به گزارش خبرگزاری مهر، سردار محمد قنبری در همایش ویدئو کنفرانسی رؤسای ادارات مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی سراسر کشور، گفت: کارآگاهان پر تلاش و خستگی ناپذیر پلیس آگاهی توانسته اند بیش از ۹۰ درصد جرایم جنایی به وقوع پیوسته در ۱۰ ماه منتهی به بهمن سال جاری کشور را در کمترین زمان ممکن کشف کنند.
وی با اشاره به لزوم کاهش فاصله کشف تا وقوع جرایم جنایی، گفت: البته این موضوع نیازمند بررسی دقیق صحنههای جرم با تمام جزئیات، استفاده صحیح و به هنگام از بانکهای اطلاعاتی، ارتقای توان تجزیه و تحلیل وقوع جرایم در مناطق دارای اهمیت و… میباشد که در همین رابطه گامهای مناسبی برداشته شده است.
سردار قنبری افزود: از آنجایی که به طور معمول، جرایم جنایی با جان و حتی مال و ناموس افراد ارتباط مستقیمی داشته و اغلب، غیر قابل جبران هم است؛ ضرورت دارد تا به منظور کاهش آسیب مردم، سهم سازمانهای تأثیرگذار در وقوع این گونه جرایم، به ویژه قتل تعیین و به صورت جدی مورد مطالبه و پیگیری قرار گیرد.
پیگیری پروندههای جاری و معوقه
رئیس پلیس آگاهی با بیان اینکه تمامی پروندههای جنایی تا زمان کشف از چرخه پی جویی کارآگاهی خارج نمیشوند، خاطرنشان کرد: البته در همه جای دنیا، جرایمی به وقوع میپیوندد که کشف آن به سادگی امکان پذیر نبوده و به همین دلیل، کارگروه مشورتی با حضور کارآگاهان پیشکسوت در ستاد پلیس آگاهی تشکیل تا این گونه پروندهها مورد بازخوانی مجدد قرار گرفته و به طور ویژه رسیدگی شوند.
این مقام انتظامی در ادامه به اقدامات مهمی مانند راه اندازی آزمایشگاههای جنایی منطقهای در برخی نقاط کشور، تجهیز کارشناسان بررسی صحنه جرم به ابزارهای نوین و کاربردی، تشکیل گروه روانشناسی جنایی به منظور بررسی دقیق حالات روحی و روانی مجرمان خاص نیز اشاره و از طراحی سازوکار جدید شناسایی و دستگیری متهمان تحت تعقیب و متواری خبر داد.
ارتقای احساس امنیت عمومی
وی همچنین به انعکاس ناصحیح وقایع جنایی از سوی برخی شبکههای اجتماعی اشاره و خواستار اطلاع رسانی صحیح در کشف پروندههای جنایی به مردم و توجه جدی رؤسای پلیس آگاهی به ارتقای احساس امنیت عمومی در جامعه شد.
سردار قنبری در پایان خاطرنشان کرد رسیدگی به پروندههای جنایی در پلیس آگاهی دارای حساسیتهای ویژه ای بوده و با اولویت و با حداکثر توان علمی، اطلاعاتی، فنی، آزمایشگاهی و کارآگاهی پلیس آگاهی انجام میشود.
نظر شما