به گزارش خبرنگار مهر، محمد احمدیان در یک نشست خبری میزان انرژی تولید شده برق در داخل را در 5 ماهه ابتدای امسال نسبت به رقم مشابه سال قبل دارای رشدی معادل 12/6 درصد خواند.
معاون وزیر نیرو در امور برق با اشاره به اینکه ایران درفصل تابستان وارد کننده برق است، گفت: انرژی برق دریافتی از خارج کشور در 5ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 31درصد کاهش داسته و البته خاموشی هایی نیز در سطح شبکه انتقال و فوق توزیع وجود داشته است که برمبنای آمار، حوادث شبکه های انتقال و فوق توزیع 50 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
وی افزود: از نقطه نظر انرژی نیز رشد مصرف نسبت به مدت مشابه سال قبل به طور محسوسی کاهش داشته به نحوی که رشد مصرف در سال قبل نسبت به سال 84 5/9 تا 10 درصد بوده که امسال به 4/5 درصد رسیده و امید می رود با اطلاع رسانی به مردم بتوان روند کنترل رشد مصرف برق را در کشور شاهد بود.
احمدیان درخصوص طرح های عمده ای که در سال جاری به بهره برداری می رسند، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 11واحد نیروگاهی به بهره برداری رسیده که تا پایان سال به 19 واحد نیروگاهی ارتقا می یابد این درحالی است که واحد 2 گازی نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه به ظرفیت 59 مگاوات، 2 واحد نیروگاه 50 مگاواتی سد ملاصدرا، واحد6 گازی نیروگاه شیروان به ظرفیت 159 مگاوات، سیکل ترکیبی فردوسی، واحد 3 سیکل ترکیبی ارومیه، واحد5 نیروگاه مسجد سلیمان به ظرفیت 250مگاوات، واحد5 نیروگاه جهرم به ظرفیت 159مگاوات، واحد2نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی به ظرفیت 159 مگاوات از جمله این واحدها بوده اند.
معاون وزیر نیرو در امور برق ادامه داد: همچنین بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون، واحد3نیروگاه رودشور با ظرفیت 264مگاوات نیز از جمله نیروگاههایی هستند که از ابتدای سال به شبکه برق متصل شده اند.
وی گفت: تا آخر امسال نیز 7 واحد نیروگاهی دیگر به مدار بهره برداری وارد می شوند که شامل نیروگاه ارومیه، فردوسی، جهرم، 2 واحد در عسلویه و نیروگاه برقابی سد شهید رجایی با ظرفیت 4 مگاوات و مسجد سلیمان است.
احمدیان افزود: پس از ابلاغ اصل 44 توسط مقام معظم رهبری و ترسیم دورنمای برق در حوزه تولید باید کارها به بخش خصوصی سپرده می شد که در این زمینه نیز تحرک خوبی میان سرمایه گذاران داخلی ایجاد شده است. این درحالی است که سندیکای تولیدکنندگان برق متشکل از 24شرکت غیردولتی فعال در حوزه برق، برای بررسی کار احداث 17هزار مگاوات نیروگاه را آغاز کرده که این نشانگر میل بخش خصوصی برای ورود به این بخش و وجود سازوکارهای فعال میان بخش خصوصی برای احداث نیروگاه است.
وی در خصوص پیشرفت احداث نیروگاه برای تولید برق تصریح کرد: فاز اول پروژه نیروگاهی رودشور با 3 واحد 264مگاواتی به بهره برداری رسید که برای فاز دوم که شامل 2 واحد 250 مگاواتی است، تفاهماتی با سرمایه گذاران به عمل آمده است. به نحوی که ارز مورد نیاز سرمایه گذار تامین شده و در مراحل گشایش اعتبارات اسنادی است.
احمدیان در خصوص نیروگاه زنجان 4 گفت: تامین گاز این نیروگاه مراحل نهایی را سپریم می کند و البته برای احداث این نیروگاه نیز سرمایه گذار 144میلیون یورو از حساب ذخیره ارزی درخواست کرده ضمن اینکه سرمایه گذار نیز قرارداد ای. کی. سی را با مپنا منعقد کرده و مراحل اجرای نیروگاه نیز درحال پیگیری است.
وی از صدور 2 مجوز احداث نیروگاه در قشم خبرداد و گفت: منطقه آزاد قشم با مذاکره با سرمایه گذاران خارجی مجوز احداث 500مگاوات نیروگاه را داشته که مورد موافقت وزارت نیرو نیز قرار گرفته اما با توجه به اینکه برق قشم از طریق دکل 230 کیلوولتی از سرزمین اصلی است، با صدور این مجوزها این منطقه نیز به لحاظ برق در شرایط مناسبی قرار خواهد گرفت.
احمدیان اظهارداشت: مجوز برای احداث نیروگاه هرمزگان نیز صادر شده که در هیئت امنای حساب ذخیره ارزی نیز تامین ارز مورد نیاز آن به تصویب رسیده به نحوی که 144میلیون یورو از این محل اختصاص می یابد و البته سرمایه گذار نیز زمین مربوط را خریداری کرده است.
وی ادامه داد: در اواخر تیرماه مراسم کلنگ زنی نیروگاه هرمزگان انجام شده است. احمدیان از احداث نیروگاه عسلویه 1 با سرمایه گذاری بنیاد مستضعفان خبرداد و گفت: این نیروگاه در دست احداث بوده و تفاهمات لازم نیز با سرمایه گذار به عمل آمده که در مرحله خرید زمین و شروع عملیات اجرایی هستند.
معاون وزیر نیرو در اموربرق تصریح کرد: نیروگاه عسلویه 2 نیز توسط مپنا سرمایه گذاری شده که حداقل 2 واحد آن در سال جاری به مدار می آید این درحالی است که ارز مورد نیاز آن از محل اعتبارات حساب ذخیره ارزی به مپنا اختصاص داده شده است.
احمدیان از وارد مدار شدن 2واحد از نیروگاه فردوسی در سال جاری خبرداد و گفت: امیدواریم واحد سوم این نیروگاه نیز که توسط مپنا ساخته شده در مهرماه وارد مدار شود البته درخصوص تامین گاز این نیروگاه مشکلاتی وجود داشته که امید می رود با حمایت های وزارت نفت برطرف شود.
وی اظهارداشت: نیروگاه علی آباد با ظرفیت 950مگاوات توسط شرکت سرمایه گذاری نیروگاهی ایران و مپنا به صورت مشترک سرمایه گذاری شده که تامین ارز آن از حساب ذخیره ارزی به تایید هیئت امنای حساب ذخیره ارزی رسیده و اواخر خردادماه نیز عملیات اجرایی و کلنگ زنی آن شروع شده است.
احمدیان در خصوص نیروگاه خرم آباد نیز گفت: این نیروگاه که حدود 1300مگاوات ظرفیت دارد توسط شرکت فرآب و صنا سرمایه گذاری شده که تامین ارز آن نیز که حدود 222 میلیون یورو است از حساب ذخیره ارزی به تایید رسیده که امیدواریم سرمایه گذار به زودی کار احداث را آغاز کند.
وی اظهار داشت: البته در کنار این نمونه های موفق، نمونه هایی نیز وجود دارد که بعد از مدتی مذاکره با سرمایه گذار، به دلایلی احداث آن به نتیجه نرسیده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق گفت: تقاضا برای احداث 500مگاوات نیروگاه در سمنان وجود داشت که مجوزهای مربوطه صادر شده ولی به دلیل عرضه سهام آن در بورس، به دلیل اینکه برای توسعه حوزه فعالیت در این نیروگاه باید مجوز مجددی اخذ شود، هنوز این امر محقق نشده لذا این نیروگاه هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده است.
احمدیان گفت: نیروگاه 1000مگاواتی اصفهان نیز در عرصه مذاکرات قراردادی برای خرید برق قرار دارد. ضمن اینکه در زواره اصفهان نیز یک شرکت داخلی متقاضی احداث نیروگاه 500مگاواتی است که مجوزهای لازم را نیز از وزارت نیرو دریافت کرده و در مراحل تامین مالی و طراحی است.
وی از تقاضای شرکت فرآب برای احداث یک نیروگاه 500مگاواتی در کرمانشاه خبرداد و خاطرنشان کرد: مجوزهای لازم برای احداث این نیروگاه از وزارت نیرو دریافت شده و سرمایه گذار در مرحله انتخاب زمین و گزارشات امکان سنجی است.
احمدیان تصریح کرد: در قم نیز یک نیروگاه 550مگاواتی توسط شرکت سرمایه گذاری ری در حال پیگیری قرارداد خرید برق و تبدیل انرژی نهایی شده قرار دارد که البته تامین منابع مالی ارزی نیز در حال پیگیری است.
وی اظهار داشت: مجوز احداث نیروگاه سلفچگان به ظرفیت 500مگاوات نیز در یکسال اخیر صادر شده و قرارداد اولیه خرید برق نیز نهایی و زمین نیز از طرف منطقه آزاد و ویژه سلفچگان در اختیار متقاضی قرار داده شده است.
احمدیان از نهایی شدن قرارداد خرید برق نیروگاه 550مگاواتی سرخس که توسط شرکت روشن گستر توس در منطقه سرخس سرمایه گذاری شده خبرداد و افزود: گزارشات فنی و اقتصادی برای تامین منابع مالی به بانک عامل ارسال شده است.
وی گفت: نیروگاه 1000مگاواتی در کهنوج نیز توسط آرین ماهتاب گستر سرمایه گذاری شده که با توجه به وضعیت نیاز نیروگاه 2واحد 25مگاواتی دیگر نیز در قالب این قرارداد احداث می شود.
احمدیان افزود: برای احداث یک نیروگاه 500مگاواتی در سیرجان نیز کنسرسیومی تشکیل شده که سرمایه گذار در تولید برق نیز بسیار مطلوب عمل کرده همچنین در غرب مازندران نیز یک نیروگاه 500مگاواتی مراحل نهایی انتخاب زمین را طی می کند.
وی گفت: یک نیروگاه 500مگاواتی در یزد نیز در حال مذاکره با سرمایه گذار است و یک نیروگاه 500مگاواتی در ملایر، یک نیروگاه 500مگاواتی در سبزهوار، یک نیروگاه 320مگاواتی در کاشان، یک نیروگاه 500مگاواتی در لردگان، یک نیروگاه 500 مگاواتی در خوزستان، یک نیروگاه 500مگاواتی در خرمشهر نیز در حال پیگیری اخذ مجوز بوده یا مجوزهای آن صادر شده است.
احمدیان گفت: در بهبهان، امیدیه و اهواز نیز 3 نیروگاه 500مگاواتی در دست مذاکره و پیگیری است که همه اینها نشانگر این است که حرکت گسترده ای در بخش برق کشور شروع شده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق گفت: سیاست گذاری دیگر وزارت نیرو این است که به احداث بخش بخار نیروگاههای مذکور سرعت بخشد چراکه همه این نیروگاه ها گازی بوده و بخش خصوصی ترجیح می دهد با سرمایه گذاری اولیه کمتر مجموعه را به بهره برداری رساند که بر این اساس با توجه به اهمیتی که بهینه سازی مصرف سوخت در کشور دارد، عزم دولت برای افزایش راندمان در تبدیل انرژی در نیروگاههای کشور است.
وی ادامه داد: بر این اساس، تسهیلاتی در قانون بودجه برای افزایش نیروگاه در نظر گرفته شده که با بسیاری از سرمایه گذاران نیز مذاکره شده تا همزمان با ساخت نیروگاه، بخش بخار نیز شروع به کار کند که در آن صورت ظرفیت نیروگاهی کشور نیز بیشتر خواهد شد.
نظر شما