۱۴ آذر ۱۴۰۰، ۱۲:۳۴

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس:

تمامی کودکان اتباع بیگانه مجاز و غیر مجاز تحت آموزش قرار دارند

تمامی کودکان اتباع بیگانه مجاز و غیر مجاز تحت آموزش قرار دارند

شیراز -معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس گفت:۱۰۵ نفر در قالب طرح سوادآموزی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در این استان فعالند که هدف آموزش همه کودکان اتباع بیگانه مجاز و غیرمجاز است.

به گزارش خبرگزاری مهر، بهزاد نوروزی چگینی در آئین افتتاحیه کارگاه توانمندسازی آموزش دهندگان طرح کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در شیراز، گفت: برنامه ما این است که همه کودکان افغان و حتی مهاجرینی که به صورت غیرقانونی و بدون مدرک در ایران حضور دارند را تحت پوشش تحصیلی قرار دهیم.

او ادامه داد: از سال ۱۳۶۳ تاکنون بیش از ۸۵۰ هزار نفر از اتباع و مهاجرین در ایران اسلامی آموزش دیده‌اند و باسواد شده‌اند که این خود بیانگر تحولی عظیم در زندگی فردی و اجتماعی این افراد است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس گفت: این کارگاه دو روزه برای توانمندسازی آموزش دهندگانی برگزار شده که در طرح کمیساریای عالی پناهندگان فعال هستند و مواد آموزشی برای این کارگاه بر اساس نیاز سنجی که هم از طریق اخذ نظر از کارشناسان سوادآموزی و هم از خود آموزش دهندگان صورت گرفته انتخاب شده است و با استفاده از مدرسین زبده و توانا مباحثی همچون روش‌ها و فنون تدریس مهارت‌های اساسی زندگی و … به آن‌ها آموزش داده خواهد شد.

نوروزی چگینی عنوان کرد: توانمندسازی یعنی قدرت بخشیدن به یک فرد یا اداره یا سازمان از طریق دانش افزایی و ایجاد انگیزه و ما به دنبال این هستیم که در این نوع کارگاه‌ها کار جسمی تبدیل به یک کار فکری شود و حاصل آن به نفع آموزش دهندگان و نیز سوادآموزان و مخاطبان سواد آموزی باشد.

سرپرست کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل دفتر شیراز هم گفت: سوادآموزی مهاجرین و اتباع خارجی از برنامه‌های مهم و اولویت دار دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل است و هیچ چیزی به اندازه سوادآموزی و تعلیم و تربیت و آموزش مهارت‌های زندگی برای آن‌ها مفید نیست.

کیوان زمانی با اشاره به وظایف ذاتی این کمیساریا گفت: با توجه به اینکه اتباع خارجی و مهاجرین مقیم ایران به ویژه افغانستانی‌ها بین آحاد افراد جامعه زندگی می‌کنند خواه ناخواه در زندگی اجتماعی تأثیر می‌گذارند.

وی تصریح کرد: بسته به اینکه مهاجرین و اتباع از چه کشورهایی باشند وضعیت فرهنگی و اجتماعی و آداب و سنن آن‌ها نیز متفاوت است و باید در آموزش‌ها به این مقوله‌ها توجه شود.

زمانی استان فارس را یکی از استان‌های پیشگام و مؤثر در اجرای طرح سوادآموزی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل برشمرد و گفت: این طرح هر ساله در کشور و نیز در استان فارس اجرا می‌شود و حوزه معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش فارس با استفاده از آموزش دهندگان توانا و دارای مهارت و نیز اجرای به موقع طرح در بازه زمانی مشخص و اعلام شده از طرف کمیساریای عالی پناهندگان نقش مهمی را در آموزش و باسوادی مهاجرین و اتباع خارجی ساکن در استان دارد.

سرپرست کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در شیراز گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران به مباحث مختلفی از جمله تغذیه مهاجرین، فرهنگ آنها، آموزش آن‌ها و سلامت جسمی و روحی آن‌ها توجه دارد، اما هیچ چیزی مانند سوادآموزی و آموزش نمی‌تواند برای مهاجرین و اتباع خارجی مفید فایده باشد، زیرا سوادآموزی با زندگی فردی و اجتماعی آن‌ها سر و کار مستقیم و بدون واسطه دارد.

او افزود: مهاجرین و اتباع خارجی علاقه زیادی برای یادگیری دارند و با شور و شوق فراوانی در کلاس‌های درس حضور می‌یابند.

زمانی تداوم آموزش مهاجرین و اتباع خارجی و نیز افزودن بر تعداد افرادی که تحت پوشش طرح کمیساریا قرار می‌گیرند را از جمله اهداف کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در شیراز برشمرد.

کد خبر 5368047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha