به گزارش خبرگزاری مهر، سایت گل مصاحبه ای با سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس ترتیب داده که در ابتدای آن آمده است: افشین قطبی اخیرا با کنارگذاشتن مربیگری در تیم فوتبال کره جنوبی به ایران آمده و هدایت تیم پرسپولیس را بر عهده گرفت.
وی که در ایران به دنیا آمده و اکنون 43 ساله است در سال 1977 میلادی زمانیکه 13 سال داشت، به همراه خانواده ایران را به مقصد آمریکا ترک کرد و با این تیم در جام جهانی 1998 فرانسه حضور یافت و در جام های جهانی 2002 و 2006 در قالب کادر فنی تیم ملی کره جنوبی این تیم را همراهی کرد.
قطبی اما هیجای زیاد برای ترک کره جنوبی کشوری که بیش از هشت سال در آن فعالیت کرده است و برگشت به فوتبال ایران دارد، موضوعی که آن را می توان در صحبت های این مربی احساس کرد:« در ایران احساس درفضا بودن و هیجان می کنم چون با چالشی جدید و بازگشت به کشورم جایی که 30 سال بود آن را ندیده بودم روبرو شده ام.»
این مربی از دلتنگی هم سخن می گوید، احساسی که دلیل اصلی آن ترک کره است:« خاطرات و تجربیات بی شماری در کره داشتم. ترک بازیکنان کره کارسختی بود، در نظر بگیرید که همیشه به واسطه روحیات و اراده شان تحت تاثیر قرار می گرفتم.
با این حال هم اکنون هیجان زده ام چون مربی تیمی هستم که گذشته از هر چیزی، بزرگترین باشگاه ایران و یکی از بزرگترین ها در آسیاست.»
دوری 30 ساله از فوتبال ایران باعث نشده است که خاطرات دوران کودکی فراموش شود:« ایرانی ها تاریخی بزرگ دارند و من هم کودکی خود را به یاد می آورم. حتی زمانی که کودکی خردسال بودم و در خیابان بازی می کردم، رویارویی قرمز و آبی هم وجود داشت» اما با خنده و بیان جمله« فعلا قرمز هستم» سعی می کند از پاسخ دادن به این سوال که در آن زمان طرفدار کدام رنگ بودید، طفره رود.
قطبی در این سالها 3 بار فوتبال کره را ترک کرده است، او در مورد دلایل این اتفاق می گوید:« پس از جام جهانی 2002 کره را ترک کردم. آن موقع فکر می کردم که هرگز به کره بازنخواهم گشت اما تنها پس از دو هفته به کره برگشتم. قراردادم با این تیم در سال 2004 به پایان رسید و به دنبال آن راهی گالکسی آمریکا شدم و در نهایت وقتی که "ادووکات" مربی کره شد من هم در پاییز 2005 راهی این کشور آسیایی شدم.»
این اتفاقات باعث می شود احتمال بازگشت مجدد قطبی به کره جنوبی وجود داشته باشد اما این مربی بار دیگر با خنده به این احتمال پاسخ می دهد:« امیدوارم که این مدت کمی طولانی تر باشد.» و ادامه می دهد:« من روزی به کره بازمی گردم. هنوز کارم با کره تمام نشده و به تمامی اهدافی که پیگیر آنها بودم نرسیده ام.»
خیلی ها در این مدت دوست داشتند بدانند برای اولین بار چه کسی با قطبی تماس گرفت و پیشنهاد باشگاه پرسپولیس را با این مربی مطرح کرد. قطبی در مورد این ابهام اینگونه پاسخ می دهد:« ازسه تا چهارماه پیش بود که پرسپولیس نسبت به همکاری با من ابراز علاقه کرد. ابتدا این فرآیند با تماس یک روزنامه نگار که نقش واسطه را ایفا کرد، آغاز شد و از من خواست که آیا تمایلی به این همکاری دارم؟ او به من گفت که باشگاه پرسپولیس به همکاری با من علاقه دارد اما در آن زمان من با کره قرار داشتم و این درحالی بود که این تیم درجام ملت ها حضور داشت. به همین دلیل پرونده ماندن درکره یا ترک این کشور و آمدن به ایران را باز گذاشتم و پس از پایان جام ملت های آسیا مذاکراتمان کاملا جدی شد.»
مربی پیشین کره احساس خود را پس از شنیدن این درخواست اینگونه بیان می کند:« درحالی که گیج شده بودم احساس کردم که کمی درباره من بزرگنمایی شده است. جذب از سوی تیمی بزرگ، آن هم در کشوری که به آن تعلق دارم، برایم بسیار جالب بود.»
خبرنگارسایت گل اما سوال جالبی را در این بخش مصاحبه مطرح می کند:« اگر کره ای بودید و این کشور را به مقصد آمریکا در 13 سالگی ترک می کردید و بعد از 30 سال به خانه بازمی گشتید و هدایت تیمی همچون "سووان" را به عهده می گرفتید، احساسی همانند بازگشت به ایران و پذیرفتن هدایت پرسپولیس را داشتید؟» و سرمربی پرسپولیس اینچنین پاسخ می دهد:« فکر می کنم احساس فعلی ام بزرگتر از آن بوده است. به عقیده من شور و عشق به فوتبال در ایران بیشتر از کره است. اگر نگاهی به حمایت های صورت گرفته برای تیم های شرکت کننده در "K leage" (لیگ فوتبال کره) داشته باشید، متوجه تفاوت آن با حمایت ها از تیم های فوتبال باشگاهی در ایران می شوید. هر پسربچه ای در ایران دوست دارد فوتبال بازی کند و همچون انگلیس، جایی که تاریخ طولانی پشت سر تیم هایی نظیر لیورپول و منچستریونایتد وجود دارد، باشگاه های فوتبال ایران نیز از پیشینه بزرگی برخوردار هستند. درایران پدر و پدربزرگ ها نسبت به باشگاه های مورد علاقه شان احساس غرور می کنند.»
قطبی در ادامه مصاحبه به این موضوع اشاره می کند که برای اولین مرتبه است که در یک باشگاه بزرگ به عنوان سرمربی فعالیت می کند ولی پیش از این در دانشگاه و سطوح جوانان فعالیت داشته است و در پاسخ به این سوال که این موضوع این فشار جدیدی بر شما تحمیل نکرده است؟ می گوید:« من عاشق فشارهای فوتبال هستم و به همین دلیل است که این مسئولیت را قبول کردم. من با کار کردن در سه جام جهانی مختلف با مربیان عالیرتبه تجربیات خوبی کسب کرده ام و از این رو فکر می کنم اگر شخص مناسبی برای سرمربیگیری پرسپولیس وجود داشته باشد، آن شخص من هستم.»
وقتی وربیک کره جنوبی را ترک کرد شایعاتی در خصوص تمایل نداشت فدراسیون کره جنوبی برای ادامه همکاری با قطبی مطرح شد که وی با تائید این موضوع اضافه می کند:« وقتی پیم رفت به من چنین فشارهایی وارد شد که انگار زمان رفتن فرارسیده است. تنها راهی که برای ادامه حضور در کره داشتم، پذیرفتن سرمربیگری تیم المپیک این کشور بود اما برای این سمت هم در نظر گرفته نشدم. این موضوع بسیار ناامید کننده بود. مسئولان فوتبال این کشور به من به عنوان کمک نگاه می کردند و در آن زمان فکر کردم زمان ترک کرده و ادامه فعالیتم در کشوری دیگر فرا رسیده است.»
اما با توجه به کارنامه مثبتی که این مربی در فوتبال کره جنوبی داشت، چرا این اتفاق افتاد:« باید این سوال را از مسئولان کره جنوبی بپرسید اما فکر می کنم باید به سال 2002 و حقایق مربوط به آن برگردیم. در آن سال من به عنوان یک آنالیزور و یک حرفه ای فوتبال در کامپیوتر شناخته شدم. در آن سال از خود قابلیت هایی را نشان دادم که می توانم در این کارهم موفق باشم یعنی یک مربی خوب هستم. البته در کره وقتی به شما برچسبی می زنند برایشان سخت است که بفهمند شما قابلیت های دیگری هم دارید.»
قطبی در پاسخ به این سوال که اگر مربی یکی از تیم های لیگ کره بودید، نخستین چیزی که تغییر می دادید چه بود؟ می گوید:« اینچنین سعی می کردم محیط هیجان آوری برای بازیکنان ایجاد کنم تا بازی به بازی ارتقا پیدا کنند. به نظرم باید به بازیکنان شانس داد.»
در پایان مصاحبه از قطبی پرسیده می شود که آیا فوتبال کره نیاز به مربی خارجی دارد، سوالی که می توان آن را به فوتبال ایران مربط ساخت و سرمربی پرسپولیس تاکید می کند: « قطعا، آن هم به دو دلیل. یک مربی خارجی تاثیر پذیری کمتری از عوامل داخلی، دوستان و مربیان لیگی خواهد داشت. از سوی دیگر هنوز مربی کره ای در اختیار نداریم که از تجربیات بین المللی کافی و تفکرات جهانی برخوردار بوده و با بازیکنان کره ای که را فوتبال مدرن دنیا درلیگ های خارجی کار کرده و دستمزدهای بالا می گیرند تعامل برقرار کند. از حیث تاکتیک تیمی نیز آنها (مربیان کره ای) تجربه زیادی ندارند.»
نظر شما