۳ شهریور ۱۳۸۶، ۱۳:۵۸

با ساخت یک نیروگاه خورشیدی؛

ایران به فناوری ساخت نیروگاه‌های سهموی خطی پیوست

ایران به فناوری ساخت نیروگاه‌های سهموی خطی پیوست

مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو گفت: با ساخت نیروگاه خورشیدی شیراز، فناوری ساخت نیروگاه سهموی خطی در کشور محقق شد.

یوسف آرمودلی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین پیشرفت های نیروگاه خورشیدی شیراز گفت: ایران نیز در کنار کشورهایی نظیر آلمان، اسپانیا، آمریکا به این تکنولوژی دست یافته است. ضمن اینکه اخیرا نیز هند به کمک آلمانی ها شروع به ساخت چنین نیروگاههایی کرده است.

وی تصریح کرد: نیروگاه خورشیدی شیراز به صورت پایلوت برای نهادینه شدن ساخت نیروگاههای خورشیدی در کشور در حال ساخت است.

آرمودلی افزود: این نیروگاه به ظرفیت 250 کیلووات تکنولوژی ساخت نیروگاههای خورشیدی را در داخل کشور نهادینه می کند این درحالی است که این نیروگاه هم اکنون از نظر تولید بخار درحال سرویس و تست راه اندازی نیز در حال انجام است.

مدیرعامل سازمان انرژی های نو وزارت نیرو گفت: هدف از ساخت این نیروگاه تولید انرژی الکتریکی نیست بلکه برای اولین بار ساخت تکنولوژی این نوع نیروگاهها در کشور تجربه می شود البته بعد از اتمام این تجربه، نیروگاههای بعدی قطعا با سرعت بیشتری ساخت و به مدار تولید وارد می شوند.

وی در خصوص دلایل تاخیر بیش از حد در ساخت و تحویل این نیروگاه اظهار داشت: کار طراحی نیروگاه و ساخت اجزاء و قطعات آن و نیز بخش های مربوط به انتقال همگی در دانشگاه شیراز صورت گرفته و قطعه به قطعه آن توسط سازندگان داخلی ساخته شده است.

آرمودلی گفت: به همین دلیل در روند ساخت اشکالات زیادی بروز کرد که رفع آن زمان بر بود.

وی افزود: برای ساخت این نیروگاه خورشیدی زمان زیادی صرف شد چراکه تکنولوژی ساخت آینه در داخل کشور صورت گرفت و سه سال زمان برد. به نحوی که قالب این آینه ها درداخل طراحی و نوع شیشه با آزمون و خطاهای بسیار تعیین شد.

آرمودلی ادامه داد: نحوه خم کردن شیشه کار بسیار سختی بود چراکه هدف ما ساخت آینه ای بود که در فضای آزاد به کارگرفته شود. در مقابل صرف این مدت زمان تکنولوژی ساخت این گونه نیروگاهها در کشور نهادینه شد.

کد خبر 540840

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha