۲۱ آذر ۱۴۰۰، ۱۴:۵۰

رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری مطرح کرد؛

فرسایش سالانه ۲۰ تن خاک در چهارمحال و بختیاری

فرسایش سالانه ۲۰ تن خاک در چهارمحال و بختیاری

شهرکرد- رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در استان با بحران آب و خاک مواجه هستیم، گفت: فرسایش خاک در این استان سالانه ۲۰ تا ۳۵ تن گزارش شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، عطا الله ابراهیمی پیش از ظهر یکشنبه در همایش استانی روز جهانی خاک که در شهرکرد برگزار شد با اشاره به بحران زیست محیطی، اظهار کرد: دخالت‌های نادرست انسان در طبیعت موجب برهم خوردن تعادل اکوسیستم شده است.

وی با اشاره به آب رسانی با تانکر به روستاهای چهارمحال و بختیاری، تصریح کرد: ایجاد سیلاب‌ها و خشکسالی در سال‌های اخیر نتیجه برهم خوردن اکوسیستم طبیعت است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری به برداشت بیش از حد آب از آبخوان‌های استان اشاره کرد و ادامه داد: بیش از چهار هزار حلقه چاه در این استان وجود دارد.

ابراهیمی با بیان اینکه به دلیل استفاده نادرست از طبیعت در چهارمحال و بختیاری با بحران آب و خاک مواجه هستیم، افزود: فرسایش خاک در استان سالانه بین ۲۰ تا ۳۵ تن گزارش شده است.

وی با اشاره به اینکه مراتع چهارمحال و بختیاری به عنوان مراتع متوسط و ضعیف اکولوژیکی است، عنوان کرد: افزایش برداشت‌ها در مراتع استان با کاهش پوشش گیاهی مواجه شده که کاهش ذخیره و نفوذ آب از نتایج آن است.

افزایش باغات در اراضی شیبدار مانع فرسایش خاک می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری به چرای بیش از حد در مراتع و از بین رفتن پوشش گیاهی اشاره کرد و گفت: در بعد فیزیکی باید فرسایش خاک را در استان کاهش یابد.

ابراهیمی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در فرسایش خاک از میانگین کشوری بالاتر است، اظهار کرد: با تأخیر در چرای دام می‌توان از فرسایش خاک تا حدودی جلوگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه ۲۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در این استان وجود دارد، عنوان کرد: با افزایش باغات در اراضی شیبدار استان می‌توان از فرسایش خاک جلوگیری کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در حال حاضر در ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان اقدامات حفاظتی انجام می‌شود.

ابراهیمی با بیان اینکه استفاده از کودهای شیمیایی باید کنترل شده باشد، ادامه داد: ۳۰ هزار تن کود شیمیایی سالانه در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری استفاده می‌شود.

وی افزود: در صورت ادامه فرسایش بیش از حد خاک در استان امنیت غذایی چهارمحال و بختیاری با مشکل مواجه می‌شود.

کد خبر 5373581

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha