۱۱ اسفند ۱۴۰۰، ۱۸:۵۲

با صدور پیامی؛

دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب درگذشت صدیقه مقدسی را تسلیت گفت

دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب درگذشت صدیقه مقدسی را تسلیت گفت

دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب در پی درگذشت صدیقه مقدسی پیام تسلیتی صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در پی درگذشت صدیقه مقدسی مادر شهید و بانوی دانشمند پیام تسلیتی صادر کرد.

مشروح این پیام را در ادامه می‌خوانید:

«در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، زنانی ظهور کردند که توانستند تعریف زن و حضور او در ساحت رشد و تهذیب فردی، ایجاد خانواده متعالی، ولایت و جهاد اجتماعی را بازنمایی و جهانی کنند. شیر زنانی که با نشان دادن الگوی سوم زن (زن نه شرقی، نه غربی) ثابت کردند زنان در عین محجبه و شریف بودن می‌توانند در متن و مرکز باشند.

حاجیه‌خانم؛ بانو صدیقه مقدسی که مجاهدت‌های تاریخی و علمی ایشان از تاریخ انقلاب مشهد پاک نخواهد شد، حرکت‌های بزرگ زنان را در عرصه‌های اجتماعی، علمی و خانوادگی رهبری نموده‌است.

درگذشت این بانوی مجاهد را خدمت خانواده ایشان و جامعه بانوان انقلابی تسلیت گفته و از خداوند منان می‌خواهیم روح پاک ایشان را در جوار فرزند شهیدش، غریق رحمت نماید. امید است جامعه زنان و حوزه علمیه با دنبال نمودن دغدغه‌های علمی و انقلابی ایشان، بتواند جای خالی این بانوی مبارز را پر نماید.»

بانو صدیقه مقدسی مادر شهید و بانوی دانشمند، فرزند مرحوم آیت‌الله ابوالحسن شیرازی، نخستین امام جمعه مشهد بود. ایشان بنیانگذار مکتب اسلام شناسی مشهد (در ۱۳۴۷) و از مبارزان پیشگام انقلاب و از رهبران اولین تظاهرات مشهد علیه رژیم ستمشاهی در ۱۷ دی ۵۶ بودند.

متولد ۱۳۲۵ و از نوادگان آیت الله شیخ علی‌محمد بروجردی نجفی، که خود، سال‌ها از دروس خارج فقه و اصول و رجال و درایه و تفسیر و کلام نزد بزرگان حوزه مشهد و تهران بهره برده و از دهه ۴۰ تا کنون، به صدها بلکه هزاران طلبه و دانشجوی خواهر بهره رساند. مدیریت حرکت‌های انقلابی خواهران از سال ۱۳۴۹ در مشهد و رهبری نخستین تظاهرات علیه رژیم ستمشاهی در مشهد (۱۷ دی ۱۳۵۶) و تربیت نیرو برای حرکت‌های مبارزاتی، فعالیت‌های دینی و سیاسی که از جمله در سال ۱۳۵۶ به بازداشت ایشان در ماه رمضان و تحصن علما و خواهران در منزل مراجع مشهد و تعطیلی بازار جهت آزادی ایشان و شاگردان شأن انجامید.

این بانوی مجتهد، بخش خواهران مدرسه عالی شهید مطهری در تهران را در دوره‌های تخصصی و عمومی در سال ۱۳۵۹ راه‌اندازی و سال‌ها مدیریت کرد و علاوه بر آن، طی سال‌های متمادی به تدریس، تحقیق و تربیت صدها شاگرد فعال در این حوزه اقدام کرد.

خاطرات و تاریخ شفاهی این بانوی دانشمند توسط واحد تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گرفته شده است و در آینده نزدیک، در قالب کتابی به همت انتشارات «راه یار» منتشر می‌شود.

کد خبر 5437358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha