به گزارش خبرنگار مهر، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره در جمع خبرنگاران درباره عملکرد این شرکت در یک سال گذشته گفت: میزان نفت درجای میادین نفتی فلات قاره در سال گذشته به 55 میلیارد و 572 میلیون بشکه افزایش یافت که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل1/2 میلیارد بشکه افزایش یافته است.
محمود زیرکچیان زاده با بیان اینکه میزان نفت درجای ایران در فلات قاره در سال 84 درحدود 53 میلیارد و 4 میلیون بشکه بوده است، تصریح کرد: افزایش نفت درجای فلات قاره به دلیل افزایش ضریب بازیافت مخازن و دیگر عوامل است.
وی افزود: تولید نفت شرکت فلات قاره در سال گذشته نسبت به سال ماقبل بیش از 10 میلیون بشکه افزایش یافته و در پنج ماه ابتدای سال جاری نیزمیزان تولید نسبت به مدت مشابه سال 85 بیش از 5 میلیون بشکه افزایش داشته است.
وی تجدید ارزیابی در نفت درجای بعضی از میادین نفتی را از دستاوردهای این شرکت در یک سال گذشته عنوان و تصریح کرد: براساس آخرین مطالعات صورت گرفته، نفت درجای میدان ابوذر در گذشته سه میلیارد بشکه اعلام شده بود در صورتی که در بررسی های جدید این رقم به چهارمیلیارد بشکه افزایش یافته و ضریب بازیافت این میدان نیزبا تزریق آب به زودی از 30 به 43 درصد افزایش می یابد.
زیرکچیان زاده از افزایش تولید نفت خام این شرکت تا حجم روزانه یک میلیون بشکه خبر داد و افزود: برنامه های شرکت برای رسیدن به این رقم تدوین و به وزارت نفت تقدیم شده و امید است به زودی مجوزهای لازم آن صادر شود.
به گفته مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره تاکید کرد: شرکت نفت فلات قاره برای رسیدن به این رقم در تولید از همه شرکت های داخلی و خارجی و سرمایه گذاران دارنده دکل دریایی برای حضور در ایران وحفاری به منظور افزایش تولید نفت دعوت به عمل می آید تا بدین ترتیب به هدف خود دست یابیم.
وی همچنین در ادامه درباره آخرین وضعیت کرسنت خود گفت: به اعتقاد من منافع کشور در صادرات گاز است اما درباره قیمت گاز به خصوص در این قرارداد باید تجدید نظرهایی دوطرفه صورت گیرد تا یک تفاهم حاصل شود.
وی ادامه داد: سرپرست وزارت نفت به تازگی گروهی را تشکیل داده اند تا نسبت به حل مشکلات این قرارداد اقدام کنند، زیرا مهندس نوذری نیز خود بر صادرات گاز توسط ایران به عنوان دارنده مقام دوم در داشتن ذخایر گازی تاکید دارد.
زیرکچیان زاده تاکید کرد: دیگر مسئولان کشور نیزباید برای رسیدن به یک تفاهم منطقی با کشور عمان کمک های لازم بکنند به عبارتی دیگر مذاکره با عمان برای صادرات گاز باید به دور از بحث های تبلیغاتی و سیاسی شکل گیرد.
وی افزود: صادرات گاز توسط ایران موجب تعمیق روابط ایران با کشورهای اسلامی و منطقه می شود.وی درباره آخرین وضعیت توسعه میادین مشترک نیز گفت: درمیدان آرش که با کویت و عربستان مشترک هستیم، هنوز تفاهمی برای توسعه مشترک میدان حاصل نشده است .
وی با اشاره به میدان فروزان که بخشی از آن به عربستان تعلق دارد، اظهارداشت: برای توسعه این میدان نیز قرارشده با کشور عربستان همکاری کرده و یک مجموعه سطح الارضی واحد با مدیریت واحد برای توسعه و تولید از این میدان تشکیل شود تا بدین ترتیب هزینه ها کاهش یافته تولید از میدان رقابتی نباشد.
زیرکچیان زاده در ادامه از سرمایه گذاری کویت و لهستان در میادین گازی فلات قاره خبر داد و گفت: درکنار میادین پارس جنوبی و شمالی میادین گازی به خوبی در دریا واقع است که این میدان ها می توانند بیش از هر فاز پارس جنوبی تولید گاز داشته باشند که در همین راستا نیز لهستان و کویت پیشنهاداتی را داده اند.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره درباره توسعه میادین جدید نیز گفت: اقدامات برای توسعه میدان رسالت که با توسعه آن به دلیل کمبود اعتبارات موافقت نشده بود درحال انجام است و دوکشور مالزی و چین نیز برای رساندن تولید این میدان از 7 تا 8 هزار بشکه به 46 هزار بشکه در روز پیشنهاداتی را ارایه کرده اند.
وی گفت: از میادین هرمز الف ، بی ، دی و یی نیز روزانه می توان 80 هزار بشکه نفت در روز برداشت کرد زیرا نفت این میادین از نوع سبک و مرغوب است.
وی با اشاره به میدان گازی فارسی نیزتصریح کرد:مطالعات برای اکتشاف این میدان به اتمام رسیده و پیش بینی می شود پس از توسعه گاز این میدان به بحرین صادر شود .
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره خبر ازپایان یافتن لرزه نگاری های سه بعدی میدان ماهشهر داد وافزود: از آنجا که این میدان با هندیجان همجوار است درنتیجه توسعه این میدان توجیه اقتصادی دارد.
وی ، کاهش نمک نفت سنگین میادین سروش و نوروز را از مهمترین اقدامات فلات قاره در یکسال گذشته عنوان کرد و گفت:میزان نمک نفت این میادین به منظور بازاریابی بهتر در بازار به 30 پی تی بی کاهش یافته این درحالی است که شرکت شل پس از سال ها مطالعه نتوانست مشکل نمک این میادین را حل کند.
زیرکچیان زاده ، گازرسانی به نیروگاه کیش را از دیگر عملکردهای شرکت دانست و اظهارداشت: تا سه ماه آینده سه دکل خشکی و یک دکل دریایی به شرکت فلات قاره می پیوندد.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره خبراز ساخت یک پالایشگاه 10 هزاربشکه برای تبدیل نفت سنگین به سبک در بهرگانسر داد و افزود: در این باره تحقیقات بسیاری از سوی بخش خصوصی و دولتی در برنامه است اما امکان استفاده از این روش ها منوط به اقتصادی بودن آنهاست.
وی درپایان گفت: ایران تصمیم دارد از هیدرات های گازی موجود در دریای عمان تا سال 2016 بهره برداری کندو کشورهای ژاپن، نروژ و اسکاتلند از کشورهایی هستند که در این باره کار کرده اند.
نظر شما