به گزارش خبرنگار مهر، احمدرضا لاهیجان زاده پیش از ظهر پنج شنبه در جلسه بررسی وضعیت تالابهای گیلان با اشاره به اثرات تغییر اقلیم بر دریاچه خزر، بیان کرد: نتایج تحقیقات انجام شده نشان میدهد که تا سال ۲۰۵۰ روند کاهش مساحت دریاچه خزر در منطقه شمال ایران حدود ۲۰ کیلومتر است.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان محیط زیست با بیان اینکه اعتبارات ملی این سازمان برای احیای تالاب انزلی استانی شده است، ادامه داد: ۱۴ میلیارد تومان برای این منظور پیشبینی شده و از آنجایی که اعتبارات استانی شده باید تلاش کنید تا مقدار آن افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه موافقت نامههای مربوط به احیای تالاب انزلی باید به زیر مجموعه پروژههای طرح جامع انتقال یابد، تصریح کرد: حداقل ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ برای این موضوع در نظر گرفته شده است.
لاهیجان زاده با بیان اینکه رسوب گذاری منجر به کاهش عمق تالاب انزلی شده است، تاکید کرد: تداوم روند فعلی باعث میشود که تا سال ۱۴۱۵ عملاً بخش آبی تالاب انزلی از بین رفته و خشک شود.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اولین مدیری که به دلیل ترک فعل و عدم انجام مصوبات ابلاغ شده سال گذشته بازخواست شده، مدیرکل محیط زیست گیلان است، افزود: وی ناچار است که برای جلوگیری از تکرار این موضوع از تمامی دستگاهها انجام وظایف تعهد شده را پیگیری کند.
وی با اشاره به گلایه مدیر عامل آب و فاضلاب گیلان در مورد شکایت مدیر کل محیط زیست این استان با عنوان ترک فعل، گفت: اگر محیط زیست به عنوان یک دستگاه ناظر حاکمیتی در طرح احیای تالاب انزلی از دستگاههای که مصوبات را اجرایی نمیکنند بازخواست نکند خود با عنوان ترک فعل مورد بازخواست قرار میگیرد.
لاهیجان زاده با بیان اینکه مبارزه بیولوژیک با گیاهان سمی تالاب انزلی اساس کار است، ادامه داد: تا زمانی که نتایج مطالعات مربوط به مبارزات بیولوژیک مشخص نشده باید از طریق روشهای مکانیکی اقدام کنیم.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست افزود: نتایج تحقیقات نشان میدهد که هرگاه عمق تالاب کم شده گونههای مهاجم نیز در آنجا ایجاد میشود لذا باید با عمق دار کردن تالاب به صورت عملی با این موضوع مقابله شود.
نظر شما