به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اینترنتی انتشارات دانشگاه کیمبریج این کتاب در صدد است نظریه بدیلی را برای آزادی در مقایسه با آزادی به مثابه خواست و قابلیت انتخاب ارائه کند.
بر طبق این نظریه تصمیمگیری برای عمل یک عمل است که ما آزادانه انجام می دهیم. و آزادی عمل ما بر قابلیت تصمیمگیری آزاد ما متکی است. اما تصمیمگیری در بادی امر یک عمل نیست.
این تصمیمگیری کارکردی خاص دارد و عقلانیت اعمال را تبیین می کند. این کارکرد منحصربفرد است که تصمیمگیری را یک عمل منحصر بفرد می کند که عقلانیت خاص خود را دارد.
پینک این تقریر از نظریه اراده را به کار می گیرد تا تبیینی از آزادی، عمل و گزینش عقلانی ارائه کند. نویسنده از این نکته بحث میکند که در سنتی که در باب این موضوع وجود دارد و از هابز تا دیویدسون و فرانکفورت ادامه پیدا می کند سوءبرداشتی از روانشناسی عقل عرفی آزادی وجود داشته است . این کتاب در صد است این برداشت را کمرنگ کند.
عناوین پارهای از فصول کتاب بدین قرارند: عامل و خواست، شکگرایی در باره عامل مرتبه دوم، تصمیم گیری و آزادی، روانشناسی کردن مفهوم آزادی، تصمیم عقلانی و عمل عقلانی و تصمیم گیری و غایت .
نظر شما