۱ شهریور ۱۳۸۶، ۲۰:۰۵

آیت الله واعظ طبسی:

انقلاب فرهنگی با الهام از حوزهای علمیه پدید آمد

انقلاب فرهنگی با الهام از حوزهای علمیه پدید آمد

مشهد - خبرگزاری مهر: آیت الله واعظ طبسی گفت: انقلاب فرهنگی با الهام از حوزه های علمیه پدید آمد، لذا لازم است دستگاه های برنامه ریز فرهنگی، نگاهی عمیق به حوزه های علمیه داشته و زمینه ها و استعدادهای آن را مورد توجه قرار دهند.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، نماینده ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی ظهر امروز در دیدار با اعضای کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان مطلب فوق افزود: هر چند مشکلات مالی در بخش های فرهنگی و به خصوص حوزه های علمیه کم نیست، ولی اگر انسجام، هماهنگی و همفکری بیشتری بین مجموعه های فرهنگی کشور وجود داشته باشد با بودجه های موجود می توان کارهای موثری انجام داد.

مدیر عالی حوزه علمیه خراسان، حوزه های علمیه را تبیین کننده مسائل دین دانست و تاکید کرد: مسائل فکری، فرهنگی و بصیرتی دین از حوزه های علمیه منتشر می شود، لذا باید مورد توجه ویژه دستگاه های فرهنگی کشور قرار گیرد.

آیت الله واعظ طبسی با بیان این که هویت یک ملت، بستگی به فرهنگ آن دارد، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با جایگاه والایی که دارد و همواره مورد تائید امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب بوده است، می تواند نقشی موثر و تعیین کننده در مسائل فرهنگی ایفا نماید.

وی در ادامه به فعالیت های فرهنگی آستان قدس رضوی اشاره کرد و افزود: آنچه مسلم است، آستان قدس رضوی در امر آموزش، پژوهش و فرهنگ، یک مجموعه موثر محسوب می شود و مراکزی نظیر بنیاد پژوهش های اسلامی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و سایر موسسات فرهنگی، کارهای پژوهشی موفقی به جامعه علمی کشور ارائه کرده اند.

وی بودجه فرهنگی آستان قدس رضوی را که برخاسته از نیات واقفان است، بسیار محدود دانست و افزود: در مقایسه با موقوفات سایر بخش ها نظیر روشنایی و فرش حرم مطهر، متاسفانه کمترین بودجه آستان قدس رضوی مربوط به بخش فرهنگی است، اما با همین مقدار بودجه و مواردی که واقفان دست ما را برای نحوه مصرف موقوفه باز گذاشته اند و نیز حق التولیه، دانشگاه ها و مراکز فرهنگی و پژوهشی متعددی تاسیس شده است که در حوزه دین فعالیت می کنند.

در این دیدار، حجت الاسلام پارسانیا، رئیس کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت این کمیسیون گفت: در جلسه اخیر کمیسیون با توجه به جایگاه آستان قدس رضوی و توجه شیعیان جهان به این مرکز معنوی، پیشنهاد ایجاد یک مرکز دین پژوهی در مشهد مطرح و مورد موافقت اعضا قرار گرفت.

حجت الاسلام طباطبایی، عضو کمیسیون و رئیس حوزة علمیه اصفهان نیز در سخنانی بودجه حوزه های علمیه را در مقایسه با دانشگاه ها بسیار ناچیز عنوان کرد.

وی از کاهش تعداد مدارس حوزة علمیه خبر داد و گفت: پیش از این، اصفهان دارای 151 مدرسه علمیه بوده است که در حال حاضر تنها 32 مدرسه در حال فعالیت هستند.

این گروه از فعالیت های پژوهشی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی و دانشگاه علوم اسلامی رضوی بازدید و با حجج الاسلام الهی خراسانی و فرزانه(رؤسای این دو مرکز) دیدار و گفتگو کردند.

کد خبر 539913

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha