46 اثر تحقیق نظامی ، 105 اثر در جنگ ، 58 اثر خاطره ، 54 اثر داستان ، 45 اثر زندگینامه ، 45 اثر شعر ، 18 اثر کودک و نوجوان و 29 اثر هنری بود.
سنگری در ادامه خاطرنشان کرد: علاوه بر شرکت دادن تعدادی از داوران مطرح دوره گذشته، در این دوره سعی شده تا از چهره های علمی و دانشگاهی بیشتر استفاده شود به طوری که بسیاری از داوران در همه حوزه ها بسیار شاخص و کارآمد هستند.
حمید حسام معاون ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس نیز در این مراسم گفت: آمار آثار دریافتی دبیرخانه این دوره قریب به یک دوم کاهش یافته اما بسیار خرسندم از اینکه آثار از لحاظ کیفی بهتر و قوی تر شده است.
حسام ادامه داد: اگر به فراوانی آثار دوره های قبل نگاه کنیم می بینیم که بخش عظیمی از آثار به تولیدات استانها مربوط می شد اما امسال تمهیداتی اندیشیده شده و تعاریفی از شاخصه ها ارائه شده که کار تخصصی تر شود.
حسام افزود: این تعریف در تعامل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و بنیاد علمی ادبی ارشاد ساختار بندی شد که آسیب شناسی علمی ادبیات دفاع مقدس را به ارمغان آورد.
حسام اضافه کرد: درج مطالب آموزنده دفاع مقدس در کتب درسی از طریق نیازشناسی این کار اعمال شده است و ما مطالبی را در کتب مقطع راهنمایی اعمال نمودیم. همچنین طرح تاسیس گرایش ادبیات پایداری در دانشگاه شهید باهنر کرمان در حال تکمیل نهایی است.
حسام با اشاره به عدم جدایی بین فرهنگ دفاع مقدس و جامعه خاطرنشان کرد: این مهجوریت همیشه در طبیعت دفاع بوده است. با این حال نمی توان گفت که این شکاف آن قدر است که این حوزه خواننده خاص خودش را نداشته باشد.
نظر شما