مفید غلامی راد در دومین نشست با مجمع نمایندگان مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح روند شاخصهای کلان اقتصادی کشور طی سالهای اخیر و تبیین مبانی و مفروضات تنظیم لایحه اظهار داشت: تاکنون جمع اعتبارات استانی ابلاغ شده استان سه هزار و ۲۸۹ میلیارد تومان است که ۲۵۹ میلیارد تومان تخصیص نقدی و تخصیص اسنادی در بندهای مختلف در مجموع هزار و ۳۳۷ میلیارد تومان با ۴۰۶۵ صدم است.
وی افزود: طرحهای استانی ویژه با ۷۱ درصد تخصیص، اعتبارات ردیفها اعم از متوازن استانی، مدیریت بحران و سایر حوزهها با ۲۷ درصد تخصیص است.
وی با اظهار اینکه در زمینه اعتبارات شهرستانها، نحوه توزیع و تخصیص آن نیز بحث وبررسی شد، گفت: در لایحه بودجه وضعیت رشد اقتصادی از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۹۹ مطرح شد و از سال ۴۱ تا ۱۳۵۷ به صورت میانگین رشد ۱۰.۵ درصدی داشتیم و از ۵۷ تا ۶۷ رشد ۴.۸ درصدی را تجربه کردیم و از بعد از جنگ میزان رشد به طور میانگین رشد هفت درصدی را تا ۷۵ داشتیم و در سالهای بعدی از سه تا ۱.۷ درصد تا پایان سال ۹۹ رشد اقتصادی داشتیم.
غلامی راد متوسط رشد اقتصادی بین سالهای ۴۱ تا ۹۹ را رقم ۳.۸ درصد ذکر کرد و گفت: در حوزه تولید ناخالص داخلی سرانه هر ایرانی از ۸۶ میلیون ریال در سال ۹۰ به ۷۷ میلیون ریال در سال ۹۹ در نوسان بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران ادامه داد: طی چهار سال اخیر متوسط رشد و تشکیل سرمایه منفی بود و با روند کنونی نمیتوان استهلاک سرمایه را جبران کرد و از نظر برش استانی تولید ناخالص داخلی، سهم مازندران با چهار درصد در کنار استانهایی نظیر آذربایجان قرار دارد.
وی گفت: از نظر تورم از سال ۵۳ تا ۹۹ با نوساناتی روبرو بودیم و میزان تورم از ۱۰ درصد در سال ۵۳ به ۴۹.۳ درصد در سال ۷۳ رسید و از سال ۹۶ تاکنون روند تورمی رشد شتابانی دارد و به ۴۷ درصد رسیده است.
نظر شما