حسین حسنی بافرانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: علم پزشکی علمی در حال رشد و تغییر مداوم است و پایان نامه های پزشکی نیز باید با نگاه سلامت نگر بتوانند مسائلی را از جامعه حل کنند که این مسئله اکنون وجود ندارد و در واقع به دلیل وجود نگاه درمان نگر کارهای تحقیقاتی نیز به آن سو سوق پیدا می کنند.
وی با ابراز تأسف از رویه نامطلوب اهمیت قائل نشدن به پژوهش در نظام آموزشی گفت: نظام آموزش پزشکی نیز برگرفته از این نظام کلی آموزشی است. البته باید به این نکته اشاره کرد که در 5 سال اخیر به دلیل توجه اساتید پزشکی به چاپ مقالات در مجلات معتبر این رویکرد تا حدی بهبود یافته اما بیشتر از این باید به تحقیقات در آموزش پزشکی توجه داشت.
نماینده مردم نائین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم که در نظام آموزشی تحقیقات بیشتر از برگزاری امتحانات سخت کتبی و شفاهی می تواند به پرورش روحیه آموزشی و پژوهشی دانشجویان و دستیاران پزشکی کمک کند.
وی دلیل کاهش توجه اعضای هیئت علمی به پایان نامه های دانشجویان که منجر به ارائه پایان نامه های دیگر نوشته و تکراری را فعالیت های بیش از ظرفیت اعضای هیئت علمی در بخش خصوصی دانست و گفت: اعضای هیئت علمی پزشکی درگیر فعالیت های بخش خصوصی هستند و این مسئله وقت بسیاری را از آنها می گیرد و همین مسئله باعث می شود که دانشجویان به سمت کارهای معمولی و فرمالیته کشیده شوند.
حسنی بافرانی در پاسخ به این پرسش که پایان نامه های پزشکی در صورت تکراری بودن و نگارش توسط غیر دانشجو چه عواقبی برای نظام سلامت در پی خواهد داشت، گفت: این سبکل معیوب وجود دارد اما من با تأثیر آن در نظام سلامت موافق نیستم چرا که بیشتر این پایان نامه ها عملیاتی نمی شوند و کاربردی نیز ندارد و دلیل آن نیز اهمیت قائل نشدن برای کار دانشگاهی است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس سطح علمی پزشکان عمومی کشور را بهتر از بسیاری از کشورهای منطقه دانست و گفت: توجه داشته باشیم با مرتفع کردن مشکلات معیشتی دستیاران و دانشجویان دوره کارورزی (انترنی) که هم اکنون وضعیت نامناسبی دارند و تخصیص بودجه مناسب به امر تحقیقات در دانشگاهها می توان امیدوار بود که این مشکل در نظام آموزشی مرتفع شود.
نظر شما