سعید حوائج در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص مهمترین برنامهها نظام مالیاتی برای مبارزه با فرار مالیاتی اذعان کرد: رصد تراکنشهای سنگین و مشکوک بانکی از مهمترین برنامههای نظام مالیاتی برای مبارزه با فرار مالیاتی محسوب میشود.
وی تاکید کرد: علاوه بر این، شناسایی افرادی که از کارت بازرگانی سایرین و یا حساب بانکی دیگران سوءاستفاده مینمایند و همچنین شناسایی شرکتهای صوری و کاغذی، از دیگر زمینههای مهم مبارزه با فرار مالیاتی به شمار میروند که در دستور کار جدی این اداره کل قرار دارد.
این مسئول در رابطه با بیشترین فرار مالیاتی در استان قزوین اظهار کرد: بیشترین فرار مالیاتی در استان در حوزه کارتهای بازرگانی و شرکتهای صوری مربوط به سالهای ۹۳ تا ۹۶ است.
وی اضافه کرد: پس از آن باتوجه به تمهیدات اتاق بازرگانی و سازمان صنعت و معدن برای اخذ کارت بازرگانی، سو استفاده از کارتها به حداقل رسیده است.
مدیرکل اداره مالیات استان قزوین تصریح کرد: براساس اصلاحیه قانون مالیاتها مستقیم که در تیرماه سال ۹۴ به تصویب رسیده است، جرم انگاری در خصوص فرارمالیاتی صورت گرفت.
وی افزود: مطابق ماده ۲۷۴ قانون مالیاتهای مستقیم مواردی چون، تنظیم دفاتر، اسناد و مدارک خلاف واقع و استناد به آن، اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن، ممانعت از دسترسی مأموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی خود یا اشخاص ثالث در اجرای ماده (۱۸۱) این قانون و امتناع از انجام تکالیف قانونی مبنیبر ارسال اطلاعات مالی موضوع مواد (۱۶۹)و (۱۶۹ مکرر) به سازمان امورمالیاتی، تنظیم معاملات و قراردادهای خود به نام دیگران، خودداری از انجام تکالیف قانونی درخصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمدی و هزینهای در سهسال متوالی، استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به منظور فرار مالیاتی، جرم مالیاتی محسوب میشود و مرتکب یا مرتکبان حسبمورد، به مجازاتهای درجه شش محکوم میشوند.
وی ابراز کرد: اداره امور مالیاتی در این راستا اقداماتی مانند ایجاد و تکمیل پایگاه اطلاعات عملکردی و دارایی مؤدیان، تدوین و اجرای دستورالعمل نحوه رسیدگی به تراکنشهای مشکوک بانکی و اخذ صورتحسابهای بانکی مؤدیان مشکوک به فرار مالیاتی، رسیدگی به مالیات شرکتهای صوری، تدوین برنامه جامع برای جلوگیری از فرار مالیاتی دارندگان کارت بازرگانی را طراحی و اجرا کرده است.
وی خاطر نشان کرد: برخورد با فرار مالیاتی همکاریهای بخشهای گوناگون جامعه را میطلبد. یقیناً با تعامل و همکاری مطلوب امور مالیاتی و پلیس اقتصادی، روند مبارزه با فرار مالیاتی تقویت و بخش قابل توجهی از حقوق بیت المال در موضوع فرار مالیاتی محقق خواهد شد.
وی ادامه داد: در همین راستا بنابر اعلام رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، اولین دادسرای ویژه مالیاتی نیز در بهمن ماه سال جاری تشکیل خواهد شد.
وی در این خصوص توضیح داد: چنانچه نظام مالیاتی به اطلاعات، ریزداده ها و جزئیات دقیق از میزان فروش فعالان اقتصادی دسترسی داشته باشد، شناسایی درآمد به شکل واقعی و شفافتری صورت میگیرد و به محاسبه دقیقتر مالیات میانجامد و درنتیجه کمتر شاهد وقوع فرار مالیاتی خواهیم بود.
وی با اشاره به قانون پایانهها فروشگاهی و سامانه مودیان ذکر کرد: با اجرا قانون «پایانه ها فروشگاهی و سامانه مودیان» گام بسیار مؤثری در مسیر نیل به یک نظام مالیاتی هوشمند، کارآمد و شفاف برداشته خواهد شد در این راستا اجرای قانون مذکور در دستور کار جدی سازمان امور مالیاتی کشور قرار دارد.
حوائج با اشاره به اینکه تخصیص عوارض شهرداریها در ده ماهه امسال نسبت به مدت مشابه ۱۵۴ درصد رشد داشته است، تشریح کرد: درآمد استان نسبت به سهمیه بطور صد در صد محقق شده است.
وی گفت: در ده ماهه امسال از محل مشارکت مردم استان قزوین در پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، بیش از ۷,۵۱۰ میلیارد ریال به حساب شهرداریها، دهیاریها و فرمانداریهای استان به صورت مستقیم واریز شده است و بخشی از اقدامات اجرایی و عمرانی که مردم عزیز ما در این مناطق مشاهده میکنند از محل این مشارکت است.
وی با اشاره به اینکه یک درصد از درآمد ارزش افزوده به بخش سلامت اختصاص مییابد، گفت: درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده نقش مؤثری در تحول نظام سلامت به خصوص در مناطق محروم، روستاییان و عشایر ایفا میکند در همین راستا از ابتدای سال تاکنون بالغ بر ۲,۳۷۸ میلیارد ریال به این بخش اختصاص یافته است که در ارتقای بخش بهداشت و سلامت استان موثرخواهد بود.
حوائج در پایان یادآور شد: بر اساس ماده ۱۰۹ قانون برنامه ششم توسعه، هر ماه بیست و هفت صدم درصد از محل مالیات بر ارزش افزوده برای توسعه ورزش اختصاص مییابد، این رقم در استان قزوین در ده ماه سال جاری بیش از ۲۰۴ میلیارد ریال بوده است.
نظر شما