به گزارش خبرگزاری مهر، قاسم کاظمی معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی استان مرکزی با بیان اینکه طی فراخوانی از هنرمندان صنایع دستی سراسر کشور دعوت کرده ایم تا در این نمایشگاه حضور داشته باشند، هدف از برگزاری نمایشگاه را باروری فرهنگی صنایع دستی، حفظ، نگهداری و اشاعه هنرهای سنتی، رونق اقتصادگران، حمایت از هنرمندان و آشنایی مردم با ارزش های فرهنگی و هنرهای اصیل و سنتی ذکر کرد .
کاظمی با اعلام اینکه پنجمین نمایشگاه صنایع دستی استان مرکزی با مشارکت بخش خصوصی در محل دائمی نمایشگاه بین المللی استان برگزار می شود، گفت: از 210 غرفه این نمایشگاه 70 غرفه متعلق به هنرمندان استان مرکزی است و سهم هر استان حدود 5 غرفه می باشد.
بنابراین گزارش معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی استان مرکزی از احداث و گسترش صنایع دستی در استان خبر داد و گفت : با پیگیری های انجام شده به زودی شهرک صنایع دستی را به عنوان مکانی برای تجمع و استقرار مستمر هنرمندان احداث خواهیم کرد تا هنرمندان علاوه بر تضمین فروش آثارشان بتوانند مواد اولیه مورد نیاز و مصرفی را از همان شهرک تامین نمایند.
کاظمی در ادامه افزود: همچنین تشکیل اتحادیه صنایع دستی به عنوان یک ضرورت در دستور کار حوزه معاونت صنایع دستی استان مرکزی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 10 اتحادیه صنایع دستی با 8 زیر مجموعه در استان مرکزی فعالیت می کنند و در صدد هستیم از طریق اتحادیه بحث همه هنرمندان را به صورت جدی پیگیری کنیم.
معاونت صنایع دستی استان مرکزی ایجاد بازارچه های صنایع دستی در تمام شهرستان ها و اجرای سیاست های حمایتی از هنرمندان را از دیگر برنامه های این اتحادیه اعلام کرد و افزود : در حال حاضر 4 هزار هنرمند خانگی و کارگاهی در استان مرکزی فعالیت می کنند و این هنرمندان در رشته فعالیت های آثار چوبی ، فلزی ، کتاب و نگارگری ، دست بافته های سنتی ، جاجیم و گلیم برجسته محصولات خود را به بازار عرضه می کنند.
بنابراین گزارش، معاون هنرهای سنتی وصنایع دستی استان مرکزی با بیان اینکه امروزه امکانات گسترده ای در زمینه فروش داخلی و صدور صنایع دستی به کشورهای خارجی به وجود آمده است و این مهم می تواند در مبارزه با انواع بیکاری موثر باشد افزود: برای اینکه موقعیت ها و زمینه های مناسب را از دست ندهیم، بهترین راهکارها توسعه آموزش در روستاها می باشد .
وی تصریح کرد : صنایع دستی به جهت داشتن قابلیت و خصوصیات ویژه خود مانند بی نیازی به سرمایه گذاری زیاد و امکان و توسعه آن در مناطق روستایی می تواند نقش مهمی در ایجاد اشتغال ایفا نماید .
کاظمی در ادامه گفت: در حال حاضر نیز تعداد زیادی از روستائیان، کشاورزان و خانواده هایشان با پرداختن به صنایع دستی و تولید محصولاتی مانند قالی، گلیم، دست بافت های سنتی، آثار چوبی و سفال به درآمد جانبی قابل توجهی دست یافته اند.
نظر شما