۳۱ مرداد ۱۳۸۶، ۱۰:۵۲

وجود خلا قانونی در الزام دانشجویان به ارائه پایان نامه براساس مقالات معتبر

وجود خلا قانونی در الزام دانشجویان به ارائه پایان نامه براساس مقالات معتبر

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: خلاء قانونی برای الزام پایان نامه های دانشجویان پزشکی بر مبنای مقالات معتبر احساس می شود اما متاسفانه در عمل همچنان تحقیقات دانشجویی بر گزارش های آماری و گذشته نگر استوار است که به طور مسلم نمی تواند به کاربرد در جامعه منجر شود.

نورالدین پیرموذن در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: نظام آموزشی فعلی علوم پزشکی کشور دانشجویان دوره دکتری حرفه ای و دکتری تخصصی را ملزم می کند که از پایان نامه فارغ التحصیلی حداقل یک یا دو مقاله در مجلات معتبر به چاپ برسانند اما در این میان اگر بر نتیجه بخش بودن و کاربردی بودن آن تأکید می شد، می توانست از آسیب فعلی پایان نامه های تکراری و نگارش توسط دیگری جلوگیری کند.

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی افزود: تحقیقات امروزه تولید کننده دانش در آینده هستند و پژوهش در هر کشوری زمانی ارزش پیدا می کنند که بتوانند مشکلاتی را از آن کشور حل کنند و در واقع ارزیابی یک تحقیق به نتیجه کاربردی و عملی آن منوط است.

وی یاد آور شد: خلاء قانونی برای این بخش از آموزش دانشجویان پزشکی وجود ندارد اما متاسفانه در عمل چه در مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی و چه در بخش تحقیقات دانشجویی روند همچنان بر گزارش های آماری و گذشته نگر استوار است که به طور مسلم نمی تواند کاربردی و مبتنی بر حل مشکل باشد.

پیرموذن با اشاره به حضور خود در مجامع علمی بین المللی و سخنانی که در مورد تحقیقات کاربردی صورت گرفته است، گفت: آخرین تجربیاتی که در زمینه ترومای عروق به چاپ رسیده است مربوط به جنگ کره و آمریکا بوده و در همین زمینه از من به عنوان یک جراح عروق سئوال شد که آیا تجربیات جراحان ایرانی در زمینه ترومای عروق در مدت 8 سال جنگ تحمیلی به چاپ رسیده است، که پاسخ من منفی بود. پس از گذشت نزدیک دو دهه از جنگ تحمیلی تنها تعداد انگشت شماری مقاله از سوی پزشکان ایرانی به عنوان تجربیات علمی آنها به چاپ رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: این مسئله نشان می دهد علی رغم تبلیغاتی که صورت می گیرد هنوز جایگاه تحقیقات بخصوص در زمینه پزشکی مشخص نیست و نتوانسته به طور دقیق و مسئله نگر مشکلات کشور را حل کند. با وجود اینکه زمینه لازم و مواد اولیه تحقیقات در کشور مهیا است هنوز نگاه مسئله محور بر تحقیقات پزشکی حاکم نیست.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: تا زمانی که تصمیم گیران کشور بر اساس تحقیقات کاربردی تصمیم اتخاذ نکنند و تصمیمات احساسی و بدون مبنای علمی گرفته شود نتیجه آن بهم ریختگی نظام سلامت و افت کیفیت آموزش علوم پزشکی خواهد بود.

وی گفت: تعریف جدید جهان توسعه یافته و توسعه نیافته بر مبنای وجود علم و دانش است بنابراین وظیفه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت است که تحقیقات پایان نامه های دانشجویی را به نوعی به سوی کاربردی شدن سوق دهد تا نتیجه ای برای کشور و جامعه داشته باشد.

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از ارائه آمار و ارقام از سوی مسئولین برای رفع مسئولیتی که بر عهده دارند، گفت: تحقیقات در کشور هنوز ساماندهی مناسبی پیدا نکرده است و ارائه آمار و ارقام از سوی مسئولین در این زمینه نشان می دهد که تنها وظیفه خود را به انجام رسانده ایم و کار مثمرثمر و قابل توجه و ارائه ای برای مردم نداشته ایم.

کد خبر 539099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha