۲۳ مرداد ۱۳۸۶، ۱۰:۰۶

محقق ایرانی دانشگاه پیتسبرگ راز حافظه کوتاه مدت انسان را با علائم مورس فاش می‌کند

محقق ایرانی دانشگاه پیتسبرگ راز حافظه کوتاه مدت انسان را با علائم مورس فاش می‌کند

محقق ایرانی دانشگاه پیتسبرگ آمریکا با استفاده از تکنیک "کنترل کلمات" و "کدگذاری های مورس" در آزمایشات گروهی خود آگاهی بشر از مفاهیم واقعی و دقیق حافظه کوتاه مدت را افزایش می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دراین مطالعه بی سابقه مریم خاتمی از محققان دانشگاه پیتسبرگ آمریکا زیر نظر پروفسور جولی فیز از اساتید برجسته روانشناسی این دانشگاه مطالعات گسترده ای را درخصوص حافظه کوتاه مدت و چگونگی ارتباط آن با کدهای مورس را آغاز کرده است.

جولی فیز در این خصوص گفت: این ایده یعنی استفاده از کدهای مورس برای نخستین بار در مطالعات صورت گرفته بر روی یکی از اعضای یک خانواده که گزارشگر رادیویی بوده است ارایه شد.

وی افزود که دراین تحقیقات به دنبال بررسی چگونگی استفاده از تکنیک کنترل کلمات در پردازش درونی درجات صوتی و شنوایی است.

این استاد برجسته افزود: تحقیقات ما در حوزه حافظه کاری زبانی است که در حقیقت توانایی ویژه برای حفظ لحظه به لحظه خاطرات در یک زمان کوتاه است. مثالی روشن از حفظ حافظه کوتاه مدت زمانی است که افراد به دنبال شماره ای در دفترچه تلفن هستند و سپس آن را بسته و دقیقه ای بعد شماره گیری می کنند و در طول این فرآیند همواره این شماره تلفن را مرور می کنند. در این مطالعه ما از مطالعات رفتاری و تصویربرداری عصبی برای درک این موضوع استفاده می کنیم که چه نواحی از مغز با توانایی فرد برای نشان دادن یک عملکرد مرتبط هستند.

به گزارش مهر، مریم خاتمی نیز گفت : در حال حاضر ما بر روی افرادی کار می کنیم که از دانش کدگذاری مورس آگاه هستند. آنها باید قادر باشند تا در هر دقیقه حداقل 15 کلمه را در قالب کدهای مورس دریافت و ارسال کنند. این آزمایشات از دو بخش تشکیل شده است و هر کدام نیز دو ساعت به طول می انجامد.

وی افزود: در بخش نخست آزمایش برآوردی از مهارت شرکت کننده در خصوص کدگذاری مورس صورت می گیرد. در این مرحله از شرکت کنندگان خواسته می شود تا با دقت فراوان جملات را در حالی که در سه سرعت متفاوت مورس (16،19 و 25 کلمه در دقیقه) قرار دارند کپی کنند. سپس از آنها خواسته می شود تا به کل جمله مورس گوش داده و جمله را به یاد آورند. این بخش از آزمایش ممکن است برای شرکت کنندگان کمی غیرمعمول باشد اما می تواند کمک زیادی به محققان در بخش دوم آزمایش کند.

این محقق ایرانی ادامه داد: در بخش دوم از شرکت کنندگان خواسته می شود تا فهرست حروف و کلمات را از حافظه خود به یاد آورند. این کلمات می توانند هم به در قالب زبان انگلیسی یا زبان مورس باشند. شرکت کنندگان در ادامه این کلمات را از طریق گوشی های مخصوص شنیده یا در صفحه رایانه مشاهده می کنند.

وی افزود: در این مرحله است که به دنبال تفاوت هایی در عملکرد حافظه میان فهرست لغات در زبان انگلیسی و زبان مورس خواهیم بود. ما معتقدیم که این تفاوت ها برای افزایش آگاهی از مفاهیم واقعی و دقیق حافظه کوتاه مدت موثر خواهد بود.

کد خبر 534103

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha