۳ شهریور ۱۳۸۶، ۱۴:۳۵

بخشنامه پیشگیری از کسری وجوه در شرکت‌های کارگزاری تصویب شد

سرپرست مدیریت نظارت بر کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: این سازمان بخشنامه پیشگیری از کسری وجوه در شرکت‌های کارگزاری را تصویب کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، "ایوب باقر تبار" افزود : این بخشنامه در 8 بند تهیه و از اول شهریورماه امسال قابل اجرا است.

وی به مشکلات گذشته کسری وجود کارگزاری‌ها اشاره و اظهار امیدواری کرد با اجرای این بخشنامه مشکلات کارگزاری‌ها برطرف شود.

سرپرست مدیریت نظارت بر کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار در این نشست توضیحات جامعی را در مورد بخشنامه پیشگیری از کسری وجوه در شرکت‌های کارگزاری و نحوه تکمیل فرم آن به حاضران ارائه کرد.

متن کامل این بخشنامه به همراه فرم کنترل پیشگیری از کسری وجوه کارگزاری‌ها به شرح زیر است :

1. از نظر این بخشنامه هرگاه موجودی حساب‌های جاری معاملاتی یک شرکت کارگزاری در یک مقطع زمانی کم‌تر از تعهدات آن شرکت به مشتریان بستانکار (پس از حذف معاملاتی که زمان تصفیه آن‌ها با شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه فرا نرسیده است) باشد، آن‌ شرکت کارگزاری دارای کسری وجوه است.

2. چنانچه یک شرکت کارگزاری دارای کسری وجوه باشد آن‌گاه براساس ماده 50 قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذرماه 1384 به منزله آنست که وجوهی را که برای انجام معامله به وی سپرده شده است را برخلاف مقررات و به نفع خود یا دیگران استفاده کرده است.

3. کارگزار باید در حساب‌های خود حسابی تحت عنوان "حساب مشتریان" در سطح کل افتتاح نماید و کلیه مبادلات مالی فیمابین کارگزار و مشتری (اعم از خرید و فروش اوراق بهادار برای مشتری یا دریافت وجوه یا اسناد بانکی و یا پرداخت وجوه یا اسناد بانکی به مشتری) را در حساب تفصیل مخصوص همان مشتری تحت این سرفصل کل ثبت نماید.

بدیهی است نقل‌وانتقال بین حساب کلیه مشتریان (شامل مشتریان حقیقی، حقوقی و مشتریانی که تحت عنوان مشتریان گروهی نزد کارگزاران طبقه‌بندی می‌گردند) باید براساس بخشنامه مربوط به انتقال طلب مشتریان صورت پذیرد.

4. کارگزار مکلف است کلیه چک‌های دریافتی از مشتریان را به غیر از چک‌های تضمین‌شده بانکی ،رمزدار و چک‌های مسافرتی (چک پول) قبل از دریافت اعلامیه وصول، در حساب اسناد در جریان وصول ثبت نماید.

5. کارگزار باید چک‌های تضمین‌شده بانکی، رمزدار و چک‌های مسافرتی (چک پول) مشتریان را که تا پایان وقت اداری روزکاری مورد بررسی به حساب جاری معاملاتی شرکت کارگزاری واریز نگردیدند، در معین حساب موجودی نقد و بانک تحت عنوان حساب صندوق چک‌های تضمین‌شده مشتریان با ذکر شماره چک‌ها ثبت و در روز کاری بعد به حساب‌های جاری معاملاتی واریز نمایند.

6. کارگزاران باید در پایان هر روز کاری فرم "کنترل پیشگیری از کسری وجوه کارگزاری" را مطابق نمونه پیوست تکمیل و پس از امضای بالاترین مقام امور مالی شرکت کارگزاری و مدیرعامل آن شرکت به ترتیب تاریخ بایگانی نمایند.

7. در صورتی که کارگزار طبق محاسبات و براساس فرم پیشگیری از کسری وجوه کارگزاری، دارای کسری وجوه باشد، می‌بایست به مبلغ کسری وجوه فوق، حداکثر تا ساعت 10 روز کاری بعد نقداً به حساب‌های جاری معاملاتی کارگزاری واریز نماید.

8. توصیه می‌شود که شرکت‌های کارگزاری با انعقاد قرارداد بانکی خاص برای استفاده از تسهیلات کوتاه‌مدت (اعتبار در حساب جاری) با شعبه بانک خود، وجوه لازم جهت اجرای بند 7 فوق را تأمین نمایند.

کد خبر 540890

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha