حسینعلی نوذری مترجم کتاب در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این کتاب به بررسی روش شناسی علوم اجتماعی و جایگاه رویکردهای مختلف روش شناسی و فلسفه علم و بحث های ساختارگرایی ، کار کردگرایی و رویکرد هرمونوتیک در علوم اجتماعی و مقطع پوزیتیویسم و چالش در برابر رویکردهای سنت گرا پرداخته است.
نوذری در باب عناوین بخشهای این کتاب گفت: بخش اول دوگانگی ( ثنویت) علوم طبیعی و فرهنگی نام دارد که در خصوص بازسازی تاریخی نگرش های روش شناسی است و جامعه شناسی و تاریخ از دیدگاه معاصر این رابطه را بررسی کرده است. بخش دوم نیز در روش شناسی نظریه های عمومی کنش اجتماعی است که در سه فصل با عنوانهای رویکردهای هنجاری - تحلیلی و تجربی - تحلیلی در برخورد با علوم اجتماعی ، کنش نیت مند و رفتار پاسخ محرک ، بررسی اشکال سه گانه کارکردگرایی است .
وی افزود: بخش سوم این کتاب نیز در معضل درک معنی در علوم تجربی - تحلیلی است که به رویکردهای پدیدار شناختی ، زبان شناختی و هرمنوتیک می پردازد. بخش چهارم با عنوان نظریه زمان حال شامل محدودیت های جامعه شناسی تفسیری معطوف به زمان است .
همچنین فصل پایانی این کتاب ( فصل دهم ) به پرسش ها و نقد و بررسی های حول این 9 فصل اختصاص دارد که توسط هابرماس مطرح شده اند.
نوذری از اتمام ترجمه این کتاب در آینده ای نزدیک و انتشار آن تا پایان امسال از سوی نشر قصیده سرا خبر داد.
نظر شما