به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث جلیلیان معاون وزیر بازرگانی صبح امروز در یک نشست خبری گفت: طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان و بازگشایی مدارس، از اول شهریورماه در کشور آغاز شده و تا 20 مهرماه ادامه می یابد این درحالی است که با توجه به آغاز ثبت نام و بازگشایی مدارس، افزایش تقاضا برای خرید لوازم التحریر و ملزومات تحصیلی، برگزاری این طرح ضروری به نظر می رسد.
وی تصریح کرد: افزایش تقاضا برای خرید برخی کالاهای خاص ایام ماه مبارک رمضان نظیر مواد لبنی، خرما، زولبیا وبامیه و سایر اقلام و نیز انجام سفرهای زیارتی- سیاحتی، افزایش حراج های غیرقانونی برخی کالاها، ایجاد نمایشگاههای مجازی و غیرمجاز عرضه مستقیم کالا و نیز افزایش احتمالی قیمت حمل و نقل درون شهری به علت گستردگی سفرهای درون شهری در آستانه بازگشایی مدارس از جمله ضرورت های اجرای این طرح است.
رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان وتولیدکنندگان افزود: این طرح در سه مرحله صورت می گیرد به نحوی که در مرحله مقدماتی که از ابتدای شهریورماه آغاز و تا نیمه اول این ماه ادامه می یابد شامل تبلیغات و اطلاع رسانی به مردم است که هماهنگی های درون استانی نیز از طریق استانداری ها و فرمانداری ها، صدا و سیما و شرکت های توزیعی، فروشگاههای زنجیره ای صورت گرفته است البته این اقدامات با هماهنگی سازمان تعزیرات حکومتی به سرانجام می رسد.
جلیلیان از انجام هماهنگی با دستگاههای ذیربط از جمله سازمان تعاون روستایی در خصوص جذب مرغ، تخم مرغ و سایر کالاها از سهمیه های استانی خبرداد و افزود: هماهنگی با معاونت توسعه بازرگانی داخلی و سایر دستگاههای مسئول نسبت به تامین به موقع کالاهای مورد نیاز اعم از سهمیه های خاص ایام ماه مبارک رمضان، کالاهای کالابرگی و سایر اقلام مایحتاج عمومی صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: هماهنگی لازم با دستگاههای مرتبط از جمله شرکت پشتیبانی امور دام و سازمان تعاون روستایی، واحدهای استانی سازمان بازرگانی استانها و دستگاههای متولی تامین و توزیع ارزاق ضروری صورت گرفته است ضمن اینکه قطعا نظارت بر نرخ های مصوب کمیسیون نظارت در خصوص کالاها و خدمات پرمصرف از جمله زولبیا و بامیه نیز صورت گرفته است.
معاون وزیر بازرگانی افزود: مرحله دوم از 22شهریور تا 5 مهر که تاکید بر بازرسی از فروشگاههای عرضه مواد لبنی و پروتئین دارد ضمن اینکه در مرحله سوم نظارت نیز که از 6 مهرتا 20 مهرماه به طول می انجامد سعی شده که به نظارت بر نصب برچسب قیمت، صدور فاکتور، الزام به بهره گیری از صندوق های مکانیزه و الصاق برچسب های متحد الشکل صورت گیرد.
وی اظهار داشت: بازرسی هدفمند و اصولی از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان صورت خواهد پذیرفت. یکی از اصلی ترین وظایف وزارت بازرگانی ساماندهی بازار کالا و خدمات است که ساماندهی از دو طریق صورت می گیرد به این معنا که اگر عرضه کم شود با تامین کالا بازار ساماندهی شود و دیگری اینکه در صورت افزایش تقاضا با افزایش نظارت بازار ساماندهی شود.
جلیلیان ادامه داد: در این راستا، مجموعه 1200 نفری بازرسان سازمان به همراه 4هزار ناظر افتخاری بازار را رصد می کنند تا از گرانی های احتمالی جلوگیری شود این درحالی است که سه هزار نفر از کارشناسان سازمان بازرگانی نیز طرح نظارت را به عهده می گیرند.
در ادامه محمدحسن نعمت الهی معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نیز گفت: در 5 ماهه ابتدای امسال 82 هزار و 661 گزارش دریافت شده که از این رقم 81هزار و 835 قابل پیگیری بوده ضمن اینکه از این رقم 54هزار و 556 شکایت به صورت تلفنی و 7440 حضوری و 20665 شکایت به صورت کتبی مطرح شده است.
وی افزود: در بررسی این شکایات، 25هزار و 625 نفر متخلف، 34هزار و 717 غیرمتخلف و 22هزار و 319 پرونده در دست بررسی است.
نعمت الهی اهم تخلفات را گرانفروشی، عدم درج قیمت و عرضه خارج از شبکه عنوان کرد و گفت: اهم شکایات نیز مربوط به شیر یارانه ای، میوه و سبزی، لبنیات، حمل و نقل درون شهری و برون شهری است.
وی افزود: برای رسیدگی به تخلفات 7995 جلسه برگزار شده که از این میان، 78هزار و 123 پرونده رسیدگی شده و برای 68هزار و 984 پرونده رای محکومیت صادر شده است این درحالی است که میزان جریمه در حق شاکی 3 میلیارد و 586میلیون و 322 هزار ریال و میزان جریمه در حق دولت 67میلیارد و 170میلیون و 441 هزار ریال بوده است.
نعمت الهی همچنین از دو اقدام بسیار مهم سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در راستای جلوگیری از افزایش قیمت مرغ و آهن خبر داد و گفت: سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در اقدامات پیشگیرانه قیمت مرغ را که در مقطعی از زمان به 2 هزار تومان افزایش یافته بود با رساندن جوجه یکروزه به قیمت 380 تومان در سراسر کشور، از افزایش قیمت مرغ جلوگیری کرد.
وی تصریح کرد: قیمت جوجه یکروزه 30 درصد قیمت مرغ را تشکیل می دهد که با این اقدام قیمت مرغ به 1500 تا 1600 تومان در بازار رسید و این از جمله اقدامات مثبت و پیشگیرانه سازمان در راستای تنظیم بازار داخلی بوده است.
معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: در خصوص بازار آهن نیز از ابتدای سال مشاهده شد که قیمت آهن آلات در بازار به شدت بالا است و در صورت ادامه آن روند کشور در ماههای مرداد و تیر با بحران بازار این کالا مواجه می شد اما سازمان حمایت مصرف کنندگان وتولیدکنندگان در یک اقدام پیشگیرانه از این افزایش قیمت جلوگیری و حتی در برخی موارد نیز قیمت را کاهش داد.
وی افزود: با این حالت، کسانی که به تجارت در بازار می پرداختند و قیمت های کاذب ایجاد می کردند از بازار آهن خارج شدند.
نظر شما