خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب : پس از گذشت پنجاه و چهار سال از کودتای 28 مرداد 1332 اسناد جدیدی درباره این واقعه منتشر می شود. این اسناد در داخل و خارج کشور مورد مداقه اهل فن قرار گرفته و نظرات جدید و بعضا متفاوتی درباره ماهیت و چیستی کودتای 28 مرداد، علل و عوامل و پیامدهای آن طرح می شود. بر اساس همین نظرات جدید است که داده های تاریخی گاهی دچار تغییر می شوند.
کتاب « بررسی نقش مطبوعات در بستر سازی کودتای 28 مرداد» متن پیاده شده سخنرانیها و پاسخ به سئوالات شرکت کنندگان در نشست تخصصی کودتای 28 مرداد 1332به همراه ویژه نامه ای است که به همین مناسبت آماده شده است. این نشست با هدف بررسی مجدد وقایع دوران کودتا به همت موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی در تاریخ 26 مرداد 1383 در موزه امام علی برگزار شد.
سخنرانان و عناوین مقالات آنها در این همایش به شرح زیر است : مهندس سید حسن شهرستانی ؛ رئیس (وقت ) سازمان اسناد ملی ایران ، عنوان مقاله "مطبوعات در دوران کودتا"؛ روح الله حسینیان ؛ رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، عنوان مقاله "نقش مطبوعات طرفدار دولت در بستر سازی کودتا "؛ حسین شاه حسینی ؛ عضو جبهه ملی و از فعالان دهه 20 شمسی به بعد ، عنوان مقاله"مشاهداتی از دوران کودتا"؛ عبد الله شهبازی ؛ مورخ عنوان مقاله "جنگ سرد فرهنگی ، پروژه بدامن و کودتای 28 مرداد در ایران "؛ مجتبی سلطانی ؛ نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر عنوان مقاله "ابهامات و نکاتی درباره نقش مطبوعات در نهضت ملی و کودتا"
این کتاب در دو بخش تنظیم شده است : بخش اول شامل مباحث مطرح شده در نشست تخصصی است و بخش دوم به ویژه نامه ای که به همین مناسبت تدوین شده اختصاص یافته که عناوین بخشی از مطالب این بخش نیز به این شرح است : کابینه کودتا ، معرفی اعضای کابینه کودتا ، اسامی نشریات وابسته به حزب توده (سند)، مروری بر نقش مطبوعات در بستر سازی کودتای 28 مرداد (مقاله)، فروش مطبوعات توده ای ها و شعار جمهوری خواهی در شب کودتای 28 مرداد (سند)، شعار جمهوری خواهی هوادان نیروی سوم و...(سند)،حمله به دفاتر روزنامه های مخالف دولت پیش از کودتا (سند)،شبکه بدامن و ... .
نظر شما