محمدحسین نجات حسین در گفتگو با خبرنگار مهر در بیرجند با اشاره به صادرات بیش از 90 درصد زعفران تولیدی قاینات به خارج از کشور اظهار داشت: حدود نیمی از این صادرات به طور مستقیم از قاینات و بقیه توسط تجار و صادر کنندگان خراسان رضوی یا به صورت چمدانی صادر می شود.
وی افزود: به اعتقاد کارشناسان و مهندسان بخش کشاورزی، قاین از شرایط اقلیمی خاصی برای کشت زعفران برخوردار است و این امر کیفیت، عطر و رنگ زعفران این شهرستان را در مقایسه با سایر مناطق کشور متمایز و از شهرت بالایی برخوردار کرده است.
نجات حسین خاطرنشان کرد: گرانی نهاده های کشاورزی، کمبود شدید نیروی کار، نوسان قیمت زعفران در بازار و عدم وجود قیمت تضمینی برای این محصول از جمله مشکلات فرا روی زعفران کاران است.
فرماندار قاین یادآور شد: برای به روز رسانی کاشت، داشت و برداشت زعفران، مهندسان و کارشناسان جهاد کشاروزی تلاش های بی وقفه ای را آغاز کرده اند که برگزاری جشنواره های طلای سرخ با هدف فرهنگ سازی و تبلیغ در جهت اجرایی نمودن نظرات کارشناسان از جمله آن است.
وی ادامه داد: رعایت نکات علمی و بهداشتی در مراحل مختلف تولید زعفران یکی دیگر از برنامه هایی است که در این جشنواره ها مدنظر قرار دارد.
نجات حسین فعالیت های صورت گرفته در خصوص فرآوری و بسته بندی زعفران را چشمگیر عنوان کرد و بیان داشت: اقدامات مطلوبی در بخش های مختلف تولید، بسته بندی و صادرات زعفران قاین صورت پذیرفته است که این روند نوید بخش رونق بازار این محصول استراتژیک است.
وی در خصوص کنترل کیفیت و بهداشت این محصول اعلام کرد: هم اکنون شرکت های فعال در زمینه زعفران، دارای آزمایشگاه بسیار مجهزی هستند که برای بررسی کیفیت زعفران صادراتی از آن استفاده می شود همچنین در منطقه خضری دشت بیاض این شهرستان نیز آزمایشگاه بسیار بزرگی برای آزمایش کلیه محصولات زراعی به خصوص زعفران در حال فعالیت است.
نظر شما