به گزارش خبرنگار مهر، تئاترنصر واقع در خیابان لاله زار بعد ازسال ها تعطیلی، امروز پنجشنبه شاهد حضور چشمگیر مسئولان، هنرمندان و خبرنگاران بود و این نوید به جامعه تئاتری داده شد که تئاتر نصرکه جایگاه بسیاری ازبزرگان تئاتر بوده، مجددا حیات خود را بازیابد.
مراسم افتتاحیه با برگزاری آئین چاوشی و اجرای نمایش سیاه بازی توسط سه تن ازهنرمندان این رشته همراه بود که باعث شد حال و هوایی خاص بر سالن حکمفرما شود. در ادامه برنامه، محمد حسین ناصربخت، دبیر سیزدهمین جشنواره آئینی سنتی، ضمن خیر مقدم به حاضران، این جشنواره را جشنواره ای با گرایش تئاتر ملی و پژوهش و تحقیق دراین زمینه خواند و پیش درآمد این عمل را برگزاری سمینار بین المللی نمایش های آئینی وسنتی عنوان کرد.
در ادامه، انتظامی پیشکسوت تاتر کشور، حرف هائی را که در نمایش سیاه بازی ابتدای برنامه زده شد، حرف دل خود و دیگرهنرمندان دانست و گفت: "اشک من به خاطرعاقبت کار بود، اما این عاقبت، مخصوص این دوره نیست. ما سال هاست دراین عرصه ایستاده ایم و با مشکلات روبرو شده ایم، و امیدوارم تا آخرش هم باشیم."
وی یادآور شد: "جای خوبی برای مراسم افتتاحیه این جشنواره انتخاب شده است. زمانی قرار شد شهرداری تهران خیابان لاله زار را به پیاده رو تبدیل کند تا سالن های تئاتر این خیابان دوباره فعال شود. در این خیابان زمانی سالن هایی نظیر گیتی، باربد، سعدی، دهقان، پارس و نصر وجود داشت."
انتظامی ابراز امیدواری کرد با بازگشائی تئاتر نصر، موزه تئاتر نیز که سابقه آن از سینما بیشتراست، تأسیس شود. او در ادامه با ابراز تاسف نسبت به تعطیلی سالن های تاتر، خاطرنشان کرد: "اگرکوتاهی کنیم موفق نمی شویم. باید مدام برخواسته خود اصرار کنیم تا موفق شویم و سالن های تئاتر که برای جامعه تئاتری است، به آن بازگردانیم."
در ادامه، محمد حسین ایمانی خوشخو، معاون هنری وزیر ارشاد با یادآوری آخرین حضورخود در این سالن در سال 1376 و دیدن نمایشی با نقش آفرینی سعدی افشار، گفت: "یکی از دغدغه های ما فعالیت مجدد این سالن بود و همین که جهاد دانشگاهی اجازه نداد این سالن به الکتریکی تبدیل شود، جای تشکردارد. شرایطی ایجاد شد که جهاد دانشگاهی تعطیلی سالن نصر را برچیزهائی که اصل این سالن را زیرسؤال می برد، ترجیح دهد."
وی افزود: "در زمان مدیریت آقای منتظری در جهاد دانشگاهی، تفاهم نامه ای امضا شد که برابر با آن مقرر شد تاتر نصر به موزه تاتر تبدیل شود و نمایش ها به صورت موزه ای در این جا به صحنه بروند."
معاون هنری وزیر ارشاد تصریح کرد: "افتتاح نمادین جشنواره در این سالن می تواند مقدمه ای برای راه اندازی این سالن باشد. اگرامکانات و بودجه مشخص شده، فراهم شود و با مشکل روبرونشویم، تلاش می کنیم تا زمان برگزاری جشنواره بین المللی تاتر فجر، موزه تئاتر نیز راه اندازی شود."
پس از پایان مراسم افتتاحیه جشنواره تئاترآئینی سنتی، حاضران در مراسم از تئاتر پارس نیز دیدن کردند که پس از این بازدید، ناصربخت اعلام کرد: "امروز با بحثی که میان اعضای ستاد اجرائی جشنواره و شورای سیاستگذاری جشنواره انجام شد، ستاد اجرائی جشنواره پیشنهاد داد برای رونق بخشیدن به تئاترلاله زار، تعدادی ازنمایش های شرکت کننده درجشنواره سیزدهم بعد از پایان جشنواره در تئاترهای لاله زار به خصوص تئاتر پارس به صحنه روند و درآمد آن صرف این تئاترها شود، ضمن اینکه مشکلات لوله کشی گاز تئاتر پارس هم با اقدامات اداره کل هنرهای نمایشی برطرف خواهد شد."
عزت الله انتظامی هم در ادامه این بازدید گفت: "تئاترپارس خیلی با سابقه است. من از 14 سالگی این جا کار می کردم و یادم هست روزهای جمعه نمایش ها در اینجا دو بار اجرا می شد. در سالن پارس بزرگانی مانند صمد صباحی، استفانیان، سارنگ، خانم پرتوی و روستا اجرا داشته اند."
سعدی افشار،هنرمند با سابقه تئاترسنتی کشورنیز ضمن ابراز خرسندی از حضور بزرگان تئاترو مسئولان در تئاترپارس، تصریح کرد: "تئاتر، سال ها بود این بزرگان را به خود نمی دید، اما امروز شاهد حضور آنها بود."
سیزدهمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آئینی سنتی در بخشهای صحنهای، میدانی، مجالس شبیهخوانی و قهوهخانه از اول تا ششم شهریورماه در مجموعه تئاتر شهر، خانه نمایش، تالار هنر و تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار میشود.
نظر شما