۲۹ مرداد ۱۳۸۶، ۱۳:۰۰

پایان عصر سرقت آثار هنری دیجیتالی با ابتکار استاد ایرانی دانشگاه اتاوا

پایان عصر سرقت آثار هنری دیجیتالی با ابتکار استاد ایرانی دانشگاه اتاوا

خبرگزاری مهر - گروه فناوریهای نوین: استاد ایرانی دانشگاه اتاوا در کانادا سیستم دیجیتالی نوینی را ابداع کرده است که نه تنها به حفاظت از فایل های موسیقی و رسانه ای در برابر سارقان آثار ادبی می پردازد، بلکه این اطمینان خاطر را نیز ایجاد می کند که دریافت کنندگان قانونی این آثار آنها را با کیفیتی عالی دریافت کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پروفسور شروین شیرمحمدی استاد برجسته آزمایشگاه اکتشافات تحقیقات محیط های مجازی مشترک دانشگاه اتاوا در کانادا که این فناوری نوین را با همکاری جیلی ژائو از محققان این آزمایشگاه ارایه کرده است، آن را ابزاری موثر و کارآمد برای مقابله با سارقان آثار موسیقی عنوان کرده است.

نتایج و جزئیات این دستاورد در حالی در شماره اخیر نشریه بین المللی رسانه و ارتباطات پیشرفته منتشر شده است که جریان خروشان رسانه ها و فایل های صوتی به ویژه موسیقی، میلیون ها کاربر اینترنتی در سراسر جهان را بهره مند کرده است. با این حال خالقان این آثار ادبی و هنری همچون ایستگاههای رادیویی اینترنتی و عناصر فعال عرصه رسانه در این عرصه نوین با دو معضل بزرگ مواجه هستند.

نخستین مشکل اطمینان خاطر حاصل کردن از این موضوع است که محتوای صوتی که برای کاربران منتشر می شود با کیفیتی بالا به دست آنها برسد. مشکل دوم نیاز شدید به حفاظت از نسخه برداری از فایل های صوتی و موسیقی و جلوگیری از فروش آنها به صورت غیرقانونی است. همزمان با گسترش دسترسی به اینترنت پرسرعت سیستم های پیشرفته رایانه ای همچون تلفن های هوشمند و سیستم های دیجیتالی مدرن شخصی سرقت آثار هنری نیز گسترش یافته است.



شروین شیرمحمدی - استاد دانشگاه اتاوا کانادا

به گزارش مهر، شیرمحمدی و تیم همراهش معتقدند که هم اکنون سیستم هایی برای مقابله با نسخه برداری غیرقانونی این آثار و فایل ها وجود دارد اما تنها شمار معدودی از آنها همچون سیستم های کنترل کیفیت خدمات رسانه ای و صوتی عمل می کنند.

این استاد ایرانی اکنون مدل سیستم کنترل کیفیت نوینی را ارایه کرده است که می توان از آن به همراه فایل صوتی منتشر شده در اینترنت استفاده کرد. این مدل حفاظت از نسخه برداری های صوتی، یکپارچگی اطلاعات و اصالت و صحت و کنترل کیفیت آنها را به صورت یکجا ممکن می سازد. مزیت دیگر این فناوری در آن است که به فراخور کاربر می توان برای کاربران و استفاده های مختلف از آن بهره برد.

این سیستم شامل استفاده از یک الگوریتم رایانه ای کارگذاشته شده در تصویر در درون فایل صوتی است. در این فرآیند تصویر همچون شاخص دیجیتالی عمل کرده اما اختلالی در صدا به وجود نمی آورد. درصورت بروز مشکل کیفیتی در زمان بارگذاری (دانلود)، بخش تفسیر نرم افزار صوتی تصویر در رایانه کاربر به وی درخصوص مشکل به وجود آمده هشدار می دهد.

شیرمحمدی افزود: سیستم پیش ساخته نتایج کاملا شفافی داشته است و عملکرد مثبتی بر روی هرگونه صدای دریافتی داشته است.

وی و تیم همراهش در نظر دارند تا این سیستم را برای حفاظت از فایل های صوتی فشرده نظیر mp3 نیز کارآمد سازند.

به گزارش مهر، پروفسور شیرمحمدی که طی سالهای اخیر از جمله چهره های سرشناس علمی و تحقیقاتی دانشگاه اتاوا بوده است هم اکنون از اعضای عالی رتبه انستیتو مهندسان الکترونیک و برق کانادا نیز محسوب می شود.

کد خبر 537674

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha