۲۸ مرداد ۱۳۸۶، ۱۷:۰۲

علمکرد وزارت بازرگانی در دولت نهم قابل دفاع است

وزیر بازرگانی در جمع خبرنگاران در خصوص واردات برنج ، تغییر در قیمت نان ، گزارش رژیم تجاری ایران ، جهش صادراتی سیمان و تعرفه گوشی تلفن همراه توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر بازرگانی عصر امروز در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه وزارت بازرگانی تنها به تعهدات خود طبق قانون در خصوص واردات برنج عمل کرده، گفت: دولت صرفا  تعهدات کالابرگی و نیز تعهدات خود در قبال تامین برنج مورد نیاز دستگاهها و سازمانهای خاص نظیر بیمارستانها ، نیروهای مسلح و دانشگاهها را وارد کرده و چیزی فراتر از مصوبات قانونی برای واردات کالاهای اساسی انجام نشده است.

سید مسعود میرکاظمی افزود: بخشی از برنج نیز توسط تعاونی های مرزنشین به کشور وارد می شود که البته طبق قانون حق خروج از منطقه را ندارد البته طبق قانون هیچ گونه مانعی برای واردات برنج توسط بخش خصوصی اعمال نمی شود اما به دلیل تعرفه 150 درصدی این کالا قطعا بخش خصوصی تمایلی به واردات آن ندارد.

وی تصریح کرد: دولت طبق شرایط خاص فعلی کشور میزان برنجی را نیز طبق تعهدات برای سال 87 خریداری کرده البته آنچه که دولت در سال گذشته برنج وارد کرده تماما نیاز سال 85 و تعهدات مربوط به سال جاری بوده است.

میرکاظمی تغییرکابینه را حق رئیس جمهور دانست و افزود: با تغییر وزیر صنایع و معادن قطعا خللی در کارهای دولت ایجاد نمی شود و در این راستا آزاد سازی نرخ سیمان نیز بر طبق منافع ملی صورت خواهد پذیرفت و تغییر وزیر صنایع و معادن تغییری در تصمیم گیری ها ایجاد نمی کند.

وزیر بازرگانی با بیان اینکه وزارت بازرگانی با شرایط ویژه موافق آزاد سازی نرخ سیمان  و خروج آن از سبد حمایتی دولت است، گفت: پیشنهاد وزارت صنایع  از دیدگاه وزارت بازرگانی پذیرفته شده نبود چرا که اگر کالایی از سبد حمایتی خارج شود نرخ گذاری در مورد آن منطقی نیست.

عضو شورای اقتصاد گفت: در حال حاضر عرضه و تقاضا در سیمان با هم متناسب نبوده و فعلا نمی توان در خصوص خروج آن از سبد حمایتی اقدامی انجام داد.

وی اظهار داشت: در خصوص تعرفه گوشی تلفن همراه هنوز به جمع بندی در کمیسیون ماده یک نرسیده ایم و البته رئیس جمهور باید در مورد آن تصمیم گیری کند که این تصمیم گیری منوط به ارائه گزارش وضعیت تولید و پیشرفت پروژه ها توسط وزارت صنایع و معادن است.

میرکاظمی همچنین در خصوص اعزام رایزن های بازرگانی ایران به کشورهای مختلف دنیا خاطرنشان کرد: تجار و بازرگانان باید برای حضور موفق در  کشورهای هدف از بازار ، توانمندی ها ، نوع واردات صادرات ، مزیت های رقابتی، شبکه توزیع ، ضوابط و مقررات و نیز نحوه مدیریت بخش های دولتی و خصوصی آن کشور اطلاع کافی داشته باشند که در این راستا رایزنان بازرگانی این اطلاعات را به تجار و بازرگانان منتقل خواهند کرد.

وزیر بارگانی  در خصوص صادرات زعفران و پسته اظهار داشت: بسته های حمایتی برای این دو کالا و نظایر آنها تعریف و بعضا در شورای عالی صادرات به تصویب رسیده و در حال حاضر نگرانی از جهت بخش تجاری این محصولات وجود ندارد.

وزیر بازرگانی در خصوص قیمت نان و هرگونه تغییر در آن گفت: بحث گندم ، آرد و نان یک زنجیره به هم پیوسته است که به همین دلیل طرحی چهار مرحله ای از اواخر سال 84 در وزارت بازرگانی تعریف شده است به نحوی که در مرحله اول بازنگری در بخش بازرگانی گندم ، در مرحله دوم ساماندهی توزیع آرد و در مراحل بعدی ساماندهی نگهداری گندم  و نیز بحث نان مورد تاکید قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر 26 هزار میلیارد ریال بابت یارانه نان از سوی دولت پرداخت می شود. این در حالی است که بخش عمده نانوایی ها به دلیل ساختار خبازی ها که عمدتا واحدهای کوچک هستند دارای هزینه جانبی بالا است. به نحوی که سهم آرد 5 درصد از قیمت تمام شده نان است اما با طرح های وزارت بازرگانی ، هدف این است که سهم نیروی کار در قیمت تمام شده نان 5 درصد باشد و نانوایی ها به سمت ایجاد واحدهای صنعتی سوق یابند.

وزیر بازرگانی در خصوص موضوع لبنیات گفت: بالای 50 درصد از سهم بازار در اختیار دو شرکت دولتی پاک و پگاه است که طبق مصوبه شورای اقتصاد سه قلم از مواد  لبنی شامل پنیر، شیر و ماست ، کنترل قیمت می شوند. البته صادرات و واردات در موضوع لبنیات بسیار ضعیف است و این امر خود  باعث عدم رقابت جهانی می شود.

وی از ارسال پرونده برخی واحدهای متخلف به سازمان تعزیزات خبر داد .

میرکاظمی عملکرد وزارت بازرگانی در دولت نهم را مطلوب عنوان کرد و گفت: توجه به اقتصاد جهانی و تعامل هر چه بیشتر با آن و نیز تلاش برای تصویب رژیم تجاری از جمله عملکردهای مثبت وزارت بازرگانی بوده است.

وی ادغام شوراها را دارای جنبه های مثبت و منفی دانست و گفت: برخی از موارد قابلیت تصمیم گیری در سطح وزارتخانه ها را داشت که در گذشته حتما باید در شوراها به جمع بندی و تصویب می رسید. اما با شرایط فعلی می توان از ایجاد چنین جوی خودداری کرده و فقط تصمیمات مهم را برای تصمیم گیری در چهار شورای ایجاد شده ارسال کرد.

وزیر بازرگانی آمار صادرات 4 ماهه ابتدای امسال را 5/4 میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: این رقم به ارزشی نسبت به سال گذشته 75/2 درصد و نسبت به برنامه چهارم توسعه 28 درصد رشد داشته که البته می توان امیدوار بود که جهش صادراتی ادامه یابد ولی قانع کننده نیست.

میرکاظمی در پاسخ به وضعیت الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت گفت: گزارش رژیم تجاری ایران بدون بهره گیری از هیچ مشاور خارجی آماده شده  و تماما توسط کارشناسان ایرانی به مرحله بلوغ رسیده است.

کد خبر 537370

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha